Škoda Kamiq Monte Carlo ili Škoda Karoq Selection Plus

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
pedalaš
Reactions:
Pridružio se: 02 Okt 2023, 14:01

Re: Škoda Kamiq Monte Carlo ili Škoda Karoq Selection Plus

Post od pedalaš »

Rolla napisao: 03 Feb 2026, 09:53 Uskoro je sajam, bice popusta.
Ja u "sajamske popuste" ne verujem :)
Pa ni kod Toyote. A jednu sam uzeo i pod tim "sajamskim uslovima", koji su te godine ( u oglašavanju ) ostali isti do kraja godine. A tako je i sada. Ali, o tome možda na drugoj temi
Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Post od srdjanyo »

Day Walker napisao:Karoq Selection Plus je nekadašnji Style paket i to vozilo je znatno bolje od Kamiqa Monte Carlo.

Oseti se razlika u klasi, Karoq je udobniji, prostraniji i ima bolja sedišta.
Hvala ti na razjašnjenju iz prve ruke!

@pedalaš Yaris Cross Hybrid je 23990 € Luna, ali :bela boja, ima dosta ne fer akciju 10 godina održavanja (servisi 300-350, veliki servis na 90000 km koji košta skoro 650 €). I kad bolje razmislim, Yaris Cross jeste odličan izbor za mene i moju porodicu, ali čini mi se da nam je budžetski nedostižan. Kad se sve to sabere i oduzme I podeli sa brojem godina kredita... Ako me razumeš

Послато са SM-S926B помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Probajte prvo svi da sednete u nj. I kako će to da izgleda kad deca napune npr 14-15 g. (ako već nisu).
pedalaš
Reactions:
Pridružio se: 02 Okt 2023, 14:01

Post od pedalaš »

srdjanyo napisao: 03 Feb 2026, 10:38
Day Walker napisao:Karoq Selection Plus je nekadašnji Style paket i to vozilo je znatno bolje od Kamiqa Monte Carlo.

@pedalaš Yaris Cross Hybrid je 23990 € Luna, ali :bela boja, ima dosta ne fer akciju 10 godina održavanja (servisi 300-350, veliki servis na 90000 km koji košta skoro 650 €). I kad bolje razmislim, Yaris Cross jeste odličan izbor za mene i moju porodicu, ali čini mi se da nam je budžetski nedostižan. Kad se sve to sabere i oduzme I podeli sa brojem godina kredita... Ako me razumeš

Ja ti garantujem da održavanje Toyote u ovl. mreži nije skuplje od održavanja Škode u ovl. mreži.
Oko četiri godine sam paralelno održavao u ovl. mreži Fabiju 1,0 TSI i Jarisa 1,5 ( prethodne generacije ). Nema tu značajne razlike.
A evo ti trenutne cene ( iz aplikacije My Toyota ) redovnih servisa za sadašnji Jaris 1,5 vvti ( nema bitne razlike u odnosu na hibrid 1,5 u YC ), a evo ti da možeš da vidiš i sadržaj nekih od „skupljih servisa“.
Za škodu Oktaviju sam kao potencijalni privatni kupac davno tražio i dobio gotove planove i cene redovnog održavanja za TDI i TSI ( oba sa 6MT ), za „prvih“ 200.000 km. Bile su to za moj ukus tada cifre da se smrzneš ( ali to uopšte nije razlog što ih nisam kupio, već mi se nije dopala visina ponudjenog popusta ). Ako mi daš E-mail adresu, proslediću ti ( Excel tabele su ). Imam takvu Excel tabelu i za 1,0 TSI u Fabiji, ali, ti nije predmet tvog interesovanja.
Prikačeni fajlovi
3015858_Screenshot(225).png.ab40686ca98e545c9fe8361aec3c6d9a.png
524603675_Screenshot(226).png.e4ed459f376490cf3312cd47197ab610.png
1178014166_Screenshot(227).png.3d2edb1192fe66bf81a8cb8eb513522c.png
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

@srdjanyo, da li si ti siguran da si spreman da kupujes auto te cenovne klase? Treba uzivati u istom a ne spremati se za robiju, kako sam prikazujes.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Korisnikov avatar
Dzona
Reactions:
Pridružio se: 16 Nov 2023, 10:01
Garaža: VW Arteon 2.0TDi

Post od Dzona »

To sam i ja hteo da priupitam. Ukoliko nisi bas spreman na toliki izdatak - mozda ti je bolja opcija da gledas neki veoma mlad polovnjak?

Uvek ima ponuda vozila koja su dosta mlada 2-3god stara, koja su po pravilu dosta povoljnija, a nisu nesto mnogo zahtevnija za odrzavanje i od novog auta.
Takodje se mogu naci i vozila koja su jos pod garancijom...
Samo kazem...
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Novo je novo.

Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Racunaj tu i novi gas za klimu koji je skup

Sent from my iPhone using Tapatalk
sasha015
Reactions:
Pridružio se: 04 Maj 2012, 10:59
Garaža: kia ceed 1.4, pezo 206 1.4 hdi

Post od sasha015 »

Kamiq u osnovnoj opremi i alu felne.
1.2 tsi.
Krovni kofer za višak stvari.

Ne zakopavaj se u kredit na duže.2-3 godine maksimalno.
Nov auto u Srbiji,kao fizičko lice može da priušti oko 3% stanovništa.
Ima i drugih stvari u životu,bitnijih.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

shandu90 napisao:Racunaj tu i novi gas za klimu koji je skup

E gas za klimu ce ga spasiti, nece platiti punjenje nakon 10 godina dva nego tri soma :)
Korisnikov avatar
Kabe
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 05:47
Garaža: Japanska vozila
Kontakt:

Post od Kabe »

Ajd da uklizam i ja kao portparol Toyote, tačnije Yarisa Cross.

4000 km druženja, mesec dana, SOL paket...

Odličan višenamenski auto, a za dgra zbog hibrida stvoren. Prostor na zadnjoj klupi za mene od 2m - stativa (čitaj nizak krov), za decu taman. Napred gde mi je i mesto je odlična priča...

Ako treba još neke info, tu sam...

Slika

Slika
ОПРЕМ ДОБРО! Posetite blog - Kabe.Space
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Post od elMaestro »

Rekoste i da Kamiq ima duži međuosovinski razmak, što znači duži prag, kad dođe vreme za limariju da se radi za 30 godina, opet razlika u ceni verovatno. :)

Ne znam koje su cene u pitanju i koliko je bitan SUV dizajn, ali rekao bih da Golf eTSI nije ništa posebno skuplji od navedenih, ako se gleda fauve koncern. A opet, dati blizu 30k za Kamiqa koji je Fabia/Scala/šta već mi malo nema smisla. Ne pričam o kupovini auta na metar, nego jednostavno nisu ista klasa poredeći kvalitet.

Uzgred, šta donosi MC oprema kod Kamiqa sem estetike?
Имам једно потпитање...
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

30k je Karoq (bio).

Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Post od srdjanyo »

Heinz napisao:30k je Karoq (bio).

Sad je 32000
elMaestro napisao:Rekoste i da Kamiq ima duži međuosovinski razmak, što znači duži prag, kad dođe vreme za limariju da se radi za 30 godina, opet razlika u ceni verovatno. :)

Ne znam koje su cene u pitanju i koliko je bitan SUV dizajn, ali rekao bih da Golf eTSI nije ništa posebno skuplji od navedenih, ako se gleda fauve koncern. A opet, dati blizu 30k za Kamiqa koji je Fabia/Scala/šta već mi malo nema smisla. Ne pričam o kupovini auta na metar, nego jednostavno nisu ista klasa poredeći kvalitet.

Uzgred, šta donosi MC oprema kod Kamiqa sem estetike?
Ne bih Golfa. Već sam imao dvojku. Slika Hoću nešto da mogu lakše da ulazim i izlazim 42. je za 2i po meseca. Slika
Kabe napisao:Ajd da uklizam i ja kao portparol Toyote, tačnije Yarisa Cross.

4000 km druženja, mesec dana, SOL paket...

Odličan višenamenski auto, a za dgra zbog hibrida stvoren. Prostor na zadnjoj klupi za mene od 2m - stativa (čitaj nizak krov), za decu taman. Napred gde mi je i mesto je odlična priča...

Ako treba još neke info, tu sam...

Slika

Slika
Kakva je ovo registracija? Mislim na broj.Slika
Hvala ti na ponudi. Sedeo sam pozadi, ja stajem taman, za neku kraću vožnju ima mesta. Ja sam 188cm.
ftj napisao:

E gas za klimu ce ga spasiti, nece platiti punjenje nakon 10 godina dva nego tri soma :)
Zašto bih punio gasom klima uređaj, ako je sistem ispravan (zatvoren)?
sasha015 napisao:Kamiq u osnovnoj opremi i alu felne.
1.2 tsi.
Krovni kofer za višak stvari.

Ne zakopavaj se u kredit na duže.2-3 godine maksimalno.
Nov auto u Srbiji,kao fizičko lice može da priušti oko 3% stanovništa.
Ima i drugih stvari u životu,bitnijih.
Nažalost, nemamo drugih opcija da dođemo do novog auta. Male plate, penzioneri oko nas imaju male penzije i tako. Imamo samo leđa, što bi rekao moj pokojni deda Sima.

Uvek je tu dozvoljeni minus u visini plate za hitne popravke krševa. Ne pitaj kako znam. :kezo:
Heinz napisao:Novo je novo.

Kapiramo se, bratac!
Dzona napisao:To sam i ja hteo da priupitam. Ukoliko nisi bas spreman na toliki izdatak - mozda ti je bolja opcija da gledas neki veoma mlad polovnjak?

Uvek ima ponuda vozila koja su dosta mlada 2-3god stara, koja su po pravilu dosta povoljnija, a nisu nesto mnogo zahtevnija za odrzavanje i od novog auta.
Takodje se mogu naci i vozila koja su jos pod garancijom...
Samo kazem...
Ceo život vozim polovna autA. Videćemo, sigurno nećemo da upadnemo u situaciju "seci uši - krpi dupe". Hvala ti.
dag81 napisao:@srdjanyo, da li si ti siguran da si spreman da kupujes auto te cenovne klase? Treba uzivati u istom a ne spremati se za robiju, kako sam prikazujes.

Razmotrićemo na porodičnom savetu. Nećemo "grlom u jagode". Hvala. Ako baš nemamo ni zašta što vredi, uvek možemo kupiti novi Klio. Slika
pedalaš napisao:
srdjanyo napisao: 03 Feb 2026, 10:38

Ja ti garantujem da održavanje Toyote u ovl. mreži nije skuplje od održavanja Škode u ovl. mreži.
Oko četiri godine sam paralelno održavao u ovl. mreži Fabiju 1,0 TSI i Jarisa 1,5 ( prethodne generacije ). Nema tu značajne razlike.
A evo ti trenutne cene ( iz aplikacije My Toyota ) redovnih servisa za sadašnji Jaris 1,5 vvti ( nema bitne razlike u odnosu na hibrid 1,5 u YC ), a evo ti da možeš da vidiš i sadržaj nekih od „skupljih servisa“.
Za škodu Oktaviju sam kao potencijalni privatni kupac davno tražio i dobio gotove planove i cene redovnog održavanja za TDI i TSI ( oba sa 6MT ), za „prvih“ 200.000 km. Bile su to za moj ukus tada cifre da se smrzneš ( ali to uopšte nije razlog što ih nisam kupio, već mi se nije dopala visina ponudjenog popusta ). Ako mi daš E-mail adresu, proslediću ti ( Excel tabele su ). Imam takvu Excel tabelu i za 1,0 TSI u Fabiji, ali, ti nije predmet tvog interesovanja.
Heinz napisao:Probajte prvo svi da sednete u nj. I kako će to da izgleda kad deca napune npr 14-15 g. (ako već nisu).
Seli smo u Karoq, ali u Kamiq nismo.

Korisnikov avatar
Kabe
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 05:47
Garaža: Japanska vozila
Kontakt:

Post od Kabe »

Kakva je ovo registracija? Mislim na broj.Image
Šta bi, ne odgovara broj? Mogu da AI generišem koji god odgovara, samo reci :rofl: :rofl:
ОПРЕМ ДОБРО! Posetite blog - Kabe.Space
Odgovori