Primeri kako se i koliko skida kilometraža

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Одг: Primeri kako se i koliko skida kilometraža

Post od Saša »

Sitnice. Srediće se... Ima on ipak jako dobar autić, mnogo bolji od leševa sa 500.000 pređenih km.

Tapatalk
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Re: Primeri kako se i koliko skida kilometraža

Post od dragvorl »

Sredice brzo, ako ga brzo udomi. :kezo:
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Ajde ne baksuzirajte. Kada si negativan - i dešavaju ti se negativne stvari...
zex
Reactions:
Pridružio se: 23 Feb 2013, 17:52
Garaža: Audi A3 Sportback

Post od zex »

NexT napisao: Primer je bila E klasa, E 220 CDI, automatik, avantgarde. Auto je jos bio na sleperu kada smo stigli tamo, prljav itd... Presao 240.000km, i bio je na kraju 2000 evra jeftiniji nego da je sam isao da ga uveze. A, posle su nam pokazali fotke auta sa placa i papire, trazeno je 11.500 za njega, kupili su ga za 7000 evra... Usput, ceo sleper je bio BMW 5, E klasa, A6-ice... Drugi je bio sa malim kolima tipa punto, 206 itd...
Tacno znam na kom placu je auto prodat i pod kojom km...ali da ne pricamo sad o tome, glupo je...kad auto za dve godine predje 240.000 km ili je bio taxi ili je neko jakoooo daleko ili mnogo putovao poslom...
treba da bude jasno da svi, cak i placevi u inostranstvu kola kupuju na licitacijama...pratite preko nasih auto kuca cene kola na licitacijama pa cete videti da kola sa pravom km od 120-150.000 km kostaju ovde da se dovezu 2-5000 evra vise nego na nasim placevima...konkretno, pratim bmw, serie 1 ili 3 tako da 116 d 2009 ispod 10.000 evra ne moze da se nadje u nemackoj da ima normalnu opremu i da je do 150.000 km...Realne cene su mu 10000 eur do 11000 eur...serija 3 karavan je ova cena a limuzina restilizovana posle 2008. 318 d sa solidnom opremom je napolju izmedju 11.000 i 13.000 evra...bez dovoza koji nema sanse da je iz Minhena ispod 500 evra, izlaznih papira oko 100 evra i na sve to placate carinu od 20% ili 2500 evra...sto izadje na 14000-17000 evra...a kod nas su oko 12000.
Treba racunati da se kod dilera u nemackoj moze skinuti do 500 evra ako ste bas vesti trgovci...i jos jedna stvar, kad pogledate oglase, ako je auto prsao 150.000 km svejedno je da li je 2008. ili 2010. godiste, sto se cene tice, naravno kada govorimo o istom modelu i opremi...
Poslednja izmena od zex u 23 Feb 2013, 18:54, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ne mora da znači. Ja sam Stila pre nekoliko godina uzeo dosta jeftino, uz sve sumnje da je vraćana kilometraža ili da nešto postoji na njemu zbog čega je bio mnogo jeftiniji, međutim ispostavio se fantastičan auto. Ipak ga vozimo 6 godina, do sad bi se pojavio neki trag toj sumnji. :-)

Kola se kupuju na veliko, i tu bude i kukolja i dobrih kola, pa kako se zalomi, a samo tržište diktira da je razlika u ceni između ove dve krajnosti vrlo mala. Nije nemoguće da ni preprodavac nije svestan nekih mana. Auto mora da se dobro vozi mesecima dok ne stekneš puno poverenje ili dok ne isplivaju fantomski kvarovi.

U svakom slučaju mnogo više boli nov auto nego polovan, čak i sa velikom kilometražom. Izuzimam budžetske varijante, koje drže cenu dugo. Oni se isplate kome su interesantni, meni nisu.

Tapatalk HD
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

zex napisao:serija 3 karavan je ova cena a limuzina restilizovana posle 2008. 318 d sa solidnom opremom je napolju izmedju 11.000 i 13.000 evra...bez dovoza koji nema sanse da je iz Minhena ispod 500 evra, izlaznih papira oko 100 evra i na sve to placate carinu od 20% ili 2500 evra...sto izadje na 14000-17000 evra...a kod nas su oko 12000.
Pri uvozu u Srbiju nema carina. Nema tih 20% kada se kupuj na placu u Nemackoj.
Cena u Nemackoj se umanjuje za iznos poreza jer ide u export van EU taman toliko koliko se ovde plati porez.

Ako je tamo navedena cena 11.000. dileri dobijaju ispod 10.000 na kolicinu, dovoz zbirnim transportom tesko da je veci od 300evra sve sa papirom (ceo sleper je jedna carinska procedura pa trosak papira se deli na 10+ vozila).
Neka bude zarada uvoznika 500 evra po komadu.

Mozda ne moze 12.000 realno da bude ali 17.000 mi deluje kao bas veliki dodatak na osnovnu cenu.

Ali jeste cinjenica da je muvanje sa papirima, godistem i kilometrazom omiljeni sport onih koje bih oznacio kao neozbiljni trgovci (preprodavci).

Sada kada nema carina za EU proizvode, cena bi ovde trebala da bude samo jednocifreni procenat iznad cene tamo negde. Primer Bugarske pokazuje da je to moguce a do tamo je jos dalji prevoz u kilometrima.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Ne ide povrat poreza u Nemackoj tek tako.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
zex
Reactions:

Post od zex »

svejedno sto nema carine, imas pdv 20% na katalosku vrednost....povrat poreza u Nemackoj imas samo ako je auto bio u vlasnistvu firme i to ti pokazu, ali po taj porez moras otici, ili dati nekome papire da ti to podigne...uzmi katalog, pa pogledaj na koju vrednosti se auto procenjuje, ako je 2009. godiste sa 100.000 km...50% cene novoga...posebna je prica sto po papirima svi koji se uvoze su osnovni paketi opreme, dize se km do u nebesa da bi porez bio sto manji...zasto je jedna cena za kes a druga za kredit na nasim placevima? :)
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

dragvorl napisao:Ne ide povrat poreza u Nemackoj tek tako.
Mislis ove godine nesto uvedeno novo ili ?
Vec nekoliko decenija povrat poreza je jednostavna procedura, ide tek tako kao uobicajeni postupak kod regularnog trgovca.
Ja sam kupovao auto u Nemackoj jako davno, novi, i za povrat poreza je trebalo niti 5 minuta na nemackoj granici pri prelazu u Austriju koja tada jos nije bila u EU.

Danas trgovci nude povrat poreza kada se kupuje daljinski preko interneta, kupovao skoro na taj nacin bez problema- cak unapred odbijaju PDV cim je adresa van EU.

Tako da ne vidim razlog da auto diler ovdasnji koji kupi sleper od tamosljenj auto dilera ne odradi povrat nemackog PDVa.

Ili se nesto bitno pogorsalo u samoj Nemackoj oko PDVa ?
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

Ja kada sam ljetos gledao automobil, kada god sam pricao o cijeni i kad sam naglasavao da auto je za export odma su mi govorili netto cijenu vozila. Mislim da dealer lako dobija taj novac od drzave tako da su meni obicno i govorili donesi xx000 evra i vozi ga kuci, taj iznos poreza su mi svi odbijali (naravno ako je to bilo moguce)...

Cuo sam i ja za neke price o podizanju novca nakon sto dobijes rjesenje o povratu PDV-a, naknadnim uplatama dealera na tvoj racun i sl. ali sam ljetos bio u prilici da zavrsim posao lakse nego sto su drugi navodili...
zex
Reactions:

Post od zex »

ono sto ja znam je da export papire moras overiti na izlasku iz EU (Madjarska ili Slovenija) i da tako overene papire moras predati trgovcu d bi ti on vratio pare (iskustvo prijatelja iz Nemacke)...
Isto tako je brat u Slo kupio auto sa vec odbijenim porezom, ali ja Slovencima ne verujem nesto posebno, mislim da je neka mucka bila tu jer je auto uvezen iz Francuske...
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

Ja sam doduse najvise pricao sa ljudima na placevima koji prodaju auta sa lizinga i gdje je vecina auta kod kojih je moguce dobiti povrat PDV-a. Govorim ovo jer sam oko jednog A4 dosao u ozbiljniju pricu, stari je trebao samo da kaze da li da vozim auto za BiH ili ne, i lik mi je rekao dodji sa svojom licnom i iznosom novca, umanjenim za porez, da ti spremim papire ako se odlucis da ga uzmes...
Moguce je da i oni nesto muljaju ili postoji neka opcija da sa nekim mojim papirima oni mogu da mi naplate iznos bez PDV-a...
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: AW: Primeri kako se i koliko skida kilometraža

Post od Floyd »

Upravo tako...na izlazu iz EU uz dokumenta kojima potvrdjujes da nisi EU rezident trazis overu papira koje ti prodavac pripremi i tek kasnije sa tim papirom mozes da zatrazis povrat poreza.
Risto napisao:Moguce je da i oni nesto muljaju ili postoji neka opcija da sa nekim mojim papirima oni mogu da mi naplate iznos bez PDV-a...
Pa jedino ako ti on na poverenje da auto za iznos umanjen za PDV a ti mu posle postom posaljes fakturu overenu na granici sa kojom on izvuce te pare od drzave.

Gesendet von meinem GT-N7000 mit Tapatalk 2
zex
Reactions:

Post od zex »

sto ce reci da moras da se vratis u roku 3 meseca?
a ako u pasosu nemas radnu ni boravisnu vizu iz EU, ni to ti ne olaksava posao? Znam da papire mozes poslati po nekome da podigne pare...
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: AW: Primeri kako se i koliko skida kilometraža

Post od Floyd »

Ja sam par puta vracao nemacki porez ali ne za auto nego za druge stvari. Ne znam da li postoji neki rok u kom trebas da se vratis ali procedura je kao sto sam opisao.
Kad overenu fakturu posle odnesem u radnji gde sam kupio robu, oni mi odmah isplate porez u kesu i nije se do sad desavalo da traze pasos na uvid sto znaci da je taj papir mogao da odnese bilo ko.

Gesendet von meinem GT-N7000 mit Tapatalk 2
Odgovori