Cena servisa
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Re: Одг: Cena servisa
Pa ne ide to tako, kao skini sve. Pa nisi kupio makicu pa da kazes vracam vam jer sammislio da je jeftinija. Ne razumem to razmisljanje, skini sve.
Drugo je sto i ja mislim da bi 150-200e bilo ok za sve ovo, 300 je previse, ali sto nisi pitao pre intervencije. Sad plati a sledeci put pitaj.
Drugo je sto i ja mislim da bi 150-200e bilo ok za sve ovo, 300 je previse, ali sto nisi pitao pre intervencije. Sad plati a sledeci put pitaj.
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Re: Cena servisa
Da je razlika da kazes 10-20-30% vise pa ajde, ali ovo je vec u rangu prevare.
Mogao je i da mu kaze 1000e tom logikom.
Послато са GT-N7100
Mogao je i da mu kaze 1000e tom logikom.
Послато са GT-N7100
- nmaric1993
- Pridružio se: 15 Maj 2015, 15:13
- Garaža: Volvo v40 1.9 TD
Pitano naravno, ali sad druga prica, druga cifra, a vadi se na to da je mnogo bilo posla, bilo je tu svega, npr rekao 10 dana a razvlaci vec mesec dana njegovom krivicom, nicijom drugom.
@Ivan Pa o tome ti pricam. Da je rekao 200 ok, ali ovako....
A i do sad sam razgovarao sa vise ljudi 120-150 evra za taj rad.
@Ivan Pa o tome ti pricam. Da je rekao 200 ok, ali ovako....
A i do sad sam razgovarao sa vise ljudi 120-150 evra za taj rad.
Zalosno je sto ce neko to raditi za 120e... No kad toliko platis onda nemas ni prava zalbe kad ne radi sve kako treba i kad su majstori uzasni...
Znaci bolje da plati duplo skuplje kod podjednako strucnog/opremljenog majstora jer ce onda imati vece moralno pravo da se zali?
- dag81
- Kontakt:
Ako ste dogovorili vec cenu a nije bilo dodatnih radova toliko mu daj koliko je dogovoreno pre intervencije.
Jbg i ja nekad kad menjam hladnjak klime se jebavam 2-3h jer su zapekli srafovi branika ili oblajzuli vec, skidam prsa, pun k srafica. A nekada uradim za 1h pa kosta isto.
Ili menjam gume, nekada je potrebno 10x da stisnem masinu da je odlepim, nekada 2x, nekada treba da okrecem gumu jer trazi puno balansa ali to ne naplatim dodatno. Sa druge strane kazem da zamena i balans 4 tocka kosta npr 1.800din a treba i dve felne da se isprave, ili zamene ventili, ali to kosta dodatno po istaknutom cenovniku.
Tako i ovo ako ste sve dogovorili sta se radi i cenu to je to. E sad ako su njemu zapekli,pukli srafovi ili ne znam ni ja sta to je na njegov racun jbg.
Jbg i ja nekad kad menjam hladnjak klime se jebavam 2-3h jer su zapekli srafovi branika ili oblajzuli vec, skidam prsa, pun k srafica. A nekada uradim za 1h pa kosta isto.
Ili menjam gume, nekada je potrebno 10x da stisnem masinu da je odlepim, nekada 2x, nekada treba da okrecem gumu jer trazi puno balansa ali to ne naplatim dodatno. Sa druge strane kazem da zamena i balans 4 tocka kosta npr 1.800din a treba i dve felne da se isprave, ili zamene ventili, ali to kosta dodatno po istaknutom cenovniku.
Tako i ovo ako ste sve dogovorili sta se radi i cenu to je to. E sad ako su njemu zapekli,pukli srafovi ili ne znam ni ja sta to je na njegov racun jbg.
Ne, nego je 120evra nerealno niska cena rada za toliki obim posla. Za strucnog i opremljenog majstora.ftj napisao:Znaci bolje da plati duplo skuplje kod podjednako strucnog/opremljenog majstora jer ce onda imati vece moralno pravo da se zali?
Neto, to je kada se oduzme PDV tek 100 evra. A gde su jos drugi troskovi i porezi koje majstor ima.
- Blackshadow
- Pridružio se: 22 Dec 2013, 01:41
- Garaža: W 211 2004 E200 NGT 163KS
@Ljubitelj
Druže mi kao dda ne živimo u istoj državi, evo ja ću sad da ga odvedem na 10 krštenih mesta u gradu i cena neće da pređe 2 glave, o kakvom ti pdvu pričaš?
Druže mi kao dda ne živimo u istoj državi, evo ja ću sad da ga odvedem na 10 krštenih mesta u gradu i cena neće da pređe 2 glave, o kakvom ti pdvu pričaš?
Kanis li pobijediti, ne smijes izgubiti!
Ne znam gde to skoro polugeneralnu rade za 200 eura bruto.
Kako mislis koji PDV, standardni koji iznosi 20%.
Koliko kosta veliki sevis, rad, na dizel motoru kod tih tvojih 10 mesta?
Kako mislis koji PDV, standardni koji iznosi 20%.
Koliko kosta veliki sevis, rad, na dizel motoru kod tih tvojih 10 mesta?
- dag81
- Kontakt:
Koji su to mehanicari u PDV osim par vecih?
A sve i da jeste u PDV, baš me živo zanima da li izdaje fiskalni
Što se tiče cene, Meni se dešavalo da dobijem početnu cenu rada , ali uz ograđivanje majstora da kad se otvori motor i vidi stvarno stanje stvari, onda naravno cena srazmerno raste.
Ova priča iznad mi izgleda kao klasično deranje kože.

Što se tiče cene, Meni se dešavalo da dobijem početnu cenu rada , ali uz ograđivanje majstora da kad se otvori motor i vidi stvarno stanje stvari, onda naravno cena srazmerno raste.
Ova priča iznad mi izgleda kao klasično deranje kože.
- nmaric1993
- Pridružio se: 15 Maj 2015, 15:13
- Garaža: Volvo v40 1.9 TD
Ljubitelj ili RWD
Zivi u zemlji gde se zakon postuje 100 %, ili bar se on trudi
Zahvaljujem svima na misljenjima.
Ali necu da prica odleti u drugom pravcu, malo ako gledamo generalno jeste, ali je i jedan od placenijih poslova u Srb za rad koji se obavi, kako umni tako i fizicki. Ima mnogo gorih i manje placenih poslova, ali to je za drugu temu.
Ja sam samo pitao da vidim neki prosek, tj da potvrdim onaj sto sam vec naveo. A za koji on trazi duplo vise novca.
@ljubitelj ne znam da li ti je promakao post gde sam napisao da mi je Mika trazio duplo manje. A posto vozis volvo-e sigurno si svracao kod njih ako nista cuo si ili video spolja kad prodjes. A on ti je servis koji ako nista bar uredjeniji, i opremljeniji od ovog mog.

Zahvaljujem svima na misljenjima.
Ali necu da prica odleti u drugom pravcu, malo ako gledamo generalno jeste, ali je i jedan od placenijih poslova u Srb za rad koji se obavi, kako umni tako i fizicki. Ima mnogo gorih i manje placenih poslova, ali to je za drugu temu.
Ja sam samo pitao da vidim neki prosek, tj da potvrdim onaj sto sam vec naveo. A za koji on trazi duplo vise novca.
@ljubitelj ne znam da li ti je promakao post gde sam napisao da mi je Mika trazio duplo manje. A posto vozis volvo-e sigurno si svracao kod njih ako nista cuo si ili video spolja kad prodjes. A on ti je servis koji ako nista bar uredjeniji, i opremljeniji od ovog mog.
- Kornjaca Rade
- Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
- Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet
Ma samo mu trazi fiskalni (ako znas da ne izdaje).
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Pa Turbo servis uzice koji je jedan od boljih u regionu uzima 50e za demontazu i montazu turbine...
Послато са GT-N7100
Послато са GT-N7100
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
To je fora da te odbiju, primarno se bave turbinama a ne mehanikom generalno, imaju dovoljno posla tako da je to skidanje gubljenje vremena koje donosi ozbiljniju lovu, otud cena i to nije parametar nizašta