BusPlus i Komunalna policija

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Re: Javni prevoz - BusPlus

Post od Day Walker »

Kako pruzanje otpora moze da bude pasivno?
Il ga pruzas, ili ga ne pruzas...
Zna se sta je otpro...
Ili su i tu filozofi uspeli da ga iskomplikuju :uf:
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Texonja napisao:Walkeru, koliko sam citao komunalna policija je dosla jer se ovaj svadjao sa kontrolorom, a potom ga "udario u medjunozje".
Inace se slazem da je gubljenje vremena svako napisano slovo u ovoj temi. :)

sent from my HTC Sensation
Oni idu u paketu, ne dolaze po pozivu nego su jako cesto odmah tu.

@Walker, moze, jasno je sta je pasivno i aktivno. Pasivno je kad ne das LK, ili ajde ovo recimo sto nije hteo da izadje. Aktivno je kada lupam, bezis...
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

NexT napisao: Uostalom, da li se sklanjas djubretarskom kamoinu kad ide iza tebe? ne? Pa onda se ne sklanjas ni komunalcima kad upale zutu rotaciju... Dovoljan dokaz koliko su oni u stvari nebitni...
Ja banalizujem?? :uf:
Inace ovo sto si ti napisao je klasicno vidjenje komunalne policije u nas Srba, a i o tome sam vec pisao. Najbolje onda da je ukinemo kad vec nema prava nista da radi, tj narod misli da nema prava.

A ako kontrolor nema prava nizasta u busu, nema prava komunalna policija, onda najbolje da kontrolu karata vrsi interventna. Ili ni oni nemaju prava? Mozda predsednik Nikolic licno da krene da kontrolise karte i izbacuje putnike ili ni on nema prava?
SAD banalizujem! :mrgreen:
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Pa ne mozes bas ni da ih izjednacis sa regularnom policijom
Najbolje onda da je ukinemo kad vec nema prava nista da radi, tj narod misli da nema prava.
Tacno, treba ih ukinuti jer su realno trosenje para a korisnost im je minimalna.
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Slučajno znam za tihi rat između Komunalne policije i policije (žandarmerije) gde im policija zamera na istim platama a sa mnogo manje odgovornosti i nadležnosti.
Znam i za primere gde su Komunalni pozivali žandarmeriju na intervenciju a ovi ih ladno oladili uz obrazloženje: zaposlili ste se preko veze imate dobre plate pa rešite to kako znate i umete.

U suštini pišemo jedno te isto ali komunalna policija ovde po meni nema nadležnost. Ako je ima ovde onda je ima i za naplatu struje i telefona kao i vode jer su to sve na neki način komunalne službe.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Texonja napisao:
NexT napisao: Uostalom, da li se sklanjas djubretarskom kamoinu kad ide iza tebe? ne? Pa onda se ne sklanjas ni komunalcima kad upale zutu rotaciju... Dovoljan dokaz koliko su oni u stvari nebitni...
Ja banalizujem?? :uf:
Inace ovo sto si ti napisao je klasicno vidjenje komunalne policije u nas Srba, a i o tome sam vec pisao. Najbolje onda da je ukinemo kad vec nema prava nista da radi, tj narod misli da nema prava.

A ako kontrolor nema prava nizasta u busu, nema prava komunalna policija, onda najbolje da kontrolu karata vrsi interventna. Ili ni oni nemaju prava? Mozda predsednik Nikolic licno da krene da kontrolise karte i izbacuje putnike ili ni on nema prava?
SAD banalizujem! :mrgreen:
pa pazi, da gledam u guzvi dal sija kineski dzip sa komunalcima ili sija neki terenski iz EDB, meni je potpuno nebitno... Kad zasija plavo, ja se pomerim.

A, da, komunalna policija NE MOZE da intervenise kod bilo kakvih krivicnih dela, kradja, i cega vec. Oni mogu da smaraju ljude sto prodaju lubenice na ulici, da jure devojke koje setaju kerove, pa ne ociste za njima, da komunalac ne bi cipelu umaz'o govancom itd...
Nikakav realan problem oni ne resavaju, niti ce da jure neke lopove (kao pravi policajci), niti ce nesto da istrazuju.
Oni su u stvari komunalna inspekcija sa baterijskim lampama.

Ne mozete vi da poredite njih i izjednacavate sa policijom 92, a pogotovo ne sa IJP 92, jer po zakonu, ovlascenjima, obuci, opremi, i cemu god jos hoces NISU jednaki.

Kada je problem bio na aerodromu, o kom sam vec pricao komunalna policija je isla sa pratnjom IJP 92. Mislim da to govori dovoljno da su oni u stvari inspekcija. Samo sto je nekome dunulo da zaposli ljude, trosi pare na njih i napravi "policiju", umesto da pojaca inspekcije.

@samo polako, jesu se zaposlili (vecina) preko veze, tj to su vecinom ljudi koji su bili dovoljno nesposobni da upadnu u obicnu policiju, ali mislim da imaju manje plate. Cuo sam pre neki dan da obican pandur izadje na kraju meseca na 50-52.000, dok komunalci imaju oko 30-35... Mada, mozda je ovaj decko malo preterivao.
Poslednja izmena od NexT u 20 Sep 2012, 11:20, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

samo polako napisao:Slučajno znam za tihi rat između Komunalne policije i policije (žandarmerije) gde im policija zamera na istim platama a sa mnogo manje odgovornosti i nadležnosti.
Znam i za primere gde su Komunalni pozivali žandarmeriju na intervenciju a ovi ih ladno oladili uz obrazloženje: zaposlili ste se preko veze imate dobre plate pa rešite to kako znate i umete.

U suštini pišemo jedno te isto ali komunalna policija ovde po meni nema nadležnost. Ako je ima ovde onda je ima i za naplatu struje i telefona kao i vode jer su to sve na neki način komunalne službe.
To je tacno, ne vole ih uopste, veca plata, a posao im je sviranje u odnosu na regularnu policiju
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Ne zovu ih džabe NNP (Nije Naš Posao)
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Post od fq400 »

Kako udaranje nekoga u stomak može da se uopšte računa kao 'sredstvo prinude'? Ukoliko imaju prava da nekoga izbace iz autobusa primenjujući silu (samo neophodnu količinu) , nikako ne shvatam kako se u to uklapa udaranje u stomak i korišćenje nekoga kao bokserske vreće? Očigledno je da je komunalac izgubio kontrolu i očigledno je da ga je udarao radi samog udaranja i iživljavanja, a ne radi sprovođenja zakona. Da je sve vreme pokušavao da ga savlada primenjujući neophodnu silu, onda razumem (pod uslovom da ima pravo na to), tipa da je pokušavao da ga veže, stavi lisice, ili tako nešto. Pogotovu što je putnik bio pasivan sve vreme, u smislu da nijednim svojim pokretom nije ni na koji način ugrozio ni komunalce, ni ostale putnike.

Ako se gleda tako, onda svaki saobraćajac koji vas zaustavi zbog, na primer, prolaska kroz crveno ima pravo da vas udara u stomak (ili lice, ili bubrege) ako odbijete da platite kaznu ili mu kažete da nije bilo crveno već žuto ili trepćuće zeleno, šta god, jer bi se to odmah računalo u pružanje otpora. Uostalom, ako se njegovo grčevito držanje za šipku računa u otpor i ometanje službenog lica u obavljanju dužnosti, bla bla bla, šta nekog sledećeg pandura sprečava da izvuče pištolj i ne saspe šest komada u njega...?

Vrlo dobro znamo ko i kako postaje komunalac. Otprilike znamo i kakav je ovaj lik što nije hteo da izađe iz busa, i zaista nema razloga da se bilo kome drži strana, jer su svakako govnari i jedni i drugi. Druga stvar je što komunalac kao 'pandur' ima mnogo veća prava, a sa tim i odgovornost i što bi, realno gledano' trebalo da nayebe mnogo više nego ovaj švercer. Ovaj će popiti kaznu i to je to, dok bi komunalac morao da odgovara za napad i da popije otkaz. Očigledno je reč o kretenu kome ne treba dati ni da prevodi babe preko ulice, a kamoli da nosi uniformu.
Poslednja izmena od fq400 u 20 Sep 2012, 11:28, izmenjeno 1 put ukupno.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Očigledno je policajac prekoračio sredstvo prinude i treba disciplinski da odgovara. A bahato govedo treba da odgovara za nepostupanje po naređenju OSL i možda čak i ometanje službenog lica.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Pa to jedno te isto, za to su podneli prijavu pa ce se videti sta ce biti
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Nije baš isto. Nepostupanje po naredbi je i kad recimo ne staneš policiji kad te zaustavlja ali to nije ometanje OSL. Ometanje OSL može biti i krivična prijava, mada u ovom slučaju verujem da će biti prekršajna.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Ometanje OSL ne moze biti prekrsaj, to je krivicno delo :)
I ne stajanje kolima je saobracajna stvar, al recimo nedavanje LK takodje moze da se podvede pod ometanje iako ga u sustini tu nisi poslusao :)
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Next, neko mora i da rešava te sitne, tebi nebitne probleme. To što su ih uposlili da pomažu kontrolorima Bus Plusa druga jer stvar, ali samo postojanje komunalne policije ne vidim kao nešto loše.

Čisto sumnjam da imaju plate kao Žandarmerija, čak sam siguran da imaju manje. A koliko rade, koliku imaju odgovornost i nadležnost, to je drugo pitanje. Svako misli da onaj drugi ne radi ništa, a ima veliku platu. U policiji se međusobne ne trpe policajac iz Bg-a i njegov kolega iz Leskovca, jer ovaj u Leskovcu ima daleko manje posla, a samim tim i odgovornosti, a prima istu platu. Tako da mi je ta priča poznata. Ako uzmemo da žena koja radi u MUP-u, u perionici veša, ima sa dodatkom skoro 300e platu, onda jedan pripadnik Žandarmerije ima sigurno daleko veću. Ne kažem da je to adekvatna plata uzimajući u obzir posao koji rade, ali nije ni mala ako pogledaš za koliko ljudi rade i koliko ljudi nema posla, a oni imaju siguran posao i redovnu platu.

Po meni, samo postojanje komunalne policije nije problem, već to što im daju u nadležnost sve i svašta, pa ne mogu da postignu da reše i one manje probleme jer moraju da jure dripce po prevozu koji neće da plate kartu.

Što se tiče BusPlusa i naplate karata, srećan sam što isti ne koristim. Kad imam potrebu da se vozim GSP-om, imam nepersonalizovanu karticu, dopunim je i vozim se iako smatram da je cena previsoka i sistem loš. Kao što je više puta već ponovljeno, ulaskom u autobus prihvataš pravila koja su propisana, bez obzira da li se slažeš sa tim ili ne.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

te probleme je ranije resavala komunalna inspekcija. A tih problema nema bas nista manje od kad radi policija. Prolaz na zelenjaku je i dalje pun ulicnih prodavaca, psi se*u i dalje de stignu, pijana stoka nocu pisa po celom gradu...
Odgovori