Računari
Re: Računari
Slažem se! A najbolja stvar je što Linux kernel, pa čak ni X Window System koji je zadužen za grafičko okruženje, uopšte nemaju veze sa izgledom (look&feel). On zavisi od toga koje se desktop okruženje koristi, a tu je izbor zaista ogroman. KDE u ver. 4.x izgleda slično kao Win 7 (zato sam i digao ruke od njega, a koristio sam ga u ranijim verzijama
), Gnome koji možda više podseća na MacOS, a postoje i mnoga, mnoga druga okruženja i svako može da nađe ono što mu odgovara. Ja npr. koristim Xfce, koji nije tako glomazan kao prethodno pomenuta dva, zahteva manje memorije, a po izgledu podseća npr. na Win 2000 (mada je daleko napredniji i konfigurabilniji).

Ђенерал Јанковић
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Kako da na netbuku otkucam monkey simbol ? On se nalazi tamo gde i slovo V. Mislio sam da bi trebalo pritisnuti Fn taster ali nece. Kada smo vec kod toga, cemu sluzi Fn taster?
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Povecava broj funkcija tastera kao i shift recimo.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Fn oznaka na tasteru je uglavnom ili plave boje ili je odštampana u belom polju i može se kombinovati samo sa tasterima koji na sebi imaju odštampanu oznaku neke funkcije na isti način. Fn tastere stavljaju svugde gde postoji manjak prostora, na prenosnim računarima i kompaktnim tastaturama za PC. Uzeo sam nedavno Logitech bežični set K-220 i tastarura ima Fn taster pošto je mala i pošto nije moglo sve da stane kao na standardnim tastaturama. Inače, jako dobra tastatura, oduševio sam se. Miš je standardno dobar.
Kod tebe se @ dobija uz Alt Gr.
Kod tebe se @ dobija uz Alt Gr.
-
- Banned
Sta je Alt Gr. ??
Nego, koji FREE antivirus preporucujete sa netbuk, da je sto laganiji, sto jednostavniji a da radi nesto?
Probao sam Aviru, Comodo, Avast, svi su mi uzasni i ne sluze nicemu...
Nego, koji FREE antivirus preporucujete sa netbuk, da je sto laganiji, sto jednostavniji a da radi nesto?
Probao sam Aviru, Comodo, Avast, svi su mi uzasni i ne sluze nicemu...
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:

-
- Banned
Au jebote, pa stvarno se tako zove taster.
I jeste, tako se kuca @. Hvala !

da bi pisao @ key, obicno kada imas EN tastaturu, je SHIFT+2, da bi koristio preko V slova, prebaci npr na srpsku tastaturu, i onda pritisnes ALT GR+ v

-
- Pridružio se: 17 Jan 2012, 21:35
- Garaža: Audi A4 B9 Avant 2.0TDI
Jedno pitanje za znalce:
Imam malo stariji komp, ploca je MSI K9N Neo-F, AM2 socket, procesor neki AMD sa jednim jezgrom. Nabavio sam AMD Athlon 64 x2 5200+, pise da podrzava AM2 socket. Stavim ga na plocu, upalim, medjutim nista se ne desava, ni BIOS se ne dize. Sta je ovde problem, jel ploca nema podrsku za taj procesor tj BIOS ili?
Imam malo stariji komp, ploca je MSI K9N Neo-F, AM2 socket, procesor neki AMD sa jednim jezgrom. Nabavio sam AMD Athlon 64 x2 5200+, pise da podrzava AM2 socket. Stavim ga na plocu, upalim, medjutim nista se ne desava, ni BIOS se ne dize. Sta je ovde problem, jel ploca nema podrsku za taj procesor tj BIOS ili?

-
- Banned
Nisam sada na kompu pa ne mogu da proverim ali baci pogled na MSI sajt i da li ta ploca podrzava taj procesor i pod kojim BIOS-om, moguce da ti je potreban update.
Cherokee napisao:Jedno pitanje za znalce:
pogledaj da li ti je ovakva ploca
http://www.msi.com/product/mb/K9N-Neo-V ... CPUSupport
ako jeste, i ovde ima athlon x2, 5200+, onda samo update bios, i stavi novi cpu., ako i tada ne bude hteo da radi=> procesor je pokvaren

-
- Pridružio se: 17 Jan 2012, 21:35
- Garaža: Audi A4 B9 Avant 2.0TDI
Update-ovao BIOS i proradilo, digao Windows sa novim procesorom. Ugasim racunar na 2 min, upalim ga ponovo, tuki, nece da digne ni BIOS. 
Stavim razne verzije BIOS-a i nece, izgleda da sam nekako spalio dual core

Stavim razne verzije BIOS-a i nece, izgleda da sam nekako spalio dual core

Da nemaš možda dual-BIOS (kao što imaju neke Gigabyte ploče), pa se komp. nekako prebacio na onaj drugi? Mada bi ipak trebalo da ispiše nešto na ekranu... Može biti da je zapamtio neka leva podešavanja napona ili množioca i sada neće sa njima da digne sistem (to mi se dešavalo). Isključi kompjuter iz struje, sačekaj malo, Izvadi bateriju sa ploče, mesto gde je bila (+ i - u držaču baterije) prespoji žicom par sekundi, da ne bi čekao dugo da se kondenzatori isprazne. Sačekaj još malo, vrati bateriju, uključi komp u struju i trebalo bi da se podigne sa fail-safe vrednostima. Neće procesori (ovi noviji) da se spale tako lako... 

Ђенерал Јанковић
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Jel si stavio hladnjak na proc?

- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Uhhh to bi stvarno bila stativa
Nego da nije napajanje preslabo za taj procesor?

Širim haos!