Imali smo, nismo znali
Re: Imali smo, nismo znali ...
Bilo je i mleka, sećam se ja, ali ga niko nije kupovao jer je bilo skupo. Svi su kupovali mleko u kesi i kuvali ga. Bilo je i onih lnaca za kuvanje mleka što pište ili onih staklenih diskova koji su se ubacivali u običnu šerpu da se mleko ne uhvati.
Jaooooo, daaa! To sam skroz zaboravio!paja napisao: staklenih diskova koji su se ubacivali u običnu šerpu da se mleko ne uhvati.

Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
E, da to su bili jogurti...rok trajanja 3 dana i moras da ga muckas...a ne k`o sad 2-3 nedelje rok i ne moras da ga muckas jer je sve hemija sa konzervansima.
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Texonja napisao:Jaooooo, daaa! To sam skroz zaboravio!paja napisao: staklenih diskova koji su se ubacivali u običnu šerpu da se mleko ne uhvati.

Kad bozu napravi pravi majstor nema greškeGaginh0 napisao:Meni je cale uvek govorio kad sam bio mali: "bistar si k'o boza", i ja nigde nisam nasao to pice do proslog leta kad sam kupio u nekom supermarketu u Bugarskoj na moru. Kako sam otvorio tako sam i bacio... Bljak
![]()

Pokušavao sam da nađem slike aparata iz kojih su se točile boza i limunada, ali nisam uspeo

- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Kakvi bre stakleni diskovi?
A sto se jogurta tice, trouglasti je bio keva. Neko vreme je bio i na tocenje, lik se razbijao od posla...

A sto se jogurta tice, trouglasti je bio keva. Neko vreme je bio i na tocenje, lik se razbijao od posla...

Tekst sa kupinda :
“BORAL je spas za domacice.Stavljanjem na dno posude iskljucuje rizik od iskljucenja

Izradjen od vatrostalnog BORAL stakla.”
http://www.kupindo.com/Ostalo/9408595_Cuvar-mleka-BORAL

Ja gotivim tu bugarsku bozu nenormalno, jedino sto moras da se naviknes na malo cudan ukus...
Dovlace mi je ljudi kad idu za Bugarsku...
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Kako sam ja mrzeo ono mleko u kesama xD Redovno sam prosipao dok sam sipao u serpu, da se skuva xD i mrzeo sam kajmak
A onda je Kravica pocela da se pakuje u tetra pak 
I zeleni trouglasti jogurt i mala roze kravica

- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Potvrđujem. I mene je prvario da probam. Popio sam nekako, mada ne tražim više kad odem kod Baxa.Bax napisao: Ja gotivim tu bugarsku bozu nenormalno, jedino sto moras da se naviknes na malo cudan ukus...
Dovlace mi je ljudi kad idu za Bugarsku...

Posetite www.garaza.rs !
Zanimljiv sajt.
http://igoyugo.tumblr.com/
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- Jumbo
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:34
- Garaža: Kia ceed 1,4; Renault Clio 1,2 TCe; Dacia Logan 1,4
Ima konzervansa (ili antibiotika) - nema jogurta. U prevodu konzervans i jogurt ne mogu da budu zajedno. A kao drugo i sad mora jogurt da se mucka posto se odvaja surutka posle duzeg stajanja kod svakog jogurta.starac vujadin napisao:E, da to su bili jogurti...rok trajanja 3 dana i moras da ga muckas...a ne k`o sad 2-3 nedelje rok i ne moras da ga muckas jer je sve hemija sa konzervansima.
- Jumbo
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:34
- Garaža: Kia ceed 1,4; Renault Clio 1,2 TCe; Dacia Logan 1,4
Mleko Kravica su uvek pakovalo i Tetrapak, t.j. jos kad sam ja bio mali i to je sterilizovano mleko, dok ono u kesama je bilo pasterizovano i to je sad u Elopaku ili i PET flasama.NexT napisao:Kako sam ja mrzeo ono mleko u kesama xD Redovno sam prosipao dok sam sipao u serpu, da se skuva xD i mrzeo sam kajmakA onda je Kravica pocela da se pakuje u tetra pak
Zeleni trouglasti jogurt iz Mlekare Zemun je poslednji koji je isao u tom pakovanju do pre jedno 8-10 godina odnosno do preuzimanja od strane Imlek-a.
EDIT by mod: Nemoj slati više uzastopnih poruka. Postoji dugme "uredi" ako si nešto zaboravio napisati (edit je moguć 30 minuta od prvobitnog slanja poruke). Možeš citirati i više poruka odjednom. Slanjem više odgovora zaredom tema se razvodnjava i smanjuje se preglednost. Za ostala pravila ponašanja pogledaj PRAVILNIK Garaža foruma!
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Stvarno zanimljivo.Geza napisao:Zanimljiv sajt.

Širim haos!