Da li je veličina bitna? (Poređenja po klasama)

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Re: Da li je veličina bitna? (Poređenja po klasama)

Post od Risto »

Prosto je steta ne reci svoje misljenje na ovu temu nakon procitanih 4-5 zadnjih strana , iako realno dalja rasprava nema svrhe :D

Svaki covjek je socijalno bice i zeli da bude dobro prihvacen u drustvu (manje ili vise), u zavisnosti od toga koliko mu je to prioritetno covjek je manje ili vise podlozan da slijedi odredjene trendove da bi postigao taj cilj. Danas su SUV vozila nesto sto je "in", u trendu, na nasim ulicama i logicno je da se mnogi loze na njih i zele da ih imaju upravo iz tih razloga. Jasno je da neki SUV-ovi mogu da sluze i za druge svrhe osim za "pokazivanje" i da po neki vlasnik tog auta kupi taj auto i iz prakticnih razloga, nekome treba 4x4, nekome treba prakticnost takvog oblika vozila a ne zeli MPV ili karavan (ja bi u buducnosti mogao da uzmem SUV upravo iz ovog razloga), a neko ce uzeti X6 da lovi tek punoljetne sponzoruse...

Moj stav je da sve sto kupujemo obicno kupujemo i dijelom zbog prihvacenosti u zajednici, problem nastaje ako nesto kupimo iako nam se ne svidja ali to ipak kupimo jer je to sad moderno, npr. da moj stari sad uzme touch screen telefon da bi bio u trendu a da se realno pati sa njim, to bi bio neki primjer takve kupovine.

Neki dan vidim Infiniti QX56 kojeg vozi zena, auto je stvarno impresivno zdanje na tockovima i meni se jako svidjeo na prvu loptu, ako taj auto ustvari predstavlja njen auto kojim ide do frizera i do prodavnice to je onda cist primjer promasaja poente automobila.... Ja iskreno smatram da bi bogati muzevi, koji hoce da uzmu skup auto za zenu, zenama trebali da kupuju kabriolete, manje SUV modele ili skuplje verzije nekih automobila B/C segmenta.

Da se vratim na temu, ne treba zabraniti bilo kome da radi neprimjerene stvari sa automobilom, cak je pitanje i treba li mu zamjeriti... Neki dan vidim klinca kako divlja po Grbavici sa E klasom (w211) i u tom momentu mi je bilo zao auta, a onda sam se sjetio da i C klasa mog oca je imala ponekad slican tretman sa moje strane jer je meni bilo fora da prijedjem lezeci sa 80 km/h ili da se malo "pokazem" pred nekim cupikama u autu... Jbg. to nose godine, i to treba razumjeti...

Jednako tako ne cudi me da neko ko gaji zelju za sportskim automobilom zbog nekih razloga zavrsi sa SUV vozilom, prvi ja bi za dusu volio da imam CLK 63 AMG ali mislim da taj auto nikad necu kupiti osim ako se ne dogodi da bas imam para na bacanje... Cak i kad bi imao bas dosta novca vidim sebe u nekim "normalnijim" automobilima, tako da me ne bi cudilo da u buducnosti u nekim situacijama pokusam da budem Hamilton vozeci neki C250 cdi jer je ta brza voznja nesto sto me privlaci a jbg. ne mogu sad prodati C klasu i kupiti nekog AMG-a... Ok, slazem se ja da npr. ta C klasa nije namijenjena za trkanje protiv npr. Suzuki Swift Sport-a (od kojeg je mozda/vjerovatno brza) ali opet ako neko zeli da to radi, on ce to raditi...

Ajde sad da postavimo stvari ovako, koliko % ljudi na forumu ima Android telefone a da njihove mogucnosti iskoristava u nekoj ozbiljnijoj mjeri? Koliko ljudi na forumu ima xy drugih proizvoda cije mogucnosti ne koristi? Sigurno da svako od nas ima po neki takav proizvod koji ne koristi u pravoj mjeri i na koji je iz ovog ili onog razloga bacio pare bez da mu to treba... Po meni je slicna prica i sa SUV vozilima, kupuju ih ljudi iz raznih razloga koji vecinom nisu oni zbog kojih se konstruisu takva vozila ali zar nije isti slucaj i sa drugim tipovima automobila? Koliko ljudi koji imaju ozbiljan sportski kupe zaista i koristi njegove sportske mogucnosti, koliko ima vlasnika automobila D segmenta koji isti koriste za gradsku voznju i jos pri tome zive sami?
Treba prihvatiti tudje misljenje, ja se mogu ne slagati sa nekim ko kupi S klasu sa 250cdi motorom, ali ako je S320cdi 1998. godine imao 197ks ne mogu tvrditi da su sada 204ks ispod haube te nove S klase skandal i da tog covjeka treba strijeljati jer ja smatram da je S klasu svetogrdje voziti sa motorom ispod 6/8/12 cilindara...
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

e super si spomenuo te mobilne telefone, analogija sa ovom pricom je da i sa njima mozes okinuti koju slicicu, ali da bi slikao kako valja treba ti fotoaparat :doubleup:
Xepoj87 napisao: E ovo je poenta cele rasprave :)

Pazi Floyd,neko ko misli da ce ML da mu ide kao SLK,taj jednostavno nije informisan dovoljo ili ti ,narodski, nema pojma o automobilima :)
Ali opet to nema nikakve veze sa tim da li ce neko ML-a da vozi brzo... Nece nikada moci brzo kao C63 AMG da ga vozi i to je to...
I ja ne vozim AMG verziju C klase,pa je vozim brzo povremeno,pa sada treba da me proziva neko sa Cliom Sport,samo zato sto on moze jos brze?
Da sam ja pokusao ozbiljno da se trkam sa istim i da sam pomislio da je bolji sportski auto od njega,to je vec smesno i van mozga,ali to i dalje ne znaci da ja ne mogu da odem na Navak i vozim...
Ili treba ja da se smejem nekome sa Cliom Sport kada ga vidim na autoputu kako skakuce i vozi se duplo losije nego ja?
Tako isto neko iz M3 ili Carrere Turbo treba da gleda tog sa Cliom i da mu se smeje i da ga proziva da se lozi da vozi sportski auto,samo zato sto je njegov jos bolji u tome?
Svako vozi za svoju dusu i ono sto iz nekog razloga voli i sto mu prija na nacin koji voli...
ja tebe ne smem da prozivam, ko ce posle citati tolike postove :mrgreen:

salim se, nemoj da se ljutis, naravno, svako vozi za svoju dusu, bas tako...
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

I još niste ustanovili čiji je najveći? :kezo: :kezo: :kezo:
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Zato što se nismo dogovorili da li se meri dužina, debljina ili težina :mrgreen:
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

grujicd napisao:dužina, debljina ili težina :mrgreen:
smrad, nemoj mi zaboravljati smrad!!
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Upravo tako Dragane,za sportsku voznju ti treba Clio Sport,za dobru sportsku voznju ti treba M3,a za fenomenalnu sportsku voznju ti treba Carrera GT3...
Sto ne znaci da ako imas nesto losije,ne mozes da uzivas u onome koliko taj auto ili dzip mogu da ti pruze :)

Kao sto ne treba svi da imamo fotoaparate od 1.000e da bi napravili fotografiju,pa za to moze posluziti i uredjaj koji je prvenstveno namenjen za komunikaciju :)

A Clio Sport uopste nije bio primer vezan za tebe,ranije sam pominjao i Megane,to mi prvo palo na pamet u toj nekoj HH klasi :)
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

1000e i nije neki naročito ozbiljan aparat, ako ćemo iskreno. ;-)

Tapatalk HD
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Ni Polo GTI nije neki ozbiljan sportski automobil,ako cemo iskreno ;) (da ne bude da imam pik na Clia :D)
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

nidza napisao:1000e i nije neki naročito ozbiljan aparat, ako ćemo iskreno. ;-)

Tapatalk HD
Sa 1000e moze cudo da se napravi ako cemo iskreno :)
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Moze ako onaj koji koristi tu opremu zna i da je koristi ;)
Tako ce i odlican vozac u tom Polu GTI na nekom krivudavom putu ili stazi oduvati sminkera u ML AMG koji kosta kao 10 Pola...
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Naravno ;)
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Ako je neko operisan,ni SLS mu ne moze pomoci da dobije Clia RS...
Ali to vec uveliko nema veze sa temom :)

A Clio je ako se ne varam bolji za stazu od ML-a AMG,tako da ne mora biti bolji vozac :)

EDIT:
Tu su negde Clio RS 3 i prvi ML 63 AMG na stazi,sada pogledah...

I nemoj tako Floyd,kosta samo kao 6 Polo-a :D
Poslednja izmena od Xepoj87 u 13 Mar 2013, 12:05, izmenjeno 2 puta ukupno.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Floyd napisao: Tako ce i odlican vozac u tom Polu GTI na nekom krivudavom putu ili stazi oduvati sminkera u ML AMG koji kosta kao 10 Pola...
... i tu dolazimo do zakljucka da je bitnija tehnika od velicine? (kao sto svi "tehnicari" vole da kazu) :kezo:
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Pa ima namena kad je bitna velicina a ima i onih kad je bitnija tehnika...i jedno i drugo u istom pakovanju, tesko ide.
Xepoj87 napisao:A Clio je ako se ne varam bolji za stazu od ML-a AMG,tako da ne mora biti bolji vozac :)
Pa to ti kazem...naravno onaj koji zna da izvuce maksimum iz nekog auta sigurno nece ni uzeti ML AMG ili X5 M jer bi ga takav auto smorio.

I do cega sad dolazimo...od tog ML AMG-a je na stazi bolji Polo ili Clio koji je 6x jeftiniji, na offroadu i autoputu ML 350 CDI koji je 2x jeftiniji i gde je onda prednost ML AMG-a ili X5M?

Ah da, zaboravio sam...u Strahinjica Bana :D
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

Zašto je ML 350CDI bolji na autoputu od ML 63 AMG?
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Odgovori