Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od Bax »

Prvi put sam malopre imao priliku da testiram Igo Primo na Skate, i u odnosi na stari Igo My Way, koji sam koristio na HTC Touch 2 Win 6.5, moram da konstatujem da uzasno sporo radi, iako je novi hardver maltene dva puta jaci...

Zasto je to tako nemam pojma, elem drago mi je da sam sacuvao i stari telefon, koji ce ocigledno ostati okosnica moje navigacije, uz nosace za bajs i kola, koje sam vec napravio...
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Bax napisao:Prvi put sam malopre imao priliku da testiram Igo Primo na Skate, i u odnosi na stari Igo My Way, koji sam koristio na HTC Touch 2 Win 6.5, moram da konstatujem da uzasno sporo radi, iako je novi hardver maltene dva puta jaci...

Zasto je to tako nemam pojma, elem drago mi je da sam sacuvao i stari telefon, koji ce ocigledno ostati okosnica moje navigacije, uz nosace za bajs i kola, koje sam vec napravio...
To je za sada jedina verzija za android i dosta je nestabilna.
Ja sam problem resio sa ndrive_om, odlican i jednostavan interfejs, contrastove mape i stabilan program. Mana mu je rutiranje, nema mnogo opcija podesavanja kao igo te neretko skracuje put vodeci kroz ulicice nepotrebno.

TT post
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Mobilne telekomunikacije

Post od Floyd »

McGruja napisao:A i nekako me privlači ova HTC One serija
Super izbor ali samo ako uzmes One X.
One S nema bas puno smisla jer je prepakovani Sensation XE a opet losiji od Galaxy S2 (koji je godinu dana stariji i jeftiniji).
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Juce sam u Telenoru , a tragom uocene anomalije na mom Skate, veznao sa bojama na fotografiji, isao da protresem malo ostale telefone i njihove kamere. Bio sam iznenadjen.

Samsung S2 je imao uzasne slike, kao i masa HTC uredjaja, tj iste mane sa izbijanjem zelene i crvene, u raznim zonama fotografije, bas kao i jeftinko Skate...

Jedini telefon koji je prosao taj test, bio je neki SE...
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Ima li neko da je koristio HD2 sa WinMobileom 6.5 (proklet bio) i iPhone 4?
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Ja imam win 6,5 ali na Touch 2, HTC uredjaju...
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

A jesi li koristio iPhone 4?

WinMobile mi se ogadio danas zvanicno i ukoliko u narednih par dana ne razbijem telefon o zid ide u oglase. Krenuo sam da ubacim android, ali je nemoguce. Ladno se sve okrenulo protiv mene :twisted: Telefon ne moze da se poveze sa PCom preko ActiveSync-a. Ne moze da se updateuje driver za telefon, microsoft activesync nece da se instalira, znaci da nije tuzno bilo bi smesno :kuku:

Razmisljam sta bih uzeo za sledeci telefon, ali no1 stavka je kvalitet izrade. HD2 je bas dobro i kvalitetno odradjen, ali posto ima krs OS i posto mi je prevelik i uz to sve ne funkcionalan moracu ga menjati za nesto drugo. Tako da iphone je manji, lepsi, bolje izradjen, jedino bih da proverim da li je i koliko brzi i stabilniji od WinMobilea koji je trash ne vidjeni. :thumbdown:
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Da nema neko mozda nokia c5 telefon. Zanima me kako radi gps na njemu, koliko se brzo konektuje i koliko moze da drzi baterija dok gsp radi?
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Na zalost ne mogu da ti pomognem oko tvojih pitanja u vezi Androida, sta te nervira na Win 6,5 ?
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Android nije problem. Glavna spona je smrdljivi WinOS koji zahteva milion komplikacija kako bi se konektovao na PC preko active sync-a. Jednostavno nema resenja, ne mogu da verujem.

Kod samog windowsa me ponajvise nervira spor rad. Nije on spor, ali to po meni nije smooth rad kakav sam imao na pojedinim telefonima. Mozda neko nece primetiti to 'seckanje', ali cini mi se da iphone dosta bolje i brze reaguje. Dosta je bagovit, cesto me izbacuje iz raznih programa, izbacuje errore onda kada mi je to najmanje potrebno, jednostavno za ovih 6 meseci koriscenja sam vise imao problem zbog velicine nego realnu korist. Sajtovi mobile.de i polovniautomobili uopste ne funkcionisu u operi, flash-a takodje nema, i kad ga ima ne radi preko wifi-a, yt aplikacija ne pokriva sve snimke sa jutuba, navigacija malo malo pa se crashuje.

Treba mi kvalitetan telefon, lep dizajnom koji je STABILAN i BRZ, a koji pored toga moze da pruzi lagodan i ne smetan surf internetom, dobru navigaciju i koji ima dobru podrsku za dodatni softwer, sto se za winmobile bas i ne moze reci. Otelim se dok nadjem neke aplikacije koje su na androidu i iOSu standardne, a njihov store sa free aplikacijama i ovaj windows market se tek ne mogu porediti.

Jedino sto me odbija kod iphone-a je iTunes i neki problemi sa bluetoothom, mada cini mi se da je ovo drugo vec reseno. I cuo sam da mu baterija ne drzi ni jedan dan normalnog koriscenja sto bi me verovatno skroz odbilo, mada nisam proverio to jos detaljno.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Hm, ja bas imam suprotan utisak, moj Touch2 je spor, pogotovo u Operi.
Ali sto se tice pucanja aplikacija, a pogotovo Igo My Way tu radi savrseno, proputovao sam celu evropu na tom telefonu bez da se zagrcne.. Nikad nije pukla navigacija, ima tu i nekih setovanja doduse, ali to sam cackao samo kad je kupljen.
Pored toga radi 2-3 sata navigacija na bateriju...

Sistem je sad vec svakako prevazidjen, ali bas navigacija Igo Primo na Androidu je kvalitativno korak unazad u odnosu na ovu koja je na win 6,5...

Pored toga ja sam na Androidu, za dosta stvari testirao masu aplikacija koje su bile bagovite, jedina sreca je sto je izbor baaas veliki...
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

A i to sam prevideo kod kupovine. WM 6.5 je vec prevazidjen i nema smisla ocekivati neke novine od njega.
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

steva_anya napisao:
McGrujo, kako ti se cini Arc S?
Ima ih dosta na oglasima posto je 1din kod svih operatera.
Ja ti se izvinjavam, prespojio sam sa Ray, umesto da mislim na Arc S
Taj je skroz ok, i njega sam malo testirao, dva dana, i dobar je

Ako naleti dobra ponuda, neću je odbiti
Korisnikov avatar
Milos_kg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm

Post od Milos_kg »

Scuderia napisao:A jesi li koristio iPhone 4?

WinMobile mi se ogadio danas zvanicno i ukoliko u narednih par dana ne razbijem telefon o zid ide u oglase. Krenuo sam da ubacim android, ali je nemoguce. Ladno se sve okrenulo protiv mene :twisted: Telefon ne moze da se poveze sa PCom preko ActiveSync-a. Ne moze da se updateuje driver za telefon, microsoft activesync nece da se instalira, znaci da nije tuzno bilo bi smesno :kuku:

Razmisljam sta bih uzeo za sledeci telefon, ali no1 stavka je kvalitet izrade. HD2 je bas dobro i kvalitetno odradjen, ali posto ima krs OS i posto mi je prevelik i uz to sve ne funkcionalan moracu ga menjati za nesto drugo. Tako da iphone je manji, lepsi, bolje izradjen, jedino bih da proverim da li je i koliko brzi i stabilniji od WinMobilea koji je trash ne vidjeni. :thumbdown:
HTC HD2 je omiljeni telefon divelopera. Moze da primi koji god sistem hoces: WindowsMobile 6+, WindowsPhone 7 i 7.5, Andorid verzije sa rznih HTC modela (Sensation, Desire HD, Desire Z...), Ubuntu OS (Linuxova distribucija), cak su neki uspeli i Windows 98 da instaliraju :mrgreen:
Mozes da imas cak i DualBoot, recimo WindowsPhone 7.5Mango i neki Android, pa kada se smoris sa jednim, predjes na drugi :)

Drug je uzeo HD2 po mojoj preporuci pre 20ak dana, instalirao sam mu Android 2.3.5 Sense 3.5 sa Sensation XL-a, odusevljen je.
On ima na racunaru Windows XP, i isto ga je zezalo povezivanje telefona sa kompom... ja imam Windows 7, tako da ona automatski instalira driver, i sve odlicno radi.

EDIT: Odusevljen sam i ja, jer nisam ocekivao da ce tako dobro raditi. Nema laga, sufrovanje je odlicno, iGo radi odlicno... samo da je kamera malo bolja, eto ti Sensation XL za male pare :)

EDIT2: Tek sad procitah da si pokusao da ubacis Andorid. Hoces li da prodajes HD2? Imam ti kupca odmah :)
Odgovori