pavle napisao: Ja da uzimam 147 da mi bude primarni auto, uvek bih uzimao sa petoro vrata.... Dosta je prakticnija, a isti je.... Dok na primer neki automobili su dosta ruzniji sa petoro vrata... npr Stilo, a3 itd...
Mozda sam pristrasan, ali meni je auto sa 3 vrata, ne samo alfa nego velika vecina neuporedivo lepsa nego sa 5oro vrata. Na stranu to sto mozda nije prakticno, ali auto deluje dosta skladnije, u neku ruku i vise sportski i mladalacki.
@MIlos_kg
Za kvalitet materijala i neke razlike izmedju FL i Q2 u sustini ne postoje. Jedino sto je q2 da se tako izrazim "ekslukzivnija" 147 FL, pa je mozda utisak da su neki materijali finiji u odnosu na obicnu FL. Kvlatitet FL verizje od predhodne je znatno bolji. U prvoj verziji je plastika gruba i tvrda, a sedista i tapaciri su od jakog stofa. Moze da se nadje i primerak sa koznim sedistima ali je u principu jako retko da je ta koza ocuvana i da je sve na svom, da nije deformisano kao npr. bubrezi. Kod Fl verije je to sve dosta lepse uradjeno, plastika je finija, lepsa na dodir, mekana i mnogo kvalitetnije odradjena, ne kruni se i guli pri dodiru sto je ranije bio slucaj, pa ko ima pre fl muke muci sa tim uz krpu i alkohol. Utisak dodatno upotpunjuju hrom detalji kojih ranije nije bilo. Stof na tapacirima je zamenjen plisom ili kozom, sedista isto i sedenje u njima je prijatnije od predhodnih. Sve u svemu mislim da su kod FL-a kvalitet izrade uspeli da podignu da zavidniji nivo,a sam osecaj boravka u automobilu je dosta lepsi, konfrniji i odaje mnogo vecim luksuzom nego sto je to kod predhodnika.
Moj izbor bi pao na prve dve iz tvog posta na predhodnoj strani. Q2 bi bio jedinstveni i pravi pogodak, mada ni siva nije losa.