Opšta tema o gorivu - cene, kvalitet itd.

Iskustva sa gorivima i uljima
Odgovori
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Re: Gorivo poskupljuje, PONOVO

Post od Dusan »

Slazem se Stjepo :)
Mislim da ovo oko kvaliteta benzina jedino igra ulogu kod motora sa direktnim ubrizgavanjem.
Mada ja sam primer da i ti motori gutaju sve :kezo: + sto ja uvek vozim na rezervi :)
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

dusane koliko znam uros sipa isto sto i ja - ep bmb95...samo na krstenim pumpama i to je to...
ja licno kad god mogu sipam na mol-u, u sm pretezno, u bg-u kad sipam gledam da bude europetrol ili eko...sipao sam i 98icu na europetrolu i na eku i nikakvu razliku nisam osetio ni sto se tice snage ni potrosnje...
sto se tice potrosnje merene metodom od cepa do cepa mislim da tu dosta igra ulogu kako je nastelovan sam aparat...meni je recimo najvece odstupanje u pozitivnom smislu ( bord pokaze vise nego sto stane ) na molu i krece se 5-7 posto u proseku...
inace rs nema direktno ubrizgavanje...
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

A na koju foru sipas Evro BMB na Europetrol-u kada oni nemaju to gorivo ? :rofl:
Posto vise nemaju ni 98, to je sada najgovnjivija pumpa.
Pusti ti njih, tebe ce Ogi da lincuje. On sipa u 1.4 atmo neko devicansko bezelovno iz uvoza :mrgreen: Jedini je on pobornik da novcanik sagori do kraja, al da se auto napoji najskupljim sto ima na nasim pumpama. Makar to nebila opravdana investicija.Vizitka "merak nema cenu".
:D Realno, to ipak mora covek da postuje, zar ne? Takva posvecenost, fanatizam... to se retko vidja... :D Ja sam XYZ puta pisao zasto 98, ne zbog snage nego zbog CISTOCE ! Ja osecam KONKRETNU razliku u ponasanju auta kada sipam 98 umesto 95. Ipak, vratio sam se na Evro 95 jer je 98 bolesno skup. Sada trazim koji mi najvise odgovara. EKO i MOL mi ne odgovaraju. Na redu je da probam Lukoil pa OMV. Na OMV-u ne pamtim kada sam sipao - da li neko sipa Evro 95 tamo ? Ta pumpa je ranije bila za zaobilazenje koliko sam citao. Svakako vise necu sipati 98, do daljnjeg. Na MBG-u je doduse 166 dinara ali ne znam ko sme da sipa tamo posle onog sto im se desilo...
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Jazza pojimo na NIS sa Euro BMB, bio je 149 a danas je 147,5.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Gas u NS-u na više mesta 75.90 din (Knez, Avia, Vuković, Piramida)... :)
Korisnikov avatar
noob
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:24

Post od noob »

@ogi, da si kupio 201 190 ili golfa 2 sipao bi ložaka ili neku najgoru đonaru, ovako se isprsi za taj atmosverski turbo motor, greota da se guši na 95 :D
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

Ogi napisao:A na koju foru sipas Evro BMB na Europetrol-u kada oni nemaju to gorivo ? :rofl:
Posto vise nemaju ni 98, to je sada najgovnjivija pumpa.
pa nisam rekao da sam sipao juce ( poslednji put sipao na eku pre nedelju dana, a pre toga nekoliko puta na molu...
na europetrolu u j. gagarina sam sipao pre neki mesec, i to se dobro secam da su imali i 98icu i to bas onih dana kad si ti prvi put pisao kako si je trazio a nisu je imali...tad je izgleda bilo u zavisnosti od konkretnog mesta tj pumpe...
sada ne znam, imam goriva da se dovucem do mola :mrgreen:
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Ma ok za 98 ali Evro 95 nisu nikada imali. :glavomuzid: Ne vidim poentu. Kao, imas 98 koji je preskup i obican 95 koji je brlja. Sto je najgore, sada nemaju ni 98, rekli su mi da im se ne isplati.
Korisnikov avatar
djiuliju
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:56
Garaža: Clio II ph2 1.2 16v

Post od djiuliju »

Heinz napisao:Jazza pojimo na NIS sa Euro BMB, bio je 149 a danas je 147,5.
:plusone:

I mogu reci da sam prilicno zadovoljan, mnogo vise nego gorivom sa Luk-a
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Ogi, što se tiče OMV-a, ja sipam najčešće kod njih, tu na novosadskom autoputu, pored Metroa. Nekad sipam na Zmaju, u oba smera, a ostale pumpe vrlo retko. Sva službena vozila toče na OMV-u i MOL-u, mada tu opet OMV preovladava velikim procentom jer su pored firme. I nisam do sad ni ja imao problema niti sam čuo da neko ima.
Da mi je MOL negde bliže ili usput na nekim redovnim relacijama, verovatno bi sipao i tamo, ali da potežem preko pola Beograda da bi sipao na MOL-u, nemam računicu, a čisto sumnjam da je tu razlika neka bitna. Doduše moj motor je konstruisan još 90-tih godina, pa računam da nije ni preosetljiv na gorivo.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

To za OMV mogu i ja da potvrdim. Sipam vec 10 godina kod njih (mislim da su otprilike toliko dugo u Zrenjaninu) i nikad nisam imao problema, a izmenjao sam auta od 10 god stare Zastave 128 preko skoro 20 god starog GSi-ja, pa do novog BMW-a i novog Porsche-a.
Zasto se OMV omalovazava ne znam jer je moje mogu reci decenijsko iskustvo perfektno sa njima, od goriva do usluge (ako hoces sipas sam, ako neces sipace ti radnik, imas i pranje auta, imas cist WC, ljubazne radnike za kasom, novine, sendvic, kafu...)
Znam jedino da je NIS poslednje mesto gde bih sipao. Kad vidim one cike u crvenim odelima kako dolaze da mi sipaju, prva asocijacija mi je "krsten" benzin. Jos nadobudni svi do jednog, "recnik fraza i izraza" kao da sam ovce cuvao sa njima. :thumbdown:
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Mozes i sam da sipas :kezo:
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

OMV mi je omiljena usputna stanica kad idem na duzi put, upravo zbog gore navedenog. Ipak, gorivo ne sipam kod njih. Ne ulivaju mi poverenje, a nagledao sam se sluzbenih dizela jedne firme koji sa 40ak hiljada purnjaju kao da su presli 150... A vrlo cesto su i medju skupljima... Zapravo, niko koga znam ne sipa na OMV...

Najcesce su to NIS i MOL... Ostali u jakom malom procentu, a trose se jako velike kolicine goriva...
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Na OMV stanem, sipam, udjem, platim, izadjem, proverim pritisak guma, upalim auto i odem... Niko me nista ne pita, osim ako zelim da pricam sa nekim. Nema brke u crvenom odelu sa pitanjem "Koje ti je to auto godiste, jebo ga ti?"

Kada kazem "sipam sam", mislim u poredjenju sa NIS-om gde sam stao svega nekoliko puta za poslednjih 10 god (kad sam bas morao) i uvek me je presretao pomenuti brka da on natoci. U "zlatno doba" pre fiskalnih racuna je imao i torbicu preko ramena, isto crvenu, pa odmah naplati. Ustvari, mozda neki to jos uvek rade tako, nemam pojma jer ne stajem kod njih.

EDIT - sto se tice kvaliteta goriva, vec sam prosle godine pisao ovo na VG forumu, ali ponovicu. Vozim se prosle godine sa poznanikom iz BG koji ima Merc benzinjaru i to "S 500" staru 2-3 god. Pokupio me u gradu, sednem u auto i vidim svetli mu check engine lampica. Pitam ga dal mu je nesto riknulo, a on kaze "jebi ga, stao sam da sipam na NISovu pumpu, a zaboravio sam sta smo mi radili" (pre 15-20 god je radio na pumpi, dok nije postao biznismen :)). Kaze rade isto i sad samo "ovi sad imaju druge fazone". Ne znam sta TO rade. Nisam ga dalje zapitkivao sta i kako, niti cu da branim njegov stav ako neko kaze da kenja i da li mu je zato svetleo check engine, samo prenosim sta je i kako bilo...
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Gorivo poskupljuje, PONOVO

Post od Floyd »

Prijateljevoj zeni je tako pre par godina jedan cica na NIS-u sipao bezolovni u ML320 cdi.
Odgovori