Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
Garaža: BMW 118i, CX-60

Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Post od Dzoni_m »

Texonja napisao:
McGruja napisao:Mozda je direktorcic neki i aktivirao alarm
Ma jeeeste, nema druga posla. I ovako ce radnik dobiti vise vaspitnu kaznu, jer finansijsku kolikogod da mu rebnu, za ceo zivot ne moze da zaradi stetu kakvu je napravio. Bilo kom rukovodiocu nikako nije u korist tako nesto, jer samo kasnjenje jednog jedinog kabla za BMW se pise sa cifrom i 5 nula iza, u eurima. Toliko placaju penale BMW-u u Regensburgu (za koji rade kablove) ako kabel ne stigne na vreme. Pretpostavljam da ni za Fiat nije jeftin penal, PLUS sto je ceo pogon stao (i Fiat i BMW), PLUS imaju problem da sada moraju gubiti vreme i novac da vracaju sigurnosne sisteme na normalu i da sredjuju krov koji je zaglavljen. Steta je ogromna. (a i siguran sam da ce se vec ujutru znati ko je bio saljivdzija)
Takodje pretpostavljam da je saljivdzija mislio da je to isto kao kad pre 30god u osnovnoj skoli razbijes to protivpozarno govance, pa se ukljuci alarm, dezurni nastavnik iskljuci i nikom nista, a ti izbegao pismeni iz matematike.
Malo si preterao oko penala :) Radio sam za istu marku u konkurentskoj firmi, mnogo kompleksiniji harnes nego sto Dreksler radi, nisu toliki penali. Ali da je budala budala je.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Dzoni, nisam preterao, nego sam preterao sto javno pisem o tome. Veruj ili ne, svejedno.
Ako kabel ne stigne u Regensburg za odredjeni primerak auta (narudzbine idu za svaki auto ponaosob), moraju da zaustavljaju celu traku, skidaju taj auto sa trake, pomeraju rok isporuke... Strahoviti profit ima Draexl od posla sa BMWom, ali i strahovite penale ako kasni, jer je takav ugovor. Zato nikad i ne kasni nista i svi srecni. (Fiat je druga prica)

HTC
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
Garaža: BMW 118i, CX-60

Post od Dzoni_m »

Ja dobro znam kako funkcionise KSK posao sa BMW. Leoni (moja ex firma) je prva koja je pocela to da radi. BMW je jedan od privih koji je uveo taj zahtev. Penali nisu sa 5 nula, i planiranje proizvodnje u BMW zavisi od JIT procesa. Desavalo se da cela narudzbina na dan (200-300 vozila) bude pomerena za par dana. Postoji rok do kada se moze pomeriti narudzbina. Nema sta da verujem ili ne verujem, samo kazem da penal nije cifra nije sa 5 nula.

Ne znam sta radis u Dreksleru, ali mene ugovor sa Leonijem vise ne veze pa mogu da pisem sta hocu :)
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:

Post od Texonja »

Inace je Leoni poceo u Srbiji da radi nekih godinu dana nakon Draexla (krajem 2009, dok je Draexl poceo sredinom 2008).

EDIT - obrisao sam duzi post i ostavio samo ovo, necu dalje... Eto, ja lazem jer me to pali i neka se na tome zavrsi.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Srami se!

:D
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:20
Garaža: Civic 1.8

Re: Одг: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Post od dunx81 »

Tex,jel istina da ce pogoni uskoro biti prebaceni iz Zr na neku drugu lokaciju ili je dezinformacija u pitanju?

sent using Tapatalk
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:

Post od Texonja »

Ha, cuo sam, prica se po celom gradu vec nedeljama, ali je totalna izmisljotina. Bila je grupa Makedonaca na obuku ovde, jer se otvara pogon u Makedoniji, pa se neki uplasili (ili obradovali?) unapred, pa izmisljaju. Draexl je u ZR sigurno do 2017. god, jer do tada ima ugovor. Naravno, to ne znaci da nece biti produzen i dalje, nego do tada je sigurno ovde.
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:20
Garaža: Civic 1.8

Re: Одг: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Post od dunx81 »

Da,za Makedoniju sam čuo. Znam da je sve pokrenuto kao greenfield investicija i baš mi bilo čudno da tako brzo kvare šatru.

sent using Tapatalk
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Ovi Zrenjaninci su najgori od sve dece...
http://www.blic.rs/Vesti/Vojvodina/4356 ... 000-dinara
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Slika
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

http://vesti.mojauto.rs/Istrazujemo/436 ... bil-godine

To je taj mentalitet o kojem sam govorio :)

Kod nas to nikad nece da bude :) Za mnogo ozbiljnije stvari ljudi nemaju savest, a kamoli za nesto ovako banalno. Pa sve i da ubiju 2000 ljudi u najgnusnijem zlocinu, fotelju ne ispustaju!
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:

Post od Texonja »

Ne kapiram zasto je prvo lazirao, pa onda priznao, a da ga niko nije primorao na to.
Onda nije trebao ni da lazira, ako je savestan.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Pa pogresi covek nekad :)
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Pa, recimo da mi prvo pada na pamet da ga je neko ucenjivao da to uradi...
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:

Post od Texonja »

:plusone:
Dakle, nije savestan.
Odgovori