Koliko troši?
Re: Koliko troši?
Ja kacio dosta puta oko 20 km/h prosek, ali opet nista ne znaci, jer moze potrosnja da bude 6, a moze i 10l.
Sent from my Sony
Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- bozza1979
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:01
- Garaža: Škoda Scala 1.0TSI & Hyundai Getz 1.1
Klića me prijatno iznenadio. Čep metodom potrošnja 6,14, a vožen mnogo manje štedljivo nego inače. NBG - Vidikovac - Kotež - Dorćol relacije.
S obzirom na to da nije bilo čisto kuća - pos'o, i da nisam obraćao pažnju na potrošnju kako inače umem, uz hladnije dane, očekivao sam sedmicu.
Послато са GT-I8262 уз помоћ Тапатока
S obzirom na to da nije bilo čisto kuća - pos'o, i da nisam obraćao pažnju na potrošnju kako inače umem, uz hladnije dane, očekivao sam sedmicu.
Послато са GT-I8262 уз помоћ Тапатока
Mnogo... koji motor u Akordu i kolika mu je potrosnja po fabrickoj specifikaciji?schonenk napisao:Pa ti si i moj slucaj opisao, to je neki moj prosek i stanje duha
Poslednja dva meseca vozim na benzin i bas se oseti razlika u odnosu na tng. Racunao sam da tng trosim vrlo slicno, oko 12 lit. Tj, cini mi se da u gradu razlika i ne postoji, jer kad ne zalazim u vise obrtaje isto je benzin/gas. Kada sam na auto putu razlika je i do 30%, jer sam tu na 5k i vise obrtaja.
Posto imam jako kratke relacije potrosim i dosta benzina, do 3 litra na 100 km (leti oko 1,5). To mu u zbiru dodje (pretoceno u cenu benzina) do 10 litara u gradu. Leti oko 8,5 zimi do 10.
Vidim da je ovaj hdi jako stedljiv, jer mozda samo leti mogu da se primaknem ovoj cifri u skoru.
Najveca usteda je tokom letnje sezone na otvorenom. Letos sam isao do Omisa preko Bih, cena tng oko 50 dinara sve do Jadrana. Trosio sam oko 10-11 lit tng. Pretoceno u cenu benzina to je 3,9 lit benzina.
- Milos_kg
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
- Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm
Pun gas i 4.500rpm uz brdo ~31l 

1) Volkswagen Polo 6n2 1.4 16V Comfortline
2) Fiat Bravo GT 1.9JTD Suite
3) Alfa Romeo 147 1.9 16v JTDm Progression
Ne brže od života!! VIDEO za sve vozače!
2) Fiat Bravo GT 1.9JTD Suite
3) Alfa Romeo 147 1.9 16v JTDm Progression
Ne brže od života!! VIDEO za sve vozače!
Posle troši plin, ok je računica
Zar ne bi trebao benzina da trosi ~10% potrosnje plina?
Plina troši 10-30% više od benzina, zavisi od stila vožnje
Da, to stoji, nego pored toga kaze da mu trosi jos 1.5-3l benzina, ako sam dobro razumeo.
Upali auto na bezin, dok ne prebaci na plin troši benzin
Pa da, ali jel tebi ne deluje mnogo ovolika potrosnja benzina?
Pa kako moze biti mnogo kada ima mnogo hladnih startova.
Sent from my SM-G925F using Tapatalk
Meni je isto trebalo 20-ak litara benzina mesečno, bez obzira na pređene km na plin.
Koliko bi mu trosio benzina, da vozi samo na benzin?ljuba napisao:Pa kako moze biti mnogo kada ima mnogo hladnih startova.
- schonenk
- Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
- Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3
Kad izvedem racunicu na kraju godine, 15k km godisnje, dodje u proseku 1,5lit benzina. Od toga 11 hiljada bude grad.
Zimi stucem 60tak litara za dva meseca. Trudim se da odvezem i koji km na benzin pa mozda uz stotinjak startova mesecno dodjem do cifre od 3 litra. Kad hocu da ga teram u obrtaje prebacujem na benzin, cisto radi dobre prakse.
Imam sigurno i 50 do 100 km mesecno voznje na benzin mimo hladnih startova.
Motor je 2.0 155ks, 10.9 litara grad
http://www.honda.hr/automobili/tehnicki ... 863901BC67
Zimi stucem 60tak litara za dva meseca. Trudim se da odvezem i koji km na benzin pa mozda uz stotinjak startova mesecno dodjem do cifre od 3 litra. Kad hocu da ga teram u obrtaje prebacujem na benzin, cisto radi dobre prakse.
Imam sigurno i 50 do 100 km mesecno voznje na benzin mimo hladnih startova.
Motor je 2.0 155ks, 10.9 litara grad
http://www.honda.hr/automobili/tehnicki ... 863901BC67
Bio sam ubedjen da je brzi taj 2.0.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.