Ne brže od života!
- samo polako
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15
Re: Ne brže od života!
Baš zato što nam je zemlja kakva jeste, kad su nam službe kakve jesu, kad su nam očekivanja kakva jesu opet ne razumem odakle nekome hrabrost ili potreba da rizikuje život po ovakvim putevima!?
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
A strelica za obavezan smer x3 plus blinkeri to nista? Valjda postoje neki saobracajni propisi o tome... to je koliko znam znak izricite naredbe:
"Obavezno obilaženje s leve strane - označava kolovoz odnosno deo kolovoza kojim se vozila moraju kretati prilikom obilaženja pešačkih ostrva, ostrva za usmeravanje saobraćaja i drugih objekata na kolovozu."
Pri tom ovde nije prljava niti nevidljiva signalizacija, naprotiv... Ali ne, to se jurca i ko zna sta. Vise puta sam video kako se namerno zalecu da ulete pre svih tuda dok se radio novosadski... ulecu na 1m od znakova i barijera i blinkera... ne bi li bili prvi... a ovaj ko zna na cemu je bio.

"Obavezno obilaženje s leve strane - označava kolovoz odnosno deo kolovoza kojim se vozila moraju kretati prilikom obilaženja pešačkih ostrva, ostrva za usmeravanje saobraćaja i drugih objekata na kolovozu."
Pri tom ovde nije prljava niti nevidljiva signalizacija, naprotiv... Ali ne, to se jurca i ko zna sta. Vise puta sam video kako se namerno zalecu da ulete pre svih tuda dok se radio novosadski... ulecu na 1m od znakova i barijera i blinkera... ne bi li bili prvi... a ovaj ko zna na cemu je bio.

"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Ne razumem na kraju, šta će neko u vožnji na zaustavnoj traci. Kazna je 60 hiljada dinara! Pored sve signalizacije, treba mestimično da se postavljaju i mreže za hvatanje ludaka. Ili barem onu sajlu za kačenje kao na američkim nosačima aviona.
O čemu pričate?? Išli ljudi 220 na sat i njima treba neki znak???
Batina, batina i pendrek za dobrobiti ostalih, to fali a nema u demokraciji. Zato i jeste demokracija loš izbor, jer za budale i manijake, realno nema sankcija, pa nema čega da se boje. Da su mnogi pendrečeni, danas bi bili živi...
O čemu pričate?? Išli ljudi 220 na sat i njima treba neki znak???
Batina, batina i pendrek za dobrobiti ostalih, to fali a nema u demokraciji. Zato i jeste demokracija loš izbor, jer za budale i manijake, realno nema sankcija, pa nema čega da se boje. Da su mnogi pendrečeni, danas bi bili živi...
@cozmo
Ti i ja bi videli, (verovatno)pijani 18ogodišnjak nije video i krajnji rezultat je da je 5 mladih to platilo glavom i samim tim očigledno da nije bilo dobro obeleženo(osim u slučaju da su namerno skrenuli tamo).
Represivnim merama se broj nesreća može vrlo malo smanjiti i to na vrlo kratak period tj. period dok traje porast represivnih mera.
Na duže staze jedini ispravan put za smanjenje nesreća je bolja sistemska edukacija i što bolja saobraćajna infrastruktura i ispravni automobili. To se ne postiže preko noći i zahteva velika ulaganja ali to nikada nećete čuti iz MUPa ili raznoraznih saobraćajnih stručnjaka koji energetsko piće smatraju za veštičarenje. Al zato ćete od njih čuti isto ono što većina i želi da čuje a to je pendrek i batina. A rezultati sve gori i gori.
Ti i ja bi videli, (verovatno)pijani 18ogodišnjak nije video i krajnji rezultat je da je 5 mladih to platilo glavom i samim tim očigledno da nije bilo dobro obeleženo(osim u slučaju da su namerno skrenuli tamo).
Represivnim merama se broj nesreća može vrlo malo smanjiti i to na vrlo kratak period tj. period dok traje porast represivnih mera.
Na duže staze jedini ispravan put za smanjenje nesreća je bolja sistemska edukacija i što bolja saobraćajna infrastruktura i ispravni automobili. To se ne postiže preko noći i zahteva velika ulaganja ali to nikada nećete čuti iz MUPa ili raznoraznih saobraćajnih stručnjaka koji energetsko piće smatraju za veštičarenje. Al zato ćete od njih čuti isto ono što većina i želi da čuje a to je pendrek i batina. A rezultati sve gori i gori.
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Iskreno, drago mi je da nisu nekog neduznog ubili, a inace se vise i ne potresam za ovakve stvari. Nema tog znaka koji bi njih sprecio da se zajure kao debili. Svaki pojedinacni putnik u autu je kriv koliko i vozac jer je seo u auto i dozvolio takvu voznju umesto da isamaraju vozaca i da mu uzmu kljuc. Klinci ili ne - svejedno. Kako znaju da ne skoce na glavu sa 6. sprata, tako znaju i ovo.
Darwin Awards... jbg...
Darwin Awards... jbg...
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Što se automobila tiče, kad se bude zabranila registracija automobila koji može da razvije brže od 130, to će biti napredak u bezbednost saobraćaja.
Pored toga, i sve elektronike, još niko ne napravi jednostavan uređaj koji će da pošalje signal policiji kad neko vozi brže od tih 130.
To je automobilski lobi, koji izmišlja svašta nešto a pravi smrt mašine.
Ne znam da li znate kako funkcioniše električna čobanica. Domaćin postavi čobanicu sa baterijom 5 dana, svako govedo po jednom peci struja. Posle do kraja sezone nema potrebe za baterijom. Kad sam bio dete, vozili klinci mopede bez dozvole ili krali roditeljima kola. Policija ih odma nahvata, opale penrek po dupetu i to su danas postali uzorni građani, direktori i sl. Pored toga u kraju su bila 3 policajca, a danas ima 3 brigade policije.
Pored toga, i sve elektronike, još niko ne napravi jednostavan uređaj koji će da pošalje signal policiji kad neko vozi brže od tih 130.
To je automobilski lobi, koji izmišlja svašta nešto a pravi smrt mašine.
Ne znam da li znate kako funkcioniše električna čobanica. Domaćin postavi čobanicu sa baterijom 5 dana, svako govedo po jednom peci struja. Posle do kraja sezone nema potrebe za baterijom. Kad sam bio dete, vozili klinci mopede bez dozvole ili krali roditeljima kola. Policija ih odma nahvata, opale penrek po dupetu i to su danas postali uzorni građani, direktori i sl. Pored toga u kraju su bila 3 policajca, a danas ima 3 brigade policije.
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Pa ako ce mo da gledamo rezultate to jest statistiku ona je ustvari bolja iz godine u godinu, ali mediji mnogo vise prenose o tome, pa se onda valjda stice takav utisak. Ali se slazem da je ovo sistemski problem, i ne moze se resiti preko noci. Sve sfere drustva se moraju ukljuciti u to, pocevsi od roditelja i kucnog vaspitanja preko skole itd. A sto se tice barijere, i da je bila tamo oni bi nasli neko drugo mesto da jurcaju i verovatno napravili jos vece sranje.
- samo polako
Teško nama ako se budemo oslanjali na statistiku.
Poslednja izmena od samo polako u 20 Jun 2014, 13:59, izmenjeno 1 put ukupno.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Ne bih bio baš skroz ubeđen u to. Budi svestan da u toku jedne noći u celoj Srbiji ima više hiljada pijanih vozača koji mu ga daju po gasu, pritom mi još ni ne znamo sa sigurnošću da li je vozač bio pijan. Sigurno je da nisu bili vezani.A sto se tice barijere, i da je bila tamo oni bi nasli neko drugo mesto da jurcaju i verovatno napravili jos vece sranje.
Kao sto je neko rekao ovde sve sami mythbustersi na forumu. Vec je sigurno utvrdjeno da su vozili 220 (jer mozes misliti, tu se skazaljka zaustavila) i naravno bili pijani.
Inace slazem se sa ftj, da je trebalo da bude bolja signalizacija, bas da sacuva zivot nekoj budali, kao ovaj sto je vozio.

Inace slazem se sa ftj, da je trebalo da bude bolja signalizacija, bas da sacuva zivot nekoj budali, kao ovaj sto je vozio.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Jedan sajt prenosi ovako.
Ako je suditi po tome, barijere su bile tu ali su ih oni zaobisli. To sto na snimku od jutros nema barijera je verovatno da bi prosla hitna/policija.Nesreća se dogodila na delu auto puta koji je zatvoren za saobraćaj zbog građevinskih radova.
Audi A3 u kojem je bilo pet mladića, iz nepoznatih razloga zaobišao je barijere koje bi trebalo da spreče prolazak na tu deonicu auto puta.
Audi je nastavio da se kreće velikom brzinom. U jednom trenutku vozač je uočio da više nema asfaltnog puta. Pokušao je da zaustavi vozilo, što pokazuje i trag kočenja dug oko 80 metara
- samo polako
Ako nisu bili pijani i nisu vozili 220km/h kako objasniti šta im se deslo?
Ako je trag kočenja 80m onda je morao da vozi bar 270 da bi do trenutka udara išao 220 kmh.
Vrlo moguće ako je bio čipovani rs3 u pitanju.
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Re: Одг: Ne brže od života!
Ma senzacionalizam, previse se frljaju sa podacima...
Послато са GT-I8190 користећи Тапаток 2
Послато са GT-I8190 користећи Тапаток 2
ftj, nije morao toliko, pogledaj moj post pre par strana za racunanje kocenja... Mogao je 250 da vozi, koci 80m i udari sa 220... Na kraju krajeva, 80m pri toj brzini je nesto malo vise od jedne sekunde kocenja...ftj napisao:Ako je trag kočenja 80m onda je morao da vozi bar 270 da bi do trenutka udara išao 220 kmh.