Zato što vrlo slikovito i angažovano objašnjava sa kakvim majmunima imamo posla, koliko su nebitni i pruža nam šansu da ih aktivno izignorišemo glasajući za karikaturu koja svesno ide na izbore samo da ih izgubi.
Pretpostavimo da neko drugi dobije izbore, kako ove tako i parlamentarne, po čemu će nam biti bolje ili lošije?
To je kao Zvezda i Partizan, svako vuče za svog, hoće i da se pobije zbog njega, misle da je njihovo igranje rukom ispravno, te da aut ne postoji, a ove tamo totalno zabole za navijače, samo je pitanje ko će koliko da uzme. Naravno, svako saopštenje je huškanje raje i govori o tome koliko je druga strana lošija, a zajedno vedre i oblače.
Zanimljivo je kako se svi igraju umovima glasača/navijača/potrošača. Veliki marketing, plus društvene mreže kojima se slepo veruje.
Primer: Izađe post - Za AV nije glasalo 70%(manje više) na prošlim izborima. Svi viču URA, tako je, je*o si mu mamu. Sa druge strane, za te ostale nije glasalo 95%. Stvorena je slika da bi bar 99% tih neaktivnih glasalo za opoziciju. Možda deo i bi, ali je velikoj većini verovatno pun Q, svih zajedno.
Tu je i kampanja tipa ako ne glasaš, glasao si za vlast i upropastio si život i sebi i drugima. Ej bre, ne želim da glasam uopšte, što bi druga banda bila bolja od prve, a imali smo mogućnost da ih vidimo na delu, bez obzira na retoriku prvih da mi je ispran mozak, ja pamtim i šta je bilo pre 5 i pre 10 i pre 20 godina. Sa druge strane, ne isključujem mogućnost da je i moj stav neispravan i da mi je mozak ispran.
To su sve bajke, kao i BDP, fabrike koje mi finansiramo, a stranci otvaraju, a vlast lično napravila - jer u svakom govoru je to napravila ili vlast ili vlastelin lično, po licu u kojem se govori.
Poenta? Koliko se samo ljudi jede zbog budalaština, a što je najbolje, misle da su pametniji od onih drugih, često ih smatrajući i idiotima. Ako piše na Tviteru, mora da je istina. Svi imaju botove, sendviče, sokove, iste načine "ratovanja".
Glasajte za koga vam je volja i pustite druge na miru. Koliko god vi smatrali druge budalama i nesvesnima šta njihov glas donosi/odnosi, oni to isto misle za vas.
Što se mene lično tiče - na ovim izborima je svaki rezultat dobar, ko god da dobije, sa obzirom da se trenutni nije kandidovao, a da kandidat SRSa nema neke šanse. Tačno je da sam bio stava da svako ko išta neprimereno kaže o predsedniku treba da odgovara, poštujući funkciju, ko god da je na istoj, ali ne mogu da kažem da mi nije drago što će se predsednik promeniti.
Mnogo ti je to relaksiran stav.
I to sto je ljude sramota da se izjasne, meni govori mnogo.
Jel sramota?
Pa ja ne znam ni jednog (brojem 0) SNSovca, a oni su bar četvrtina stanovnika, dakle bar 10 aktivnih članova.
Druga stvar, mnogo bitnija, trenutna vlast piša po zakonima, logici, po svemu civilizovanom (moje mišljenje), posebno u Beogradu, kojeg su zasrali i u blato gurnuli.
Ne slažem se ni sa jednim potezom "vlasti".
Nema bajki tu, nesposobnost izađe na videlo u svakom poslu, pa i u BDP, ekonomiji, u svakom poslu.
Usrali su mi ovi ljudi koji su na vlasti detinjstvo, studiranje, detinjstvo mog deteta, pa malo li je
A stav da glasaš za iste ljude, a da očekuješ da će se nešto promeniti je idiotski
Ali ok, možda neko živi bolje, u skladu sa zakonom
Ja svuda oko sebe u Beogradu vidim samo mrak, prljavštinu i lex specijalis fore
A ako na Tomu misliš, pa tog čoveka trebalo je skloniti nakon tri dana sa te funkcije, potpuno odsustvo svega sto ja smatram da predsednik moje države treba da poseduje od znanja, veština, izgleda
Dobra paralela sa fudbalom, ja bi je unapredio u poređenje sa kladionicom. Svi znaju da su takmičenja postala čist biznis, neretko se nameštaju, igrači menjaju timova čim neko ponudi više, a opet masa strastveno navija, ulaže novac, pravi nauku od tiketa i spremni su da puste krv kad ih malo više nalože. Ne kažu džabe da je fudbal više od igre, verna maketa i pilot-model stvarnog života.
Sve se svodi na izbor da učestvuješ ili ne, a na prozivke da nisi živo biće ako te to ne pokreće ne treba se cimati...
Poslednja izmena od Velja u 12 Mar 2017, 09:46, izmenjeno 1 put ukupno.
Sve je to u redu.
Ovo jeste smejurija, samo su svi oni već imali šansu da se dokažu... I jednima i drugima su oni prethodni krivi. Ne odlaze ljudi iz zemlje samo zbog trenutne vlasti, već ne veruju da se može pojaviti neko "treći", jednostavno se ne nazire, nakupilo se. Pokušavaju da ubace Jeremića i Jankovića, ali je to ista ekipa. Bilo bi lepo da se da šansa nekom novom...
No, i taj novi će prvo da stekne nešto, pa da udomi svoje, pa u krug... Mi nemamo kontinuitet, niti ćemo ga ikada imati. Ne računam Tita Ne mora to biti kontinhitet jednovlašća, već ssmo da naredni preuzme ono dobro što je radio prethodni, a ne da sve izvrće, samo iz principa, jer prethodnik nema pojma. Jedino što se preuzima su Koridori, ali smo i njih "mi" napravili
Vidi, oni koji su mogli nešto da promene su otišli
Ostaju oni koji ne mogu da odu
Pa ti vidi
Ništa niko nije promenio, uvek se išlo na negativnu selekciju, i to je sad okruženje u kom živimo
Tračak nađe je postojao početkom 2000-tih, i tada je bilo promena, ali ugušiše to, nikome to ne odgovara
Da ne ulazimo više u politiku, želim svima srećne izbore
Velja napisao:Dobra paralela sa fudbalom, ja bi je unapredio u poređenje sa kladionicom. Svi znaju da su takmičenja postala čist biznis, neretko se nameštaju, igrači menjaju timova čim neko ponudi više, a opet masa strastveno navija, ulaže novac, pravi nauku od tiketa i spremni su da puste krv kad ih malo više nalože. Ne kažu džabe da je fudbal više od igre, verna maketa i pilot-model stvarnog života.
Sve se svodi na izbor da učestvuješ ili ne, a na prozivke da nisi živo biće ako te to ne pokreće ne treba se cimati...
U kladionicu može da se uđe, a i ne mora, dok državu, društvo, pa i politiku ne možemo da izbegnemo sve i da hoćemo.
Najiskrenije se divim svakome ko sa toliko pesimizma posmatra ovdašnju političku scenu, a i dalje je tu gde jeste. Onog trenutka kada bih pomislio da nema nade, da će uvek biti ovako i da su svi isti - tog momenta bih emigrirao, odselio se na planinu van struje i interneta, ili se roknuo. A možda i svo troje
Naravno da nisu svi isti i naravno da može biti bolje. A za to je potrebno samo jedno, da se politički izbor pravi bez ovoliko fanatizma. Pa kad taj za koga si glasao prvi put zasere, da mu bez oklevanja kažeš: sikter bre, sve i da ti je rođeni brat.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Moraš da se krećeš u marginama i po pravilima koja ti definišu, kao bilo gde u svetu. Ne moraš da aktivno učestvuješ i svesno doprinosiš tom cirkusu. Narodski, ne moraš da mešaš dok te trpaju...
Imali smo kontinuitet i za vreme Kneževine Srbije / Kraljevine Srbije / Kraljevine SHS / Kraljevine Jugoslavije. Čak i u periodu kada su se dve dinastije smenjivale i surovo obračunavale među sobom, osnovni nacionalni interesi nisu dovođeni u pitanje. Država i građani su svakim danom išli napred.
Što se tiče post-komunističke demokratije: da li su svi do sada bili isti - u nekim stvarima da, u većini ne. Ako nismo zadovoljni, treba da nastavimo da menjamo izbor.
Velja napisao:Moraš da se krećeš u marginama i po pravilima koja ti definišu, kao bilo gde u svetu. Ne moraš da aktivno učestvuješ i svesno doprinosiš tom cirkusu. Narodski, ne moraš da mešaš dok te trpaju...
Kad bi se moglo raditi i živeti bez da moraš sa njima da se hvataš u kolo, ne bih se ni bunio. Ovi sad su prekucali sve nivoe, ne samo što traže da se ližeš sa njima da bi mogao išta samostalno da radiš, nego je dovoljno samo da prozboriš kako ti se nešto ne sviđa da ti se popnu na grbaču.
snork napisao:Ako nismo zadovoljni, treba da nastavimo da menjamo izbor.
Bravo, to je suština!
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
pedja napisao:Sve je to u redu.
Ovo jeste smejurija, samo su svi oni već imali šansu da se dokažu... I jednima i drugima su oni prethodni krivi. Ne odlaze ljudi iz zemlje samo zbog trenutne vlasti, već ne veruju da se može pojaviti neko "treći", jednostavno se ne nazire, nakupilo se. Pokušavaju da ubace Jeremića i Jankovića, ali je to ista ekipa. Bilo bi lepo da se da šansa nekom novom...
No, i taj novi će prvo da stekne nešto, pa da udomi svoje, pa u krug... Mi nemamo kontinuitet, niti ćemo ga ikada imati. Ne računam Tita Ne mora to biti kontinhitet jednovlašća, već ssmo da naredni preuzme ono dobro što je radio prethodni, a ne da sve izvrće, samo iz principa, jer prethodnik nema pojma. Jedino što se preuzima su Koridori, ali smo i njih "mi" napravili
TapaT
Pa imali su gde da se dokažu, neki su se dokazali u pozitivnom smislu, većina nisu.