Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Re: Dobro veče

Post od Velja »

Ne mogu da se slože akademici oko dešavanja od pre 20ak godina, kojima smo lično prisustvovali i to u doba video snimaka i trenutnih telekomunikacija. Kako bilo ko može da sa sigurnoščlću tvdi nešto u vezi bilo čega od pre 200 ili više god.
Istorija je najveća kurva od svih nauka...
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Heinz napisao:Kad sam ja bio u gimnaziji borilo se protiv Slobe, od 9.3.1991. pa nadalje.
A sad gimnazijalci idu na miting AV za hamburger i 1000 dindži.
Ako ne vidite razliku...
Niti su se svi gimnazijalci borili protiv Slobe (bio sam tad gimnazijalac) niti sada gimnazijalci idu na mitinge AV. Pojedinačan primer se ne sme zloupotrebljavati za generalizaciju koja je baš neophodna ekipi koja je trenutno zajašila.
Ja sam konkretno juče otišao da potpišem za Belog jer me je zvalo nekoliko učenika koji su odlučili da svoj glas daju nekome, kažu da vide da je sve otišlo u pm a ne znaju za koga bi drugog.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Ne, kada je Snork bio u školi išlo se na studentske proteste 1996/97 (da se pruži podrška studentima). Ali nisu išli svi. Bilo je i članova JUL-a, dece ratnih profitera koja su živela u nekom sasvim drugom svetu, a i onih koje jednostavno nije bilo briga.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Pisao sam pre neki dan.
Devedesetih je gomila njih, iz moje okoline, srednjoškolskog uzrasta, išlo na skupove/konvencije tadašnje opozicije, kako bi se najeli i napili za dž, a onda pičili dalje u grad. Učlanjivalo se u razne omladine stranaka, samo zbog pogodnosti, koje je to nosilo. Bilo ih briga za politiku, koliko i sada, čast izuzecima.

To je kao današnja deca. Vidim dete od šest ili sedam godina godina, koje vidi Vučića na TVu i viče Vučiću pederu, ili "kako ovaj laže". To je sigurno proizašlo iz mozga tog deteta, jer je lepo rezonovalo stvari!? Nisu ništa bolji ni oni nešto stariji. Šta srednjoškolac zna o politici i svom životu - osim što u tom trenutku misli da mnogo zna i da je na vrhu sveta. I sada matorima serviraju svašta i ljudi veruju. To je kao ono - BAHATI TAKSISTA UDARIO ČOVEKA NA PEŠAČKOM - Ajde da ga linčujemo, majku mu onu taksističku. Sutra obrt, naslov i snimak - NEOPREZNI PEŠAK IZLETEO NA KOLOVOZ, TAKSISTA SVOJOM VEŠTINOM I PRISEBNOŠĆU SPREČIO VEĆE POSLEDICE - Ti pešaci, ne može se živeti od njih, samo sranja prave - a znam tog taksistu, najbolji vozač ikada, ni turbinu na taksimetru nema, duša od čoveka.

Moj ortak je bio u jednoj od emisija, pred neke davne izbore, pravili prilog o tome kako jedan novi glasač, sa 18 godina, razmišlja o svemu. Tada je mislio da je do oo pametan i da rezonuje svet bolje od ostalih. Više puta se sam sebi smejao kasnije, pogotovo kada doda i to kako je (kao maloletan) gutao suzavac čuvenog 5.oktobra, a posle se pitao za koga je to radio... Prođoše godine, dobili smo onu stvar, a sada se sve to vrti u krug, samo je pitanje ko je odozgo. Pitanje je gde bismo bili da je na vlasti ista ekipa od 2000. - Da li mislite da bi bilo bolje? Da li su baš ovi upropastili život, detinjstva i tako to. Nisu to ni ovi ni prošli, davno je to počelo.

Imam i starijeg rođaka koji je do sada glasao za sve strane, obrnuo igricu. Kaže da više ne zna šta će. Prvi put razmišlja da ne ide na izbore, jer su na vlasti svi isti i svi su prodali (između ostalog) njegov glas. Niko ne zna šta nas sutra čeka i kako će nam biti, sve da na vlast dođe i najbolji od nas - jer bitne odluke vlasti nisu uslovljene (samo)voljom pozicije, niti glasom naroda - igramo kako nam se svira.

Da lažem sebe i smatram da ćemo procvetati kad na vlast dođe neko novi, ko pride treba da napuni sebe i svoje od nule, ne mogu.
Ne gledaju mi se ni ovi na vlasti. Dakle, ne vidim ja tu neko rešenje, koje izbori mogu doneti. Inače sam uvek optimista. Stoga, ne stresiram se i živim kako umem i znam, a drugi mogu to da posmatraju i komentarišu kako im volja. Verujem da će biti bolje, ali da to ne zavisi od naših političara - prvo se nadam da će Srbije biti u nekoj daljoj budućnosti, a ako nam to dozvole, biće bolje.
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Pedja :plusone: :bravo:
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Besmislen rezon na kvadrat. I uglavnom argumentovan neistinama i poluistinama.

RN3 Pro via TT
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V

Post od maxer »

Ja na primer, znam čoveka približno mojih godina (50+), koji nikada nije bio za Slobu, bez posla (već od raspada YU), zadnjih 30 god. je bio sitan švercer (Bugarska roba, pošto živimo pored granice), ali sada ima zdravstvenih problema i ni to više ne radi ... elem, on je totalno zaluđen sa Vučićem - ali totalno! Veruje da je on Bog i Otac, da će jedino on spasiti Srbiju. Ako mu kritikuješ Vučića, on poludi i posvađa se, ode iz društva - kući. :kuku:
Čudo!
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Znaci pedja, da glasasmo za vucica, za svaki slucaj, bar znamo sa sigurnoscu da ce da bude sranje.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Moji kriterijumi su sad spali na - samo da me ne bude sramota ko je predsednik.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:

Post od pedja »

Uroš S. napisao:Besmislen rezon na kvadrat. I uglavnom argumentovan neistinama i poluistinama.

RN3 Pro via TT
Ako si na mene mislio, molim te reci šta je tu poluistina ili neistina. Ono što sam naveo, to sam video i doživeo. Ostalo su moja razmišljanja. Da lažem nekoga, ne lažem. Pokušavam da predstavim i drugu stranu priče, jer nije sve kao što se piše, a nekada i jeste, još gore.

Sa druge strane, da li je besmisleno ili ne, to svako odlučuje, pa imaš pravo to da kažeš. Bar nigde nisam rekao da je to tako, već da tako gledam stvari.

@Next - Stvarno ne mogu reći nikome kako da glasa, niti bih želeo, sve i da imam favorita. Mogao bih reći zašto ću glasati za nekoga (da taj postoji), ali da ubeđujem nekoga ne.

Poenta je bila da ne mogu shvatiti sa koliko entuzijazma ljudi ulaze u to, kao da ima neke razlike i kao da ranije nisu to isto preživljavali. Ovo me zanima bez obzira ko je na vlasti i ko je kome naklonjen, a to nije samo u pitanju izbora, već mnogih dešavanja oko nas. Ljudi su često vrlo pristrasni i u neke stvari ne žele da veruju, dok druge jednostavno potiskuju.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Heinz napisao:Kad sam ja bio u gimnaziji borilo se protiv Slobe, od 9.3.1991. pa nadalje.
A sad gimnazijalci idu na miting AV za hamburger i 1000 dindži.
Ako ne vidite razliku...
Razlika 1000din. ;)

Sent from mTalk
Širim haos!
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Peđa, sve što ja mogu da uradim je da glasam.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

pedja napisao:
Uroš S. napisao:Besmislen rezon na kvadrat. I uglavnom argumentovan neistinama i poluistinama.

RN3 Pro via TT
Ako si na mene mislio, molim te reci šta je tu poluistina ili neistina. Ono što sam naveo, to sam video i doživeo. Ostalo su moja razmišljanja. Da lažem nekoga, ne lažem. Pokušavam da predstavim i drugu stranu priče, jer nije sve kao što se piše, a nekada i jeste, još gore.

Sa druge strane, da li je besmisleno ili ne, to svako odlučuje, pa imaš pravo to da kažeš. Bar nigde nisam rekao da je to tako, već da tako gledam stvari.

@Next - Stvarno ne mogu reći nikome kako da glasa, niti bih želeo, sve i da imam favorita. Mogao bih reći zašto ću glasati za nekoga (da taj postoji), ali da ubeđujem nekoga ne.

Poenta je bila da ne mogu shvatiti sa koliko entuzijazma ljudi ulaze u to, kao da ima neke razlike i kao da ranije nisu to isto preživljavali. Ovo me zanima bez obzira ko je na vlasti i ko je kome naklonjen, a to nije samo u pitanju izbora, već mnogih dešavanja oko nas. Ljudi su često vrlo pristrasni i u neke stvari ne žele da veruju, dok druge jednostavno potiskuju.
Ako ti sa svojim godinama i životnim iskustvom ne vidis razlike ja ne mogu da ti ih predočim nikako.

RN3 Pro via TT
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:

Post od pedja »

To i dalje nije odgovor.

Ne moraš, niti možeš, pojašnjavati šta sam video tada, a šta sada, niti koja je razlika. Sve i da smo istih godina i iskustava, svako stvari vidi različito. Nemam ja problem što misliš da je besmisleno, iz istih pomenutih razloga.

Rekao si da su u pitanju neistine ili poluistine, pa me samo zanima šta to, iako ništa nisam argumentovao, kako kažeš.
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Naravno da ima razlike...

Kod predsednika Tome u Kragujevcu
http://www.youtube.com/watch?v=uKGjwWgVjVE
Odgovori