Koliko troši?

Iskustva sa gorivima i uljima
Odgovori
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Re: Koliko troši?

Post od dag81 »

Covek realan. A onih 8l grada sto se pise, ljudi samo sebe lazu.
Korisnikov avatar
ivica122
Reactions:
Pridružio se: 26 Sep 2014, 21:30
Garaža: Honda Accord CL7

Post od ivica122 »

Xepoj87 napisao:Bio sam ubedjen da je brzi taj 2.0.
Ako je verovati zeperfs-u jedan je od najbržih u klasi sa ovom snagom

Honda Accord 2.0i 155 hp - Specs & Performance
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3

Post od schonenk »

Xepoj87 napisao:Bio sam ubedjen da je brzi taj 2.0.
S obzirom da ima tonu i po ide dosta dobro. Uverio se na tehnickom da ima toliko bez vozaca. Naravno, mora da se drzi jako visoko u obrtajima ako hoce da se odrze svi konjici na okupu.

1500kg i 15ks na 1000 obrtaja x milion startova u gradu i eto velike potrosnje.
Altair
Reactions:
Pridružio se: 17 Mar 2012, 11:56

Post od Altair »

schonenk napisao:Kad izvedem racunicu na kraju godine, 15k km godisnje, dodje u proseku 1,5lit benzina. Od toga 11 hiljada bude grad.

Zimi stucem 60tak litara za dva meseca. Trudim se da odvezem i koji km na benzin pa mozda uz stotinjak startova mesecno dodjem do cifre od 3 litra. Kad hocu da ga teram u obrtaje prebacujem na benzin, cisto radi dobre prakse.

Imam sigurno i 50 do 100 km mesecno voznje na benzin mimo hladnih startova.

Motor je 2.0 155ks, 10.9 litara grad

http://www.honda.hr/automobili/tehnicki ... 863901BC67
To me je zanimalo, hvala. Znaci da ga tih 1.5(3l zimi) nije samo od hladnih startova. Kolika je usteda u odnosu na voznju na benzin, jesi mozda racunao?
slobica82
Reactions:
Pridružio se: 17 Feb 2015, 23:38

Post od slobica82 »

Isti auto vozim, krecem se 99% po Cacku i okolini i za sad novcanik kaze malo preko 7,5l. Doduse mi smo skoro sve semafore zamenili kruznim tokovima. Za sad ugradnju TNG uredjaja nisam planirao iako sam na proslom autu imao plin. Ne verujem da bih ustedeo neke enormne pare. Na ovoj potrosnji i godisnjoj kilometrazi treba da predjem 30000 km da dodjem na nulu(ulozenog u tng instalaciju), a tek onda krece stednja. na otvorenom mirna noga na gasu i eto 6-6,5 l bez problema. Sve je to cini mi se podnosljivo. Vec da zivim u Bg ne bih imao dilemu :) ili bih uzeo neki " dizlo jedan shes' "

Послато са GT-I9505 уз помоћ Тапатока
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:

Post od schonenk »

Ako je japanac stavio 11 lit u gradu, onda mora biti najmanje toliko :)

Na otvorenom moze i 6 ako si pazljiv. Kod mene je uglavnom oko 8.5.

Izracunao sam da trosim oko 7.5 lit prevedeno u cenu benzina. To je na 15k godisnje, gde me izvlaci onih 4k van Bg.

Uz nacelo opreznosti acunam da stedim 1.5 lit benzina u svim uslovima na 100 km.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

pedja napisao: Evo merenja metodom cepa:
Bgd-Kop-BGD (100-150km BG lokal)
U povratku sporije na autoputu - sneg, plus dosta stajanja i rada u mestu (sto vise ljudi, to vise potrebe za stajanjem iz raznoraznih razloga), pa je i put potrajaaaoooo.
686km - pumpa kaze - 6l/100km (ili 5,97)
I opet Octavia 1.9TDI:
BGD-Brzece-BGD
588km - 32,33L - metodom cepa ~5.5l/100km

U povratku mi je bord pokazao 4,9l (za deonicu od Brzeca do BGa), sa prosecnom brzinom od 60km/h (postoji razlog).
kod
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 19:19

Post od kod »

Retko se vozam malo duze po BGD i zavlacim u guzve pa sam juce resio malo da testiram. Relacija je bila od 29.novembra (SUP) do vozdovca (marinkova bara). motor je bio hladan kada sam krenuo. Rezultat je sledeci:
1. Predjena kilometraza 6 kilometara
2. Vreme putovanja 33 minuta
3. Prosecna brzina 11 km/h
4. Prosecna potrosnja 15.4 km / 100l po bordu.

Guzva kojom sam se krenuo mi je standardna za 16.30 i relacija kojom sam isao je Vuk - Kalenic - Krusevacka. Motor je dostigao radnu temperaturu od 90 stepeni kad sam stigao.
Korisnikov avatar
veljabandit
Banned
Reactions:
Pridružio se: 13 Okt 2015, 22:23
Garaža: Cupra SC 280 dsg ........... CBR 1000 RR HRC

Post od veljabandit »

Ček, posle 33 minuta je postigao radnu temperaturu??

Ja sam pre par dana poništio bord na ST-u...posle godinu dana i 25.000 km potrosnja po bordu je bila 10,6....
Od tada presao 250 km po Bgd, potrosnja 11 litara i juce 260 km ibarskom i spustio je na 8,7 litara.... znaci otvoreni put, brzina uglavnom oko 100 na sat i potrosnja oko 6,5 litara...

Ford ecoboost.... nije da nije Eco :D
------------------------------
...duga svetla i pun gas... https://www.youtube.com/watch?v=AhasvhqxLME" onclick="window.open(this.href);return false;
Altair
Reactions:
Pridružio se: 17 Mar 2012, 11:56

Post od Altair »

schonenk napisao:Ako je japanac stavio 11 lit u gradu, onda mora biti najmanje toliko :)

Na otvorenom moze i 6 ako si pazljiv. Kod mene je uglavnom oko 8.5.

Izracunao sam da trosim oko 7.5 lit prevedeno u cenu benzina. To je na 15k godisnje, gde me izvlaci onih 4k van Bg.

Uz nacelo opreznosti acunam da stedim 1.5 lit benzina u svim uslovima na 100 km.
Hvala.

Nije ni 20% usteda, ali u svakom slucaju svaka usteda dobro dodje. Kad se setim koliko plinadzije kazu.... :kuku:
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

veljabandit napisao:Ček, posle 33 minuta je postigao radnu temperaturu??

Ja sam pre par dana poništio bord na ST-u...posle godinu dana i 25.000 km potrosnja po bordu je bila 10,6....
Od tada presao 250 km po Bgd, potrosnja 11 litara i juce 260 km ibarskom i spustio je na 8,7 litara.... znaci otvoreni put, brzina uglavnom oko 100 na sat i potrosnja oko 6,5 litara...

Ford ecoboost.... nije da nije Eco :D
To je razlika izmedju "grada" i propisanog grada, gde je prosecna brzina ispod 20 km/h(neko je jednom napisao, ne secam se tacno sta se uzima pri merenju gradske potrosnje).
Meni je kada krenem laganezi da se vozikam van centra, potrosnja 6-7l, zavisno od vremena dana, ali kada idem moje najcesce rute, ispod 8 bas retko, a nekada ide i do 11l, ali je sasvim normalno 9-10 da bude.

Dolazi drugar i hvali mi se kako mu isti auto kao moj, po gradu trosi ispod 7l, bas kada divlja, 8.
E sada, ja znam da on zivi na Banovom, a ide svaki dan na nbg. Dakle most ada, ogromni bulevari, prosek brzine preko 30.
I to je sve ok, ali onda dodjemo obojica sa istim kolima i kazemo kako nam se gradska razlikuje 2-4l.
I ispadnem ja koji vozim sporije, zapravo divljak koji dodatno ne zna da vozi :)

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

I lupaš kola :)

Cmax i dalje na proseku po centru 7
Korisnikov avatar
veljabandit
Banned
Reactions:
Pridružio se: 13 Okt 2015, 22:23
Garaža: Cupra SC 280 dsg ........... CBR 1000 RR HRC

Post od veljabandit »

Ja po gradu vozim dizel režim :) auto mi sugeriše brzinu više već na 2.000 rpm tako da kada vozim normalno ili je guzva pa si u koloni koja ide 60, 70 na sat zaista nije velika potrosnja....
------------------------------
...duga svetla i pun gas... https://www.youtube.com/watch?v=AhasvhqxLME" onclick="window.open(this.href);return false;
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Drugi mi lupaju kola :D

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:

Post od schonenk »

Altair napisao: Hvala.

Nije ni 20% usteda, ali u svakom slucaju svaka usteda dobro dodje. Kad se setim koliko plinadzije kazu.... :kuku:
Pa zavisi, da imam 40% kmtraze van grada ili manjoj sredini ili da su mi rute duze bilo bi vise ustede, jer je manje ucesce potrosenog benzina.

Ima mnogo tu faktora, ali kad napravis presek na godinu dana i imas sve podatke, nema greske. 7,5 do 8 litara potrosnje benzina na 100 km, za nekoga ko prevaljuje 75% kmtraze po gradu je odlicno.

Plus je voznja na plin opustenija, jer mi se cini nekako da je potrosnja manje osetljiva na manje promene tempa. Poseban je ugodjaj kada na duzim autoput rutama drzis visoke putne brzine uz potrosnju plina jednaku 5,5 od 6 litara benzina.
Odgovori