Youtube

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Mladen7
Reactions:
Pridružio se: 10 Jul 2014, 17:11
Garaža: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16v Sportwagon

Re: Youtube

Post od Mladen7 »

`Prijateljski` odnosi u NATOu, i blamaža pored svih radara i ostale opreme :kezo:

https://youtu.be/oei2lB9MBo0

Događaj se odigrao kod rta Finister u Španiji 16. oktobra 1997. godine.

Španci: (Radio krči, mešaju se stanice) … govori A-835, da bi izbegli sudar molimo vas da promenite kurs 15 stepeni južno. Trenutno ste od nas udaljeni 25 nautičkih milja i krećete se direktno na nas.

Amerikanci: (Veza je nerazgovetna, čuju se i drugi glasovi) … savetujemo vam da se vi rotirate 15 stepeni na sever da bi izbegli sudar.

Španci: Negativno! Ponavljam, okrenite 15 stepeni na jug da bi izbegli sudar.

Amerikanci (drugi glas): Sa vama govori kapetan broda Sjedinjenih Američkih Država. Okrenite se za 15 stepeni na sever da bi izbegli sudar.

Španci: Mi ne smatramo vašu sugestiju izvodljivom, ni potrebnom, mi vama savetujemo da zaokrenete 15 stepeni na jug da bi izbegli sudar sa nama.

Amerikanci: (Povišenim tonom) Sa vama govori kapetan Ričard Džejms Hovard, komandant američkog nosača aviona USS ‘Abraham Linkoln’ drugog po veličini broda ratne američke mornarice. U našoj se pratnji nalaze dva razarača, borbeni avioni, četiri podmornice i brojne podrške brodova. Osim toga imamo podršku krstarica. Ovo vam nije savet već naredba! Promenite kurs za 15 stepeni severno, inače ćemo preduzeti sve neophodne mere za bezbednost naše flote. Molim Vas da se odmah uklonite sa našeg kursa !!!!

Španci: Sa vama razgovara Huan Manuel Salas Alkantara. Ima nas dvoje, a od pratnje imamo našeg psa, večeru, 2 flaše piva i kanarinca koji je trenutno zaspao. Nas podržava samo radio stanica „Cadena Dial de La Coruna“ i radio kanal 106 za „ekstremne situacije na moru“. I nećemo se nikuda rotirati, s obzirom da smo na španskoj teritoriji na obalskoj stenovitoj litici i nalazimo se u finisterskom svetioniku A-853 u Galiciji. Nemamo ni najmanju predstavu o tome koje je kategorije naš svetionik, da li smo među španskim svetionicima, najveći ili najmanji, dok „A“ i broj, označavaju evropsku oznaku svetionika. Možete primeniti sve vaše (j……) mere koje smatrate neophodnim i učiniti sve da osigurate bezbednost svom (j……) brodu koji će se razbiti o naše stene. Dakle, još jednom snažno vam preporučujemo da učinite najvišu razumnu stvar i promenite svoj kurs za 15 stepeni ka jugu da bi izbegli da se ne razbijete u naše obalne kamenite hridi.

Amerikanci: Ok, razumeo, hvala.
Korisnikov avatar
oli
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 19:39

Post od oli »

:rofl:
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
Garaža: BMW 118i, CX-60

Post od Dzoni_m »

Mladen7 napisao:`Prijateljski` odnosi u NATOu, i blamaža pored svih radara i ostale opreme :kezo:
Nazalost Srba i onih koji mrze "mrsku nam USA", moram da vam rusim sneska, cist fake. Postoji prica i sa Kanadjanima, Britancima i ostalima kao ucesnicima na jednoj i drugoj strani i kruzi vec 40 i vise godina kroz razne novele a orginal potice jos iz 1931.
Korisnikov avatar
Mladen7
Reactions:

Post od Mladen7 »

A ja tebi mogu da potvrdim da odnosi jesu takvi, i da su članice ravnopravne samo na papiru, kako hoćeš da posmatraš tvoja stvar.
I naravno da ima primera i sa Brit. imaju isti odnos prema Portugalu na primer, ja tebi ne bi da rušim sneška ali je tako.

Inače poenta je humor u klipu, nema potrebe da braniš nekoga ko to može i sam ;)

Nemisliš valjda da su mi mrski i oni nesretni pijanci koje sam postavio u predhodnom postu, da zaključim postaviš nekoga u smešnoj situaciji= on ti je mrzak-genijalno.
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
Garaža: BMW 118i, CX-60

Post od Dzoni_m »

Lepo sam iskomentarisao klip. Da nisi postavio ovo "blamaža pored svih radara i ostale opreme" pa da ti verujem da je humor u pitanju i da znas da je cela prica izmisljotina. Ovako, smatram da si zagrizao ovo kao istinu i pored toga sto navodni "spanac" prica na ruskom.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Pa bilo bi malo neverovatno da amerikanci nisu glavni.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Mladen7 napisao:`Prijateljski` odnosi u NATOu, i blamaža pored svih radara i ostale opreme :kezo:

https://youtu.be/oei2lB9MBo0

Događaj se odigrao kod rta Finister u Španiji 16. oktobra 1997. godine.

Španci: (Radio krči, mešaju se stanice) … govori A-835, da bi izbegli sudar molimo vas da promenite kurs 15 stepeni južno. Trenutno ste od nas udaljeni 25 nautičkih milja i krećete se direktno na nas.

Amerikanci: (Veza je nerazgovetna, čuju se i drugi glasovi) … savetujemo vam da se vi rotirate 15 stepeni na sever da bi izbegli sudar.

Španci: Negativno! Ponavljam, okrenite 15 stepeni na jug da bi izbegli sudar.

Amerikanci (drugi glas): Sa vama govori kapetan broda Sjedinjenih Američkih Država. Okrenite se za 15 stepeni na sever da bi izbegli sudar.

Španci: Mi ne smatramo vašu sugestiju izvodljivom, ni potrebnom, mi vama savetujemo da zaokrenete 15 stepeni na jug da bi izbegli sudar sa nama.

Amerikanci: (Povišenim tonom) Sa vama govori kapetan Ričard Džejms Hovard, komandant američkog nosača aviona USS ‘Abraham Linkoln’ drugog po veličini broda ratne američke mornarice. U našoj se pratnji nalaze dva razarača, borbeni avioni, četiri podmornice i brojne podrške brodova. Osim toga imamo podršku krstarica. Ovo vam nije savet već naredba! Promenite kurs za 15 stepeni severno, inače ćemo preduzeti sve neophodne mere za bezbednost naše flote. Molim Vas da se odmah uklonite sa našeg kursa !!!!

Španci: Sa vama razgovara Huan Manuel Salas Alkantara. Ima nas dvoje, a od pratnje imamo našeg psa, večeru, 2 flaše piva i kanarinca koji je trenutno zaspao. Nas podržava samo radio stanica „Cadena Dial de La Coruna“ i radio kanal 106 za „ekstremne situacije na moru“. I nećemo se nikuda rotirati, s obzirom da smo na španskoj teritoriji na obalskoj stenovitoj litici i nalazimo se u finisterskom svetioniku A-853 u Galiciji. Nemamo ni najmanju predstavu o tome koje je kategorije naš svetionik, da li smo među španskim svetionicima, najveći ili najmanji, dok „A“ i broj, označavaju evropsku oznaku svetionika. Možete primeniti sve vaše (j……) mere koje smatrate neophodnim i učiniti sve da osigurate bezbednost svom (j……) brodu koji će se razbiti o naše stene. Dakle, još jednom snažno vam preporučujemo da učinite najvišu razumnu stvar i promenite svoj kurs za 15 stepeni ka jugu da bi izbegli da se ne razbijete u naše obalne kamenite hridi.

Amerikanci: Ok, razumeo, hvala.
Istu izmisljenu situaciju su imali i Hrvati pre desetak godina. Na Youtube-u je postojao audio snimak. Isto ide u fazonu "sklonite se, sklonite se, a ovi ne mozemo, ne mozemo, mi smo svetionik"...
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Taj vic sa brodom i svetionikom/stenom/... kruži već decenijama, samo se menjaju zemlje. :)
Širim haos!
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

https://www.youtube.com/watch?v=SME4w037FgA
:)
Korisnikov avatar
Mladen7
Reactions:

Post od Mladen7 »

Mladen7 napisao:
Inače poenta je humor u klipu
A ne da je događaj istinit.

Dok sam za odnose, mislim bio jasan, mada od volje vam.
Nemaju bahat pristup (obično) prema Francuzima i Turcima npr.

Heineken :) , al su ko ovnovi na brvnu :kezo:
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Kada ti kola izjedu kerovi.

http://www.youtube.com/watch?t=96&v=70Q_t086oHc
Slika
Korisnikov avatar