Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Post od dragvorl »

Lepo je sto imas svoje misljenje, a mogao si primetiti da smo prilicno tolerantni generalno, ali postoji granica. Kad se predje sledi ono sto sam napisao u mom postu iznad. Hvala na razumevanju.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Dragvorl se dao poslednjih dana u opasan lov na vestice (=politiku)
U sustini, temu sam otvorio bez namere da polemisemo o politici (iako se o njoj polemise i ovde, ali i u vise drugih tema), vec o nekim problemima nacije koji nas koce, o ravnodusnosti nacije i nedostatku volje da isprave bilo sta, o tome kako umesto da se resimo birokratije i drzavnih neradnika, mi gledamo kako da skinemo te birokrate i neradnike, pa da se mi uvalimo na njihovo mesto, o tome kako kada neko prijavi lopova kod nas nije uzorni gradjanin, nego je budala, pi*ka, drukara... O tome gde gresimo svi do jednog, o ociglednim problemima koji se mogu lako resiti a ne resavaju se (poput komunalnih npr)...

Pricam sa shurakom pre par nedelja o tome kakvi smo kao narod. On je u fazonu kako mi nismo losi, nego nas svi mrze, kako smo pametna, vredna, postena nacija i slicno. Onda mu ja kazem ovako: Da meni dodje drugar sutra i kaze "Slusaj, imam odlican posao za tebe. Drzavne jasle, sedis u arhivi, ne radis bukvalno nista, imas brz net, niko te ne kontrolise, placeno penziono, zdravstveno, plata 100.000 din, jel hoces?" , da li bih ja pristao? Naravno da bih pristao! Pitam njega da li bi on pristao? Kaze naravno da bi! E pa vidis reko', u nama je problem! TI I JA SMO PROBLEM! :pardon:
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Ma to ga iznervirao sneg :D

@dragvorl
Ne vidim zasto si njegov post prokomentarisao kad ih ima gomila koji su daleko vise "diskutabilni" - njegov nije ni blizu bilo kakve "granice" posto ni malo ne "navija" ni za jednu stranu, a i vecina nas je ovde "sagorela" i zabole nas ko je konkretno na vlasti posto su svi do jednog pokazali i dokazali da su ista G - polemisemo u prazno oko toga sta bi voleli da se promeni iako u principu znamo da od toga nema nista...
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Poenta je da ne navalite sada po konkretnijem pominjanu politike jer tema postaje još "vrućija".
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Texonja napisao: E pa vidis reko', u nama je problem! TI I JA SMO PROBLEM! :pardon:
http://www.youtube.com/watch?v=TRIOj4yM3uM
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Delija napisao:posto su svi do jednog pokazali i dokazali da su ista G - polemisemo u prazno oko toga sta bi voleli da se promeni iako u principu znamo da od toga nema nista...
E pa sjajno, tema je zato odavno dokazana i nema potrebe da nama pravite dodatan posao oko necega sto odavno znamo jer i mi volimo da radimo ponesto drugo sem uredjivanja foruma. Hvala na razumevanju. Ovo sto je Tex napisao je primer sta bi trebalo da je srz ove teme. Sve bez pominjanja politike. Da, znam da je povezano, ali ne mora da se pominje. Jos jednom hvala svima sto postujete nase vreme. :thumbup:
Grujic napisao:Poenta je da ne navalite sada po konkretnijem pominjanu politike jer tema postaje još "vrućija".
Bravo! :ovacije:
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Incognito
Reactions:
Pridružio se: 01 Apr 2012, 22:06

Post od Incognito »

Uvek kad pomislim da nekad postoji bar minimum sansi da neko od ove drzavi napravi nesto, vrlo brzo se razocaram i shvatim da od ove proklete zemlje nikad nece biti nista i da ce uvek plivati u mulju i zabokrecini - nekad manjem, nekad vecem, ali uvek u mulju.
Zao mi je sto je ovaj retko normalan covek u vladi podneo ostavku, delovao mi je kao neko sa dobrim idejama (bar prema njegovim izlaganjima koja sam slusao u nekoliko navrata) i zeljom da konacno uredi bar deo sistema za koji je nadlezan, ali nedostatak politicke volje i isturivanje nekih kreatura u prvi plan poput mamurnog Orbovica koji od tih istih sindikata dobija pare za konstantno dezavuisanje javnosti uvek dovodi do ovakvih pojava. :thumbdown:

Politika i politicarenje su u Srbiji glavni biznis (isto kao letnji turizam u Grckoj ili nafta u Saudijskoj Arabiji) i to je ono sto ce nazalost ubiti ovu zemlju.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:

Naseljavanje beskucnika u hodnike?

Post od Texonja »

Ukratko, u hodnik zgrade u Novom Sadu je trebalo po odluci centra za socijalni rad i opstine da se usele nekoliko beskucnika. Stanari zgrade su to sprecili i sad vidim komentare ispod teksta kako je to fasizam, ovo ili ono. Mislim da su cisti licemeri i po cenu da ispadnem fasista, stoka, socijalna nakaza, tvrdim da takodje ne bih dozvolio to kada bih ziveo u zgradi. Ako nista drugo, zbog supruge i cerke i njihove bezbednosti.
Uostalom, to nije ni nacin ni mesto da se beskucnici uklone sa ulice. Cak nisam siguran da opstina ima pravo da donosi takvu odluku osim u slucajevima ratnog ili vanrednog stanja. Kako biste vi postupili?
Evo i ceo tekst: http://www.rtv.rs/sr_ci/vojvodina/novi- ... 56217.html

Posto verujem da mnogi nece namerno da se oglase na ovu temu, postavio sam anonimnu anketu gde svako moze 100% iskreno da odgovori. Bas me interesuje...
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Re: Naseljavanje beskucnika u hodnike?

Post od trojanac »

Ne bih dozvolio.

Tapatalk with Desire 500
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Mislim da im je dat neki opštinski prostor na korišćenje u koji nisu mogli da uđu jer je prilaz bio zaključan. A i otkud voda u hodniku koju bi ova iz poslastičarnice zatvorila.

Po ovom vremenu mislim da je sasvim ok pustiti ih u neku prostoriju koja zvrji prazna.
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Post od elMaestro »

Ne bih dozvolio.
Ti sto se tu usele ce tek da prave haos.
Имам једно потпитање...
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Al koja je to zgrada, tj kakva i čija pa su ovi odlučili tako nešto?? O.o

Edit:
Vidiš pajo, to ima logike. I to u neku ruku jeste humano, al samo ako su ti ljudi da kažem medicinski "obrađeni". Stavljati te ljude u neki kolektiv ako imaju zarazne bolesti ili nisu čisti je direktno ugrožavanje drugih. Al jeste humano. Po tekstu u sam hodnik ne bih ni ja dozvolio, verovatno bi mi smetalo i drugo, al dok ne znam šta je i kako je ne mogu da tvrdim.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:

Post od Texonja »

Pajo, da li mislis kad jednom udju da bi ih ikad isterao po ovom ili onom vremenu?
Iskreno, kad gledam iz sobe u kojoj je 23C sa dupetom uvaljenim u fotelju ispred kompjutera i ja mislim da je ok i ljudski pustiti ih, ali u tamo neku zgradu gde zive tamo neki ljudi, ali jos iskrenije da se radi o zgradi u kojoj ja stanujem i gde znam da ce mi 5x dnevno proci zena i dete, gde mi zivimo - tesko da bi mi bilo ok. :zbunjen:
Nevezano dal' su beskucnici, sportisti, narkomani, lekari ili studenti.

P.S. Ovo je klasicna prica ze temu o Srbiji, ali je ona uglavnom zakljucana, pa... :pardon:
Poslednja izmena od Texonja u 26 Jan 2014, 00:48, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Stara narodna, lako je tuđim k***em po koprivama :)
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Ako sam mogao da dam izbeglicama svoju vikendicu na par godina cinično bi bilo da sada kažem da ovo ne može.
Jeste za temu o Srbiji i jeste još jedan primer da je uvek lako palamuditi dok ne treba poturiti leđa.
Odgovori