Na tastaturi Microsoft dugme + D radi to na svim verzijama WINaKuzmanovic napisao:Jel ima negde opcija show desktop na windowsu 8.1? Nesto kao na win7 sto je u donjem desnom uglu. Izludeo me je ovaj win 8.1.
EDIT: Evo sad sam slucajno provalio da je na istom mestu ta opcija, samo nije vidljiva kao na win 7. I to sam mahinalno krenuo jer sam mislio da sam za PC-em. Zaboravite da sam ista pitao.
Računari
- Cp6uH
- Pridružio se: 28 Jan 2013, 13:50
- Garaža: Toyota Corolla TSn
- Kontakt:
Re: Računari
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Vidi stvarno. 
Nego imam jos jedno pitanje, prilikom podizanja sistema mi trazi sifru od mejla koji sam registrovao prilikom instalacije win-a. Jel moze da se iskljuci tj. da mi ne trazi nikakvu sifru kada palim komp? Jedinu opciju koju sam nasao je da stavim pin od 4 cifre i nesto sa slikom, ali ne mogu da nadjem da potpuno iskljucim.
Nego imam jos jedno pitanje, prilikom podizanja sistema mi trazi sifru od mejla koji sam registrovao prilikom instalacije win-a. Jel moze da se iskljuci tj. da mi ne trazi nikakvu sifru kada palim komp? Jedinu opciju koju sam nasao je da stavim pin od 4 cifre i nesto sa slikom, ali ne mogu da nadjem da potpuno iskljucim.
Control Panel\User Accounts and Family Safety\User Accounts - remove password
edit: greska, ovo je za windows 7
za 8.1 http://windows.microsoft.com/en-us/wind ... e-password
edit: greska, ovo je za windows 7
za 8.1 http://windows.microsoft.com/en-us/wind ... e-password
- Kuzmanovic
Izgleda da ne moze da se iskljuci verifikacija, da moze samo da se menja nacin verifikacije (sifra od naloga, pin ili password picture) i opcija kucanja sifre kada se komp podize iz sleep moda. Stavio sam na kraju pin, on je najprostiji. Hvala. 
-
Heineken
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
- Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL
Jel ima neko preporuku za free program sa kojim mogu da vidim kojim je aparatom slikana fotka?
Ako misliš na program za pregled fotki, onda IrfanView. Kod mene dobro šljaka, ima dosta opcija. Mada u zavisnosti od browsera mogu i da se nađu dodaci koji čitaju Exif.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Faststone je roditelj.
Wireshark. Radi i bezicnom konekcijom. Sta sve tu mozes ako zelis da vidis bolje da ne razmisljas.maxer napisao: Eto to je moje mišljenje, zanima me Vaše ?!
Moje misljenje je da odavno pracenje saobracaja postoji, secam se kada sam prvi put na radio vezama to sluzbeno radio pocetkom 90tih da je bilo komplikovano i skupo. I jako tesko doci do hardvera.
Danas je puno toga na izvolte i polako gubi smisao pracenje, previse je informacija pa dok izdvojis onu koju trazis prodje voz i informacija zastari.
-
Heineken
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
- Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL
@Geza, nidza

Nemam pojma šta imate protiv win 8.1 i kockica. Sad sam mu malo dao šansu, instalirao par native aplikacija umesto klasičnih desktop (imate npr Skype i Viber), totalno je super. Takođe organizacija onih kockica što je početni homescreen je totalna laganica. Preglednije 100x od start menija, što je i očekivano s obzirom da je matrica, a ne niz sa ikonicama.
Mislim da nisu ništa pogrešili, samo nisu računali dovoljno na ljudsku internost. Kapiram da mu se da šansa jedan dan, više se niko ne bi vratio na start meni.
Mislim da nisu ništa pogrešili, samo nisu računali dovoljno na ljudsku internost. Kapiram da mu se da šansa jedan dan, više se niko ne bi vratio na start meni.
8.1 je po mnogima koje znam sasvim ok, brz boot, manje resursa koristi...(ja sam na 7, nemam lično iskustvo). Još uvek mi deluje bangavo na oko ali sve je stvar navike valjda. Jedan drugar malo kenjka kako mu smeta što nema Reg. Editor pa mora da reinstalira ako nešto zeza, mada je on realno sklon preterivanju...hvalio 10ku jer ima Reg.Edit....i lepo radi a naprednija je, navodno po tome, bar on na to svodi stvari. I tu preteruje, vrlo verovatno. Meni se još ne žuri s tim, brine me Office (naplata i sl.) Mada, mnogi veruju da će biti krekova.
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema
Razlike između 8.1 i 10 maltene nema za normalnog korisnika. Surf, muzika, filmovi i slične normalne potrebe rade podjednako na oba OSa mada na 10 sve to deluje malo tečnije iako još nije konačna verzija.
Sent from my LG-P880 using Tapatalk
- Kuzmanovic
Kako si presao na 10? Meni jos nije izbacio opciju da ga instaliram.
Inace navikao sam se na 8.1 i u sustini se slazem sa Nidzom, samo mu trebati sansu neko vreme. Obrisao sam nepotrebne gluposti sa start "prozora" i ostavio samo aplilacije koje koristim. Jedino sto me i dalje iritiraju te native aplikacije koje su mi totalno nepotrebne i samo dupliraju pojedine programe. U svakom slucaju, rezervisan je win 10 i na laptopu i na desktopu na kome je win 7.
Sent from my Alcatel One Touch Idol using Tapatalk
Inace navikao sam se na 8.1 i u sustini se slazem sa Nidzom, samo mu trebati sansu neko vreme. Obrisao sam nepotrebne gluposti sa start "prozora" i ostavio samo aplilacije koje koristim. Jedino sto me i dalje iritiraju te native aplikacije koje su mi totalno nepotrebne i samo dupliraju pojedine programe. U svakom slucaju, rezervisan je win 10 i na laptopu i na desktopu na kome je win 7.
Sent from my Alcatel One Touch Idol using Tapatalk
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema
Skineš sa oficijalnog MS sajta, tutneš na fleš i instaliraš.
Taman mi crkla osmica, stavio 10ku i komp kao nov ( doduše, SSD vadi situaciju
)
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Stavio Xilent ventilatore na proc i napajanje, kakva razlika. 

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money