Dobro veče
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Re: Dobro veče
Ti si Trojanac bezobrazan zato sto meni kazes da sam bezobrazan
Tvoja subjektivnost prevazilazi sve mere. Zasto sam bezobrazan ? Molim te obrazlozi. Budi bre posten i jednako se ponasaj prema svima, svidjao ti se taj neko ili ne. Lepo je primetio Wickerman pre neki dan.
Tvoja subjektivnost prevazilazi sve mere. Zasto sam bezobrazan ? Molim te obrazlozi. Budi bre posten i jednako se ponasaj prema svima, svidjao ti se taj neko ili ne. Lepo je primetio Wickerman pre neki dan.
Subex koristi moment kljuc.
E sad, treba videti sa njim, da on lepo nama pokaze sertifikat da je kljuc dobro izbazdaren, a ne da nas vacari na momentu.
E sad, treba videti sa njim, da on lepo nama pokaze sertifikat da je kljuc dobro izbazdaren, a ne da nas vacari na momentu.
-
- Banned
A je l negde na kolima pise koja je sila potrebna ? Kako to da se zna ?
Trebalo bi da piše u uputstvu, mada mislim da je to standardizovano i da su sva vozila od 100-120NM...
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Imagine all the people...
RN3 Pro via TT
RN3 Pro via TT
- mix024
- Pridružio se: 25 Apr 2012, 22:12
- Garaža: VW Caddy 2.0 TDI 150 KS
Dosta velika i duboka. Točak mi je skliznuo u rupu, nisam prešao preko rupe. Sve se dešavalo u krivini gde se jedva provuku 2 automobila, u 1. brzini.trojanac napisao:Kakva je to rupa kad tako lako ošteti gumu.
Točak je skliznuo taman preko jednog oštrog i izbočenog dela asfalta. I meni je bilo čudno, ali rupa na gumi je tačno po sredini visine gume. Čak se i felna malo iskrivila kako je legla na taj deo asfalta. Tek to mi je čudno...
Baš mi krivo, nova guma, nije skoro ništa prešla...

-
- Banned
Sto ne tuzis stoku koja je zaduzena za odrzavanje ?
Pištolji su naravno sa podesavanjem momenta decenijama vec.snork napisao:Nisu sujetni, nego im je tako najlakše i najbrže - neće da rade kako treba. Inače, ja sam mislio da na tim pištoljima može da se podesi moment na kojem će da "iskoči". To imaju i ručni akumulatorski šrafcigeri, sigurno ima i ta jača oprema.Ogi napisao:Ali reci ti njima da ne koriste pistolj, to je jezivo koliko su majstori sujetni.
Druga je stvar kako su podeseni, i da li se vodi briga o tome.
110Nm je gotovo pravilo, nece se pogresiti ako se tako podesi bilo pneumatski pistolj bilo rucni moment kljuc.
Mnogo je bitnije da se dobro pripremi glavcina, i da se nakon 200-300km proveri i obicno dotegne pogotovu ako je alu felna u pitanju.
Ovo dotezanje malo ko od vulkanizera napominje a dosta je bitno narocito prilikom prelaska sa zimskih na letnje tockove.
- ivancho
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:59
- Garaža: Octavia 1,6d
- Kontakt:
Time sto dajes informacije koje nisu proverene. Nisam siguran da si kompetentna da ocenjujes bilo ciju glumu i humor, tako da nemoj to sebi da dozvolis. Takodje bih svu diskusiju na navedenu temu sa tobom ovim zatvorio. Hvala.Ogi napisao:Ne razumem cime sam doveo ljude u zabludu ? Nema potrebe da glumis ludilo takvim stavom, zaista delujes smesno.ivancho napisao:Pre nego izjaviš ovako nešto , molim te da prvo proveriš i ne dovodiš ljude u zabludu svojim netačnim informacijama. Hvala.Ogi napisao: Nisam siguran ni da li ga kod Ivana koriste.
Ivancho, da li je dovoljno pet okretaja matice da zategne felnu? U prevodu stavljen distancer od 16mm na fabricki brezon. E sad, kazu da je 1 okretaj matice 1.5mm a da je 5 mm minimum da bude tocak zategnut.
Gesendet von meinem SM-J500FN mit Tapatalk
Gesendet von meinem SM-J500FN mit Tapatalk
-
- Banned
To sto pricas nema veze sa mozgom ni zdravim razumom jer sam rekao da NE ZNAM da li Uno servis koristi moment kljuc a ne da ne koristi.
Problem ovde je to sto od prvog dana osecas netrpeljivost prema meni i oduvek si bio neljubazan i sada si prosto morao da se istreses, da pronadjes razlog. Potpuno je legitimno nekoga nesimpatisati iz ovog ili onog razloga ili bez razloga ali to ipak nije razlog da se bude bezobrazan prema tom nekome posebno kada nisi izazvan.
Mozes na forumu da se pravis mangup ali kada dodjem u radnju gde radis osnovna kultura je da budes barem uljudan a ti to jos uvek nisi savladao.
Problem ovde je to sto od prvog dana osecas netrpeljivost prema meni i oduvek si bio neljubazan i sada si prosto morao da se istreses, da pronadjes razlog. Potpuno je legitimno nekoga nesimpatisati iz ovog ili onog razloga ili bez razloga ali to ipak nije razlog da se bude bezobrazan prema tom nekome posebno kada nisi izazvan.
Mozes na forumu da se pravis mangup ali kada dodjem u radnju gde radis osnovna kultura je da budes barem uljudan a ti to jos uvek nisi savladao.
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Ja ovamo gde menjam gume kad ih vracaju koriste onu masinu nemam pojma kako se zove da zategnu a onda kad sa time zavrse svaki tocak dotegnu i sa nekim kljucem jos.
- kragujevac
- Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
- Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)
Tipična idiotarija najvećeg dela priučenih rabadžija kod vulkanizera, čim vlasnik servisa nije u radnji (ili ne gleda). Prvo zategnu hidrauličnim "pištoljem" na 300Nm, pa onda uzmu moment kluč, stave ga na svaki šraf i "dotegnu" na 120Nm
. Gluposti.
Šrafovi se na točkove zavrću rukom, pa se kad šraf ne ide dalje zategne moment ključem na 120Nm. Od kako su mi idioti u KGu napravili problem sa točkovima, uvek stojim pored auta kad rade i zvocam. Srećom, ne dešava se često, zbog All season guma. A ovde sam gledao kako rade, jeste da zavrću pištoljem, ali lagano, i čim šraf stane, skidaju pištolj i dalje zavrću moment-ključem. I na kraju kažu da proverim šrafove posle 200km.

Šrafovi se na točkove zavrću rukom, pa se kad šraf ne ide dalje zategne moment ključem na 120Nm. Od kako su mi idioti u KGu napravili problem sa točkovima, uvek stojim pored auta kad rade i zvocam. Srećom, ne dešava se često, zbog All season guma. A ovde sam gledao kako rade, jeste da zavrću pištoljem, ali lagano, i čim šraf stane, skidaju pištolj i dalje zavrću moment-ključem. I na kraju kažu da proverim šrafove posle 200km.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
I u PL prvo pistoljem, a zatim dotezanje moment kljucem, bar tamo gde sam ja bio.
Ma ovde se i podmetanje dizalice radi preko one stvari, a kad ga opomeneš genije se uvredi...