Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Re: Naseljavanje beskucnika u hodnike?
Vikendica je drugo i izbeglice su drugo. Sad ce biti da izmisljam, ali imam slicnu situaciju, tj imam na selu kucu sa velikim dvoristem, 2 kotarke, 2 velike supe, stale, svinjci, kompletno veliko seosko domacinstvo koje od kada je deda umro zvrji prazno a ne prodaje mi se u bescenje tako nesto, pa sam jos pre vise od 10 god ustupio na koriscenje prvom komsiji tamo. Covek izbeglica iz Bosne, vredan poljoprivrednik, zasto da mu ne dam. Koristi kotarke, supe, stalu... Jedino u kucu ne ulazi, jer mu ne treba, ali da je pitao dao bih mu i to. Ako nista drugo, pokosi travu u dvoristu, ako se nesto polomi ili pokvari, on popravi, kao da je njegovo. Covek domacin!
Ali da su me pitali da se usele neki beskucnici u kucu, ne bi mi na pamet palo, jer znam da ih nikad ne bih isterao pod jedan, a pod dva ko zna sta bi uradili sve tamo.
Ali da su me pitali da se usele neki beskucnici u kucu, ne bi mi na pamet palo, jer znam da ih nikad ne bih isterao pod jedan, a pod dva ko zna sta bi uradili sve tamo.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Da nisu onomad srusili onu zgradu u Silerovoj, bilo bi mesta za 50% beskucnika iz Srbije. Ali necemo o politici...
Nije mi jasno... tolike napustene kasarne zvrje prazne a oni beskucnike naseljavaju ljudima ispred vrata 

Bas tako
Sent from my GT-I9105P using Tapatalk
Sent from my GT-I9105P using Tapatalk
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Pa ima logike 
Mislim formalno... Kasarna je u vlasništvu vojske, ovde je opština dozvolila svoje prostorije.

Mislim formalno... Kasarna je u vlasništvu vojske, ovde je opština dozvolila svoje prostorije.
Kako hodnici u privatnoj zgradi mogu da budu vlasnistvo opstine?
Onda ja nisam dobro razumeo vest
Onda ja nisam dobro razumeo vest

- Grujic
- Moderator
Vest jeste takva, al je paja napisao da je verovatno to u pitanju, čim ima vode koja može da se isključi, ja nisam do sada video vodu u hodnicima zgrada 

Sto se tice nas koji zivimo u kucama, mislim da je i zemlja ispred kuce u vlasnistvu drzave (opstine, kakogod). U tom slucaju, drzava bi mogla da nekome ispred kuce pod prozorom razvuce sator i smesti unutra beskucnike. Karikiram, ali formalno je tako, zar ne? 

Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
- Grujic
- Moderator
Ako mene pitaš, mnogo pitaš
Ta zemlja i ako jeste opštinska, to bi bila javna površina, i za nju važe neka opšta pravila...

Ta zemlja i ako jeste opštinska, to bi bila javna površina, i za nju važe neka opšta pravila...
Mi dali 2 kuce izbeglicama na koriscenje,ima vec sigurno 7,8 godina, sa velikim dvoristima,obradivim zemljistem,namestajem,alatom,samo da udju i zive,i odrzavaju kuce,ali beskucnike opet ne bih pustio nigde u mojoj zgradi.paja napisao:Ako sam mogao da dam izbeglicama svoju vikendicu na par godina cinično bi bilo da sada kažem da ovo ne može.
Jeste za temu o Srbiji i jeste još jedan primer da je uvek lako palamuditi dok ne treba poturiti leđa.
A ta opstina sto je tako velikodusna,zasto nije dala u svojoj zgradi neki podrum,zasto nisu ispraznili neku prostoriju,a znamo svi da ih ima koliko hoces po drzavnim zgradama...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Vala bas.
Posle bombardovanaj 99 kod nas u osnovnoj preko leta su bile izbeglice ali imalo ih je svakakvih. To su spavsli i po ucionicama i fiskulturnoj sali. Bilo je bolestina i buba ma svega. Ne mislim da bi i to bilo.ista bolje.
Nije problem da zive ti beskucnici u nekoj slobodnoj prostoriji zgrade ali to za sobom povlaci i to da se mora kontrolisati njihova.higijena konstantno i pre dolaska proveriti njihovo zdravlje pa tek onda useljavanje. I naravno kontrola sklonosti ako me razumete.
Tek.u takvim idealnim uslovima bi bilo useljavanje bezbolno.
Ja odkad mi je baba umrla kuca i imanje zvrjali prazni. Otac je dao mojoj strini, samohranoj majci na koriscenje stalu dvoriste, bastu. A za uzvrst samo da se vodi racuna o dvoristu i ogradi.
Sent from my GT-N7000 using Tapatalk
Posle bombardovanaj 99 kod nas u osnovnoj preko leta su bile izbeglice ali imalo ih je svakakvih. To su spavsli i po ucionicama i fiskulturnoj sali. Bilo je bolestina i buba ma svega. Ne mislim da bi i to bilo.ista bolje.
Nije problem da zive ti beskucnici u nekoj slobodnoj prostoriji zgrade ali to za sobom povlaci i to da se mora kontrolisati njihova.higijena konstantno i pre dolaska proveriti njihovo zdravlje pa tek onda useljavanje. I naravno kontrola sklonosti ako me razumete.
Tek.u takvim idealnim uslovima bi bilo useljavanje bezbolno.
Ja odkad mi je baba umrla kuca i imanje zvrjali prazni. Otac je dao mojoj strini, samohranoj majci na koriscenje stalu dvoriste, bastu. A za uzvrst samo da se vodi racuna o dvoristu i ogradi.
Sent from my GT-N7000 using Tapatalk
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Koliko sam shvatio, nije u pitanju hodnik, već prostorija za drugu namenu, no svejedno, ista je suština. Ove žene što su se pobunile su sestre, vlasnice poslastičarnice Stela u Njegoševoj i potpuno ih razumem i opravdavam njihov postupak, bez obzira na to kako će se ova vest interpretirati u javnosti i bez obzira na to šta dušebrižnici rekli. Oni prvi ne bi dozvolili da je u pitanju njihova kuća. Isti su i ovi što se "bore" za prava pasa lutalica. Psima bez pratnje čoveka nije mesto na ulici mesto i tačka. Sad, to što nema adekvatnog smeštaja za napuštene pse, ne znači da treba da se pomirimo sa tim da budu na ulici. Koleginicu su pre tri dana u Futogu napala dva psa, od kojih joj je jedan progrizao dlan i zglob. I ko je kriv? Sada će lepo da tuži grad i da uzme 200.000 dinara "naših" para. I treba. Nije da poredim beskućnike i pse, daleko bilo, ali su oni koji ih "zastupaju" ista sorta. Tu su prvi kada treba srati po tastaturi, a čašu hladne vode im ne bi u životu dali.
- Grujic
- Moderator
Mnogo grešiš za pse, a i tema realno uopšte nije ista, tako da bolje edituj post dok smo nas dvojica jedini manijaci u nedelju rano ujutru 

-
- Site Admin
- Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
- Garaža: BMW 118i, CX-60
100% se slažem. Ni ja ne bih dozvolio.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
I ja sam budan
Za ovakav tretman beskućnika se ne slažem, jer je to samo guranje problema pod tepih. Već se spomenulo ovde da postoje različite napuštene zgrade, tako da bi trebalo razmišljati u tom smeru što se tiče hitnog rešenja za zimu. U krajnjoj liniji, postoji socijalna služba, pa ako nisu sposobni iz bilo kog razloga da reše problem, daš im otkaz pa će onaj sledeći da rešava. Ako nije njihova krivica, dužni su da ukažu ko je kriv pa se tako lepo istera do kraja (što se naravno nikad ne desi, nemam nikakve zablude po tom pitanju).
Što se tiče pasa, malo je drugačije mada se opet sve svodi na neodgovorne institucije i još neodgovornije društvo. Napušteni psi i lutalice bi mogli vrlo lako da se reše, samo da ima volje. Ako već vožnja žutom trakom može revnosno i drakonski da se kažnjava, zašto isto ne bi moglo da se primeni i na držanje životinja...? Ja sam jedan od tih što 'zastupa' zaštitu životinja (pre svega preventivnu jer kad već dođe do problema, posebno u ovoj količini, već je kasno), a dao bih čašu hladne vode - usvojili smo dva psa koje smo naravno odmah sterilizovali i 'čipovali'. I da spomenem još i da je mene ujeo pas lutalica u sred Beograda pa se ne 'ljutim'. Nije pas kriv, već onaj ko ga je šutnuo na ulicu jer kod nas mislim da ne postoje divlji psi u prirodi.
Jednostavno - omogućiš jedno godinu dana da svi mogu da registruju ljubimce za male pare i posle toga cepaš 200k RSD kazne. Ista filozofija - ko nema to malo para da registruje ljubimca, ne treba ni da ga drži. Kao za auto, ista stvar.
Postojeće lutalice se sterilišu (dovoljno je jedan pol) i posle nekoliko godina sve bude kako treba.
Opet, beskućnici su ljudi i tom problemu mora potpuno drugačije da se priđe. Nisu svi slučajevi isti, niti se mogu rešiti ad hoc ili nekom generalnom akcijom (poput ove sa hodnicima zgrada).

Za ovakav tretman beskućnika se ne slažem, jer je to samo guranje problema pod tepih. Već se spomenulo ovde da postoje različite napuštene zgrade, tako da bi trebalo razmišljati u tom smeru što se tiče hitnog rešenja za zimu. U krajnjoj liniji, postoji socijalna služba, pa ako nisu sposobni iz bilo kog razloga da reše problem, daš im otkaz pa će onaj sledeći da rešava. Ako nije njihova krivica, dužni su da ukažu ko je kriv pa se tako lepo istera do kraja (što se naravno nikad ne desi, nemam nikakve zablude po tom pitanju).
Što se tiče pasa, malo je drugačije mada se opet sve svodi na neodgovorne institucije i još neodgovornije društvo. Napušteni psi i lutalice bi mogli vrlo lako da se reše, samo da ima volje. Ako već vožnja žutom trakom može revnosno i drakonski da se kažnjava, zašto isto ne bi moglo da se primeni i na držanje životinja...? Ja sam jedan od tih što 'zastupa' zaštitu životinja (pre svega preventivnu jer kad već dođe do problema, posebno u ovoj količini, već je kasno), a dao bih čašu hladne vode - usvojili smo dva psa koje smo naravno odmah sterilizovali i 'čipovali'. I da spomenem još i da je mene ujeo pas lutalica u sred Beograda pa se ne 'ljutim'. Nije pas kriv, već onaj ko ga je šutnuo na ulicu jer kod nas mislim da ne postoje divlji psi u prirodi.
Jednostavno - omogućiš jedno godinu dana da svi mogu da registruju ljubimce za male pare i posle toga cepaš 200k RSD kazne. Ista filozofija - ko nema to malo para da registruje ljubimca, ne treba ni da ga drži. Kao za auto, ista stvar.
Postojeće lutalice se sterilišu (dovoljno je jedan pol) i posle nekoliko godina sve bude kako treba.
Opet, beskućnici su ljudi i tom problemu mora potpuno drugačije da se priđe. Nisu svi slučajevi isti, niti se mogu rešiti ad hoc ili nekom generalnom akcijom (poput ove sa hodnicima zgrada).