Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Re: Naseljavanje beskucnika u hodnike?
ne bih dozvolio da se usele ovi iz teme, iz milion razloga. iz veceg broja slicnih, isto tako, da mogu da odlucujem, ne bi mi nijedan pas sam setao ulicom, sterilisan, nesterilisan, sa ogrlicom, bez ogrlice, svejedno. imam u porodici iskustvo sa bebom i psom lutalicom, i sve bi ih resio...
cisto da ne bude zabune, rodjen sam i odrastao na selu i oduvek volim pse, kao i sve ostale domace zivotinje...trenutno kod matoraca u ogradjenom dvoristu setaju dva terijera i jedan prelep nemacki ovcar kojeg obozavam...
cisto da ne bude zabune, rodjen sam i odrastao na selu i oduvek volim pse, kao i sve ostale domace zivotinje...trenutno kod matoraca u ogradjenom dvoristu setaju dva terijera i jedan prelep nemacki ovcar kojeg obozavam...
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Re: Naseljavanje beskucnika u hodnike?
Fq400 je par postova posle mene rekao ono što i ja mislim. Psima nije mesto na ulici i nije svako fašista, trovač i ubica ako to kaže. Treba napraviti azil za životinje i nije da nema para u ovoj rasipničkoj zemlji za to... I da ne bude zabune, ne stavljam u isti koš sve one koji štite životinje i beskućnike. Zna se na koje sam mislio, na one koji pričaju, a delima ne pokazuju. Na one koji nemaju ništa protiv da se azilanti smeste u neko selo za koje ne znaju ni gde je, ali zato bi se prvi pobunili da im neko kaže da će ih smestiti u njihovu ulicu ili mesto. Humanih ljudi na sreću ima, njih nisam ni pominjao. Ma jasno vam je, sve je već prežvakano, bez ikakvog efekta.Grujic napisao:Mnogo grešiš za pse, a i tema realno uopšte nije ista, tako da bolje edituj post dok smo nas dvojica jedini manijaci u nedelju rano ujutru
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!
Ma znam ali polemike o psima smo imali na tone i ti sad mu ga dade po ubrzanju
Nije ni za porediti, al jeste i ovde čist primer lažnog moralisanja.

Nije ni za porediti, al jeste i ovde čist primer lažnog moralisanja.
Evo suvisli opis priče iz NS. Nikakav hodnik nije u pitanju nego opštinski prostor. http://www.e-novine.com/drustvo/97791-S ... unica.html
Ne vidim to se ovo razlikuje od npr samostojećeg objekta za beskućnike. U prvom slučaju protestvuju stanari zgrade, u drugom bi komšije. Pri tom je sva prilika da je ovo u NS privremeno rešenje zbog lošeg vremena.
@ Tex Nije tako. U slučaju da je država vlasnik placa na kome se nalazi tvoja kuća ti si korisnik istog samim tim što si vlasnik kuće i ne mogu ti ništa, a možeš da izvršiš konverziju i stekneš pravo svojine na placu.
Ne vidim to se ovo razlikuje od npr samostojećeg objekta za beskućnike. U prvom slučaju protestvuju stanari zgrade, u drugom bi komšije. Pri tom je sva prilika da je ovo u NS privremeno rešenje zbog lošeg vremena.
@ Tex Nije tako. U slučaju da je država vlasnik placa na kome se nalazi tvoja kuća ti si korisnik istog samim tim što si vlasnik kuće i ne mogu ti ništa, a možeš da izvršiš konverziju i stekneš pravo svojine na placu.
Da, to je na mom placu gde je kuca, ali ja sam mislio na onaj deo izmedju kuce i asfalta, gde ljudi uglavnom zasade drvece ili stave zivu ogradu. Taj deo koliko znam ne pripada meni i tu ne smem ni da dizem objekte, da ogradjujem lancem, stavljam kamenje i slicno (a mnogi to rade).paja napisao:U slučaju da je država vlasnik placa na kome se nalazi tvoja kuća ti si korisnik istog samim tim što si vlasnik kuće i ne mogu ti ništa.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
To bi moralo da se proveri. Moglo bi da se desi i da pripada tebi i komšiji preko puta (govorim o seoskim sredinama) U gradovima je sve nacionalizovano tako da je državno. A da ne sme da se zida, ne sme.
Nisi me razumeo. Kako moze pripadati i meni i komsiji kada imas kucu, pa taj travnati deo, pa onda asfalt... pa onda opet travnati deo sa druge strane asfalta, pa komsijina kuca. Tako je u gradu, tako je u selu. (pricam o gradskim zonama gde su kuce, a ne zgrade obv)
Oko 80% sam ubedjen da ne pripada meni, a samim tim sam 100% ubedjen da ne pripada komsiji (posto je ispred moje kuce), vec i jedno i drugo jeste opstinska zemlja, drzavna zemlja, kakogod je nazvali.
Oko 80% sam ubedjen da ne pripada meni, a samim tim sam 100% ubedjen da ne pripada komsiji (posto je ispred moje kuce), vec i jedno i drugo jeste opstinska zemlja, drzavna zemlja, kakogod je nazvali.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Nisi ti mene razumeo. Mislio sad da taj zeleni pojas sa obe strane ulice i sama ulica pripada vama dvojci, da je međa negde na sredini, a da su placevi uvučeni zbog normalnog izgleda sela. Ovako je recimo kod mene u Grockoj. Put je na našoj zemlji.
Druga varijanta su gradske sredine gde je zemljište nacionalizovano i gde je sigurno ceo taj pojas u državnom vlasništvu, što ne znači da nije tako i po selima. Vojvodina je dobro katastarski uređena odvajkada pa je verovatno i pitanje vlasništva rešeno kako treba.
Druga varijanta su gradske sredine gde je zemljište nacionalizovano i gde je sigurno ceo taj pojas u državnom vlasništvu, što ne znači da nije tako i po selima. Vojvodina je dobro katastarski uređena odvajkada pa je verovatno i pitanje vlasništva rešeno kako treba.
Joj... Mrzi me da crtam, a jos vise da trazim fotke pa zaokruzujem na sta mislim, tako da cu reci "E sad smo se sve razumeli".
Ako mi bude trebao advokat da odugovlaci neki proces, 100% angazujem tebe!

Ja razumem Texonju!
5 metara od asfalta je opstinsko zemljiste, pa tek onda pocinje tvoj plac.... znaci ako je plac sirok 15 metara, tih 75 kvadrata izmedju ulice i dvorista je opstinsko! Ko je shvatio, shvatio je...

5 metara od asfalta je opstinsko zemljiste, pa tek onda pocinje tvoj plac.... znaci ako je plac sirok 15 metara, tih 75 kvadrata izmedju ulice i dvorista je opstinsko! Ko je shvatio, shvatio je...

Tacno tako,to nije tvoje ,to je drzavno(opstinsko)javno ili kako-god,na tu povrsinu ne smes ni kocic postaviti ukoliko nemas dozvolu a zelis da zastitis od nepropisnog parkiranja i tako to,vec samo neko rastinje zbun i tako to,onda te ne bih zahebavali!Texonja napisao:Joj... Mrzi me da crtam, a jos vise da trazim fotke pa zaokruzujem na sta mislim, tako da cu reci "E sad smo se sve razumeli".![]()
Samo sto niko ziv to ne postuje... 

Onda ne moramo ni da cistimo sneg ispred kuce, a? 

Samo trotoar...