Dobro veče
- samo polako
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15
Re: Dobro veče
Jednom dizel uvek dizel! 

Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Udisaćete vi našu čađ još duuugo u Srbiji, ne sikirajte se...
Bosancima
Sa tendencijom rasta dizela na ulicama kako ih zelena EU bude proterivalaVelja napisao:Udisaćete vi našu čađ još duuugo u Srbiji, ne sikirajte se...

Svakako ne može to na silu da se rešava, a spontano da se pusti neće na dobro da izađe. Naš mentalitet po pitanju kola je takav da je potrebno fine benefite izmisliti za nova kola za niskom emisijom gasova i to reklamirati na sva zvona. Prepušteno slučaju naš vozni park će imati tendenciju za iste novce da bude stariji, ali sa kolima više klase - na primer.
Dizel naravno svi gledaju, tek kroz dosta razgovora i argumenata ljudi prihvataju da danas postoje (ponovo) i benzinci, vrlo ekonomični, ekološki itd...
Dizel naravno svi gledaju, tek kroz dosta razgovora i argumenata ljudi prihvataju da danas postoje (ponovo) i benzinci, vrlo ekonomični, ekološki itd...
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Bilo je toga i pre nidzo samo si gledao na pogresnu stranu 

Boringly average, but also perfect for school run mums
Ja ću za sledeći auto vrlo verovatno gledati benzinca...
Tako se i Alfe odrekao i otiš'o benziskoj Škodi.nidza napisao:Svakako ne može to na silu da se rešava, a spontano da se pusti neće na dobro da izađe. Naš mentalitet po pitanju kola je takav da je potrebno fine benefite izmisliti za nova kola za niskom emisijom gasova i to reklamirati na sva zvona. Prepušteno slučaju naš vozni park će imati tendenciju za iste novce da bude stariji, ali sa kolima više klase - na primer.

Gde ćeš gore!
Poslednja izmena od aviator u 05 Apr 2017, 15:35, izmenjeno 1 put ukupno.
Nidža Preletačević 
Ovo je kraj jedne ere auto industrije. Sledeće na udaru su jaki benzinci koji će prvo biti jače oporezovani. Ide se na to da svi voze 1.0 tri cilindra a oni sa dubljim džepom, hibride.
Mada ta tranzicija neće biti tako brza. Premijum trojka i dalje gomilu love ulaže u dizel motore. Uskoro stiže zver... M550d preko 400ks

2.9 biturbo?Mr.Rotor napisao:Ja ću za sledeći auto vrlo verovatno gledati benzinca...
Ovo je kraj jedne ere auto industrije. Sledeće na udaru su jaki benzinci koji će prvo biti jače oporezovani. Ide se na to da svi voze 1.0 tri cilindra a oni sa dubljim džepom, hibride.
Mada ta tranzicija neće biti tako brza. Premijum trojka i dalje gomilu love ulaže u dizel motore. Uskoro stiže zver... M550d preko 400ks

- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Pogrešno si se izrazio, to je kraj jedne avanture jer traje 10-20 godina max 

Boringly average, but also perfect for school run mums
- Pulp Fiction
- Pridružio se: 19 Jul 2015, 21:52
- Garaža: Astra G 1.7 dti
Ček a sada npr da hoćeš da uzmeš kola neka C segmenta i biraš ozmeđu 1.4 turbo benzinca i 1.6 turbo dizelaša. Slične konjaže. ŠTa izabrati? Ajde nekada bi ti rekli kao dizel ima više stvari da se pokvari, ali sada i taj benzinac ima turbinu tu je i plivajući itd. Kako će se takvi polovnjaci onda kupovati, opet gledajući samo na potrošnju koja je niža kod dizelaša, jer sve ostalo im je slično?
Nije slicno, jaci su 30-40ks.
Reci to ovima iz Honde koji su tek pre 2-3 godine napravili dobar dizel motorJi 4Tze napisao:Pogrešno si se izrazio, to je kraj jedne avanture jer traje 10-20 godina max