Motorna ulja
Re: Motorna ulja
Trio ce da osedi.
TT
TT
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Jel koristio neko Addinol motorno ulje? Drugar mi kaze da je odlicno ulje...
Nesto si zajebao pri merenju.Ogi napisao:Sta smo bese rekli, sta moze da bude od viska ulja ? Ja danas proveravao apropo citave prepiske koja se vodila ovde, imam 1cm preko max na sipkici. A gledao sam da je majstor sipao pa cekao da se slegne pa dosuo, sve vreme prativsi situaciju.
1cm preko max je skoro litar vise, sto je gotovo nemoguce, da se neko toliko zaje*e pri sipanju...
Upravo sam hteo da to napisem. Moze majstor da se zajebe za deci dva, ali za 1cm jbg, to je bas puno
Mozda ako je bas pijan bio 

- djiuliju
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:56
- Garaža: Clio II ph2 1.2 16v
Mozda ti probio dihtung, pa usla rashladna tecnost u ulje 

- TRIO_driver
- Pridružio se: 27 Avg 2013, 09:36
- Garaža: Svašta nešto japansko interesantno.
- Kontakt:
Nece Zivko da osedi, mada gubi kosu u odnosu na pubertet od stresa.. 
Naplacena je jedna kantica od 4L, po aplikaciji ide:
Engine Code: G4FA
Filter 0.3 litre
Capacity 3.7 litre Dry fill
Capacity 3.3 litre Service fill
Jesmo mi velikodusni prema svojim klijentima, ali bas da delimo ulje besplatno (a da nije neka servisna akcija), to sigurno ne radimo. Cak i da je sipano iz serviserskog pakovanja u buretu, tu postoji tacna kontrola, tako da oni odgovaraju za nivo ulja, a tolerisem 1L na bure od 200L. Do sada se uvek slaze.
Posto nivo moze da poraste ili usled goriva u samom motoru, ili antifriza, a oba su ozbiljni slucajevi za koje cisto sumnjam da su se desili tvom autu, u takvom stanju, taj model i to godiste, najverovatnije nisi mozda dobro proverio.

Naplacena je jedna kantica od 4L, po aplikaciji ide:
Engine Code: G4FA
Filter 0.3 litre
Capacity 3.7 litre Dry fill
Capacity 3.3 litre Service fill
Jesmo mi velikodusni prema svojim klijentima, ali bas da delimo ulje besplatno (a da nije neka servisna akcija), to sigurno ne radimo. Cak i da je sipano iz serviserskog pakovanja u buretu, tu postoji tacna kontrola, tako da oni odgovaraju za nivo ulja, a tolerisem 1L na bure od 200L. Do sada se uvek slaze.
Posto nivo moze da poraste ili usled goriva u samom motoru, ili antifriza, a oba su ozbiljni slucajevi za koje cisto sumnjam da su se desili tvom autu, u takvom stanju, taj model i to godiste, najverovatnije nisi mozda dobro proverio.
Dovoljno je da vozilo ne stoji horizontalno pa da se izmeri pogrešan nivo.
EDIT: preteče me Bajker.
EDIT: preteče me Bajker.
Izbagi ga iz brzine i spusti rucnu. To ti je najjednostavnija provera da li je na ravnom (plus jelkica za poprecni nagib
), ukoliko naravno nemas ciglu ili bankinu pod tockom, odnosno podrazumeva se da si na ravnom, sa ili bez nagiba.
U nekim upustvima pise da se ulje meri kada je motor na radnoj temperaturi, pa parkiras na ravno i sacekas 5 minuta da se ulje slegne. To merenje se onda razlikuje od onog ujutru na hladan motor. Sta kazu iz TRIO servisa na to, jel dosta 5 minuta da se ulje slegne?

U nekim upustvima pise da se ulje meri kada je motor na radnoj temperaturi, pa parkiras na ravno i sacekas 5 minuta da se ulje slegne. To merenje se onda razlikuje od onog ujutru na hladan motor. Sta kazu iz TRIO servisa na to, jel dosta 5 minuta da se ulje slegne?
Jeste
-
- Banned
- Pridružio se: 12 Apr 2013, 01:38
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 JTD
Ulje za Stila 1.9 JTD
Pozdrav svima, treba uskoro da odradim mali servis. Koje ulje sipate u svog ljubimca? Do sada sam sipao Seleniu punu sintetiku, da li je OK?
- TRIO_driver
- Pridružio se: 27 Avg 2013, 09:36
- Garaža: Svašta nešto japansko interesantno.
- Kontakt:
Jeste, ali je najbolja opcija ujutru, pre prvog paljenja, ako je parkiran po gore zadatim parametrima... 

Re: Ulje za Stila 1.9 JTD
Vecina za JTD motore preporucuje seleniu wr 5w 40. Zamena na 10 do 15k kilometara.
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Ajde posto mi niko nije odg na pitanje, da pitam nesto drugo...
Posto vise ne verujem u Castrol hteo bih da mi preporucite neko ulje da sipam u Pola sto ima uvoznika. I po mogucstvu gde ima da se kupi u NS.
Do sad sam sipao Castrol Edge 5-30. Znaci da bude u tom cenovnom rangu ili nize...
Posto vise ne verujem u Castrol hteo bih da mi preporucite neko ulje da sipam u Pola sto ima uvoznika. I po mogucstvu gde ima da se kupi u NS.
Do sad sam sipao Castrol Edge 5-30. Znaci da bude u tom cenovnom rangu ili nize...