Stigla zima...

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Martin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G

Re: Stigla zima!

Post od Martin »

Mogu vam reći da je BG veoma čist, za razliku od SM-a. :doubleup:
Pa ovde samo na glavnom bulevaru ima oko 10 cm snega!!!! :D
Nisam se setio da slikam BG i SM pa da vidite razliku.
Auto-put je odličan. Putovali smo oko 90-100 km/h sa kombijem.
Korisnikov avatar
Milos_kg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm

Post od Milos_kg »

U Kg-u i nisu nesto ciste :kuku:

Clio i Polo nisu upaljeni vec nedelju dana, jer je moja ulica katastrofa, neprohodna skroz :zbunjen:

Slika
Korisnikov avatar
half man
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 14:17
Garaža: Passat b8 ,Infiniti Fx30d S

Post od half man »

Bice snega do polovine marta kontam,ne da zima mira !! :glavomuzid: :glavomuzid:
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Post od fq400 »

Da li može da škodi kvačilu (ili nekom drugom delu auta) proklizavanje na snegu/ledu, i tokom vožnje, i tokom kretanja iz mesta? Ne mislim na neko iživljavanje već ono, normalna količina proklizavanja na ovakvom vremenu?
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Kontam da moze, posto slajfujes, malo zezas lamelu. Ali odgovorice ti vec neko kompetentan za to :)

Ja sam samo hteo da kazem da su mi smesni ovi sto voze Opela i Pezo, sto im je tvrd menjac i kvacilo :rofl: :doubleup: :pivo:
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

ne moze da skodi jer je kvacilo otpusteno skroz i ne trosi se trenjem...
najvise skodi gumama jer se trose ( koliko uopste mogu da se trose po snegu...).
u principu, ne moze da skodi nikako, samo je zabavno :mrgreen:

@martin - autoput je cist, danas sam malo opeglao u smeru prema bg-u, ide kao po suvom :mrgreen:
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Floyd napisao:
Laki021 napisao:
swemir napisao:laza, floyd, zanima me da li se sole putevi u svajscarskoj?

vidjao sam sljunak i razne fore na zapadu, pa me zanima sta se radi u svici, posebno jer imaju dosta snega...

izgleda da smo mi i jos poneki ostali na teskm solju i natrijum hloridom...

Pazi, nesto bacaju, al ne znam sta to bacaju. Sta god da je mnogo je dobro jer na ispod -15 nije led na putu nego voda :) Takodje auto mi je sav beo posle voznje.
:plusone:
Evo i ilustracije :mrgreen:

Slika

@NexT

Verujem ja tebi nego kazem sta sam cuo ovde od tvojih kolega ;)
Ja nemam iskustva sa zadnjom vucom po snegu pa ne mogu da sudim.
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Ja sam danas super prosao... valjda je ono malo leda nestalo, autoput sa zimskim gumama kao po suvom (naravno nije suvo, ali osecaj je sigurica, ubedljivo koci i drzi), nisam klizao ni zanosio se nigde... po dubokom snegu je fino isao svugde... doduse i ja mucim kvacilo al sta sad... mora se tako... primetio sam da, osim dzipova i yugica i keceva sa zimskim gumama (valjda misle da sad mogu sve), vecina oprezno vozi...
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Svaka čast kada u saobraćaju vidiš ko ima zimske, a ko letnje gume. :mrgreen:
Korisnikov avatar
Aleksandar194
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: Koji bus prvi naiđe...

Post od Aleksandar194 »

Meni je na Z10 crkao senzor brzine zbog tog proklizavanja... Ali je to bilo klasicno izivljavanje jer sam ubrzao od 0-100km/h u mestu :mrgreen:
Slika
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Sloba napisao:Svaka čast kada u saobraćaju vidiš ko ima zimske, a ko letnje gume. :mrgreen:
Pa po nekim delovima kuda sam vozio teorije nema da krenu sa letnjim - posto ne proklizavaju vec normalno krecu i sve ostalo, zakljucak se sam namece. Komsija sa novim Aveom i letnjim gumama svigde se klize - znam kako izgleda kad kreces sa letnjim ili zimskim...
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Floyd napisao: Evo i ilustracije :mrgreen:

Slika
kalcijum-hlorid? I meni je takav auto, posipali su ga po novom mostu i auto-putu..
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

dag81 napisao: Jutros sam na Divcibarama jedva upalio auto, neki kazu da je bilo -24c. Sta je bilo ne znam, verglao je normalno, ali nije mogao da sastavi, sastavljao je onako u prekidu kao da hoce da upali ali nece da prihvati. Prva 3x sam verglao par sekundi(2-3) sve mislici upalice, jer kao sto sam rekao nije bio mrtav, vec prihvata ali ne da da sastavi. Onda sam 4x verglao sigurno 5-6s, i na kraju sam popizdeo i verglao 10ak sekundi i tad je nekako sastavio uz oblak dima. Sta je bilo ne znam, u naftu sam sipao neki aditiv do -25 Krusevacki, da li je zaledilo gorivo ne znam, ja kontam da je to. Da li mozda neki grejac ne radi, opet mi je cudno jer na -13c kad ne prelazi nocu pali na pola kljuca. Da je motor opet kontam ne bi palio na -13c kao da je vruc.
.
Danas sam takodje jedva upalio auto, iz 2x posle jedno 6-7s verglanja. Kao sto sam rekao prosle nedelje sam palio na po'kljuca na -10, -13, a danas -10c a opet tesko kao i juce na Divcibarama. Veceras reko ajde da prekontrolisem grejace, jer mi je bas bilo cudno sto toliko vergla na -10 a posle ceo dan pali na po'kljuca, da bih posumnjao na motor ili nesto slicno. Imao sam sta da vidim, prvi grejac pipnem zicom nista, drgi nista, treci baci varnicu, cetvrti do kojeg sam dolazio h vremena, jer sam morao da skidam nosac filtera goriva koji se nekim cudom drzi na 5 srafova :thumbdown: ubio sam se da sve skinem, i cetvrti naravno nista, ne baca varnicu na pip zice.
Sutra kupujem grejace pa cu sve da ih zamenim, jer ide minus od skoro -20c tako da nema sanse da bi upalio sa samo jednim ispravnim grejacem.
Malo mi cudno da su 3 komada crkla za jedan dan, jer sam subotu ujutru kao i proteklih dana palio kao da nije minus, a onda u nedelju jedva iz 5og puta. Sad sam iskreno zadovoljan sto sam i upalio na -15 juce, sto je potvrdilo da je motor odlican.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Dobro je što sam znaš gde i šta da gledaš, posle sam i da zameniš, ako treba. Za nekog bi takav kvar značio puno para, vremena i živaca.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Mozda ti je i ranije crkao jedan, pa za njim i ostali, dok nisi primetio. Mislim da oni tako i crkavaju, kad crkne prvi, ni ostali nece dugo.
Odgovori