Omiljeno pivo i alkoholna pića

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Re: Omiljeno pivo?!

Post od Delija »

ftj napisao:Jelen nije sranje nego opet ona delijina prica kako nece da gleda film ako nije u 4k rezoluciji.
Nije bas uporedivo :)
Za pivo uglavnom imas kakav-takav izbor. Film ili gledas ili cekas do par meseci da izadje odgovarajuci rip i onda ga pogledas kao covek :)

Iliti, da imam neogranicen fond sigurno ne bih vozio Civic vec nesto daleko bolje. Kod piva to daleko bolje kosta neuporedivo manje (vrhunski Founders je recimo 500 din) - jedini problem je dostupnost na nasem trzistu. Iz tog razloga po undergroung kafanama pijem kvalitetno pivo, a onda nastavljam da pijem Jack, posto toga bar ima svuda.

BTW, za razliku od filmova koje ne gledam NIKAD u nekoj znj varijanti, ako bas moram popicu i "sranje" pivo :mrgreen:
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Novi omiljeni stout... :pivo:
Nije sto je moj, ali je stvarno najbolji... :djavo:

Slika

Slika
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Gde nalazis ti ova piva ? Za 80% koje postavis nisam cuo nikad, mada priznajem da nisam pivopija
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Ovo poslednje je proizvod moje male pivare :) Tacnije share-ovane sa grupom drugara.
Limitirana serija, ~160 flasa.

Sledeci na redu je Red IPA...
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Brate daj jedno tvoje pivo. Ne verujem da praviš.

Tapatalk
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Jos se ja cudim sto pise nije sto je moje :kezo:
Znaci imamo sponzora za sledece okupljanje :mrgreen:
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Fino si ti to smislio :D

@nidza
Deal :pivo:

Idejni tvorac je kolega koji je vec dosta dugo zaludjen oko toga i vrhunski je znalac, pa je zaludeo i mene i jos neku ekipicu, tako da se zajedno zanimamo. Extra je dobra zajebancija - svi volimo vrhunsko pivo, pa zasto onda ne bi sami pravili svoje i isprobali svasta nesto. A posto se kod nas u firmi non-stop putuje sirom sveta, taman fino "zloupotrebljavamo" ljude da nam dovlace kvalitetan egzotican slad i hmelj :)
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

A jel pravite i normalna piva ili samo ova novokomponovana pale ale i slicno?
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Genijalno. Hoću ja skill.

Tapatalk
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

ftj napisao:A jel pravite i normalna piva ili samo ova novokomponovana pale ale i slicno?
Pale Ale, Stout, Porter...

Klasicna iliti Lager piva nisu bas pogodna za mikro/nano pivare jer je komplikovanija tehnologija proizvodnje. Naravno, moguce je i to samo oprema vise kosta i ima vise zezancije - verovatno je najbitniji razlog to sto i nismo bas ljubitelji Lagera - cast izuzecima :)

BTW, nije to "novokomponovano" :), samo sto nije kod nas toliko popularno.
American Pale Ale (APA) jeste relativno nov (pre 30-40 godina), ali je zato India Pale Ale (IPA) "mator" skoro koliko i Lager.
Korisnikov avatar
Ivan75
Reactions:
Pridružio se: 08 Dec 2014, 09:18
Garaža: Golf 7 1.6 TDI

Post od Ivan75 »

Floyd napisao:Sad kad reče da je Jelen sranje... juče odem u kupovinu i gledam naše seljake kako pored XY različitih vrsta piva, trpaju pakete jelenka u kolicima. Eh šta ti je patriJotizam...
Nema tu P od patriotizma, nema,se para a voli da popije. Redovno napušavam kuma što se klošari s Jelenom, ali je poenta da za manje para ima više "piva". Taj kršteno pivo okusio nije jedno 20 godina. Meni kad se pije uzmem Guiness, naj mi je. 3x0.5 konzerva (obavezno konzerva:D) mi je mera pa i nije neka cifra s obzirom da ne cirkam redovno. Bebeće flašice ne podnosim organski, ma ne znam koje da je pivo, to izbegavam :D
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

To sto je jeftinije, ne znaci da je losije. Jelen je dobro pivo, prilagodjeno srpskom ukusu.
Treba da se uzme u obzir da se ukusi razlikuju. Ja uzmem Coronu i Paulaner, a cale i keva probaju i uzmu po flasicu Jelena. A sva tri on plati, tako da bi svakako pio drugo da mu se vise svidja.
Vecina drugara na rostilju kod mene, pored Tuborga, Hajnikena, Beksa i Artoisa, uzmu Lav, koga po obicaju ostane od slave barem paket.

Iskreno, ceo tvoj post mi je bas bzvz, da se fino izrazim.
Fazon, ajde da kupimo ono. Zasto? Zato sto je skuplje.
Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

@Xepoj87
Realno, Jelen bas i nije primer dobrog piva.
Dobro je onima koji nisu ni probali nesto bolje, a da ne kazem mnogo bolje.
Ko god malo vise putuje ili je ziveo u inostranstvu - odrekao se Jelena, Lava i slicnih piva :)

BTW, treba da probas test primerke koji idu na sajmove - e to je dobro pivo.

Ivan75 napisao:Meni kad se pije uzmem Guiness, naj mi je. 3x0.5 konzerva (obavezno konzerva:D) mi je mera pa i nije neka cifra s obzirom da ne cirkam redovno.
Limenka Guinness-a nije 0.5l, vec 0.44l.
Iz vrlo ociglednog razloga :)
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Ivan75 napisao:
Floyd napisao:Sad kad reče da je Jelen sranje... juče odem u kupovinu i gledam naše seljake kako pored XY različitih vrsta piva, trpaju pakete jelenka u kolicima. Eh šta ti je patriJotizam...
Nema tu P od patriotizma, nema,se para a voli da popije. Redovno napušavam kuma što se klošari s Jelenom, ali je poenta da za manje para ima više "piva".
Ja pričam za CH gde limenka Jelena košta kao Paulaner ili Pilsner Urquell. Naši kupuju Jelen, Hrvati Karlovačko itd.

Tamo i ja pijem "domaća" piva.

@Delija

:bravo: za hobi :)

Imate ovako nešto?

Slika
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Vise lici na neku uvecanu skalameriju iz hemijske laboratorije :)
Odgovori