Audi A4 B9

Noviteti i razne vesti iz auto-industrije
Odgovori
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Re: Audi A4 B9

Post od goblin »

Ivan napisao:Kakav tjuning, to je stock 3.0tdi 204ks, njegov naslednim je onaj od 218ks.

Sto se tice snage i regeneracije, na audijevom sajtu za e-tron kaze "total power output (briefly)", dalje odakle ce baterije da se regenerisu, deo iz kocenja, ali to nije znacajan deo, pogotovo pri voznji na otvorenom, motor bi se morao ponasati kao agregat i trositi vise goriva da napravi vise struje da dopuni baterije, sto bi islo direktno naustrb ekonomicnosti.

Послато са GT-N7100
Ako mislis na taj najslabiji 3.0TDI on po onome sto je vidimo na papiru bi tek izgubio smisao naspram 2.0tdi hibrida.
Placas, kod nas daleko skuplju registraciju a tamo negde napolju opet daleko vece troskove posto se hibridi forsiraju... placa skuplje odrzavanje... imas 120KS manje, i priblizno slicnu potrosnju.
Mada opet ponavljam, tesko nam je da diskutujemo o svemu bez prvih testova.

Sto se tice snage i regeneracije. Pa kako se regenerisu sadasnji hibridi? S obzirom da dizel ima daleko bolji obrtni moment koji ce mnogo lakse podnositi taj dodatni teret regeneracije, a i verujem da se ta baterija nece trositi bas kao u tvom opisu posle nekoliko stiskanja punog gasa, ocekujem da ceo sistem itekako dobro funkcionise.
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Floyd napisao:
goblin napisao:Smatram da nece imati performanse 3.0BiTDI zbog tezine i zbog toga sto pun potencijal verovatno nece biti na raspolaganju konstantno.
Ali isto tako ocekujem da pruzi bolje performanse od 2.0BiTDI uz vecu ekonomcinost, sto bi opet bio fascinantan rezultat.
Trenutno najjači dizel koji su najavili je 3.0 sa 272ks. Nema ništa još uvek za BiTDI a i ako bude biće za S4.

Zbog čega misliš da bi napravili da im dizel hibrid bude najjači u klasi?

BMW ima benzinski hibrid koji u 7ici ima 326 ks u X5ici 313 a u 330e će imati oko 250. Svi imaju isti 2.0 benzinac. Misliš da je to slučajno?

Taj motor i ako bude, biće u A8 i Q7 a ne u A4.
Napisao sam 3.0BiTDI zato sto ga je neko pre mene vec pomenuo, pa sam napravio poredjenje.

Naravno da im dizel hibrid nece biti najjaci u klasi, cak i ako bude imao najvise konja nece imati najbolje performanse zbog gubitka snage na prenosu, zbog povecane tezine....
Moje ocekivanje jeste da taj 2.0TDI hibrid ponudi performanse u rangu 3.0TDI oko 250KS uz blago snizenu potrosnju 2.0TDI, i to bi bio super.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Ja ništa nisam našao o tom 2.0 hibridu ali sumnjam u tu snagu. Proizvođači štite svoje interese i zato su oprezni koje motore ugrađuju u koje modele. Iz tog razloga 2.0 TFSI u A4 ima 252 ks a ne 300 kao u S3.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

2016 Audi A4 Hybrid variants

2.0 TFSI (petrol) quattro hybrid making 225 hp + 35 hp (electric) paired to a 9-speed S tronic.
2.0 TDI (diesel) e-tron maing 190 hp + 136 hp (from two electric motors) paired to a 9-speed S tronic.

The Audi A4 B9 will be based on the MLB Evo platform which also underpins the new Volkswagen Passat, helping shed nearly 100 kg from the current model, improving fuel efficiency and performance.

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Izvor?

Razni sajtovi su najavljivali 9g S - tronic uz sve motore ali na audi sajtu ništa o tome...
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2014, 21:42
Garaža: ПОЛУПРЕМИЈУМ

Post od Mr.Rotor »

Audi još nije rekao ništa zvanično o dizel hibridu. Možda će uskoro da predstave tako nešto.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Izvor je autobild, inace i ovaj detalj je zanimljiv, a4 e-tron ce imati e-quattro, znaci sustinski 2.0tdi 190ks na prednjim tockovima, a na zadnjim elektromotori sto znaci da imas 4x4 samo dok su baterije pune :D

The 2015 Audi A4 will be offered with hybrid four-wheel drive when it goes on sale this summer. Utilising three power units – a combustion engine and two electric motors - the new drivetrain layout has been named e-Quattro and will be available on both saloon and Avant A4s.

Dobra stvar je dok se vozi samo na struju po gradu ce biti RWD :D

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Pa zeznuo se nešto auto bild :)

Valjda bi Audi znao da ima 9-brzinski stronic i da im 2.0 TFSI ima 225 ks kako piše u istom tekstu ne 252 ks kako stoji na audi.de.
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V

Post od maxer »

Što se tiče onog displeja, ja sam uveren da se on ne uvlači a evo isekao sam dva kadra u kojima se vidi da on "sedi" na armaturi tj. da ako bi krenuo da se uvlači na isti način kako to radi u A6, jednostavno ne bi bilo mesta za njegovo "obaranje" (kod displeja u A6, postoji tanak razmak ispod, koji omogućava kretanje-obaranje displeja).

Slika

Slika
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Ako se be uvlaci, koja je poenta ovog poklopca iza ekrana?

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:

Post od maxer »

Da li misliš na zadnji deo ekrana ili na ovaj deo gornje obloge koji ide preko instrument table, pa do tog mesta iza displeja?
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Slika

Slika

Slika
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Zlaja011
Reactions:
Pridružio se: 14 Jun 2015, 18:21

Post od Zlaja011 »

Sto vise gledam slike sve mi se vise svidja

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:

Post od maxer »

Vidim ja - 'će kupiš jednog :mrgreen:
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

I ja sam to vec napisao, sto ga vise gledam, kako izlaze nove slike i klipovi... sve mi se vise svidja.
I dalje ne mogu doneti pravi sud sve dok ga ne vidim uzivo i ne provozam, dok ne pocne da se pojavljuje na ulicama.... ali po svemu sudeci cini mi se da ce ovo biti itekako uspesan model.
Odgovori