Putevi u Srbiji

Stanje na putevima, registracija, osiguranje i druge informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Re: Putevi u Srbiji

Post od dragvorl »

Amortizeri (ne opruge) su uvek tvrdji pri istezanju nego pri sabijanju. Bar su me tako ucili na faksu.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Koliko znam u praksi nije retko da je identicno prigusenje amortizera u oba smera,cak stavise mislim da je vecina auta tako pravljena zbog manje cene.
Za jedan auto ima i po nekoliko kombinacija podesenosti amortizera vec prema zelji odnosno preteznoj nameni vozila.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Ekoloska drzava? :kezo:
Prikačeni fajlovi
a.jpg
a.jpg (39.51 KiB) Pogledano 1422 puta
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Veceras sam igrom zle sudbine morao sa Brankovog mosta da skrenem desno pa desno u Karadjordjevu da bih stigao gore do Marsala Birjuzova i posle levo pa pored Palasa pa opet na Brankov... MAJKO MILA I SVI SVECI !!! :o Karadjordje se prevrce u grobu. Znaci samo tih 200m mi je bilo dovoljno da dobijem epi napad. Ljudi, ono bi trebalo zatvoriti za saobracaj. Paz'te, ne ocekujem ja da oni renoviraju ulicu koju su osudili na propast ali barem da pokrpe rupcage.... ono bi zaista trebalo zatvoriti za saorbacaj... dalje navedenom rutom nista bolje, do Palasa jedva moze da se stigne, u svojoj traci ne moze, znaci mora slalom, rupe samo takve... a CENTAR grada... neverovatno... posle sam morao da izadjem na auto put da ga spicim 150 da vidim da li se nesto raspalo u trapu... izgleda da nije... naravoucenije: trap kod i30 mozda nije najtisi i najudobniji ali je definitivno dobar.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

:kezo: :kezo: :kezo:

Ja se sad vratih sa Zlatibora. Ibarska klasika, i dalje ima jedan deo iza Ljiga u duzini od 1500m gde su radovi. Semaforom regulisano, ceka se 10ak min u najgorem slucaju.

Na Zl nema snega, suv put. Policije pun k, bilo 7-8 patrola tamo i nazad...
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

ima u bg-u dosta mesta gde je prelaz preko sina lose uradjen, pogotovo ovo vec spomenuto ispred zeleznicke stanice. pre par meseci sam bio u pragu koji ima duzinu tramvajske pruge u stotinama kilometara, i nigde nisam naisao ni na jedno slicno mesto, a prosao sam grad uzduz i popreko fokusom...
takodje, i autoput kroz cesku je ocajan, pogotovo u odnosu na madjarsku kroz koju prodjes par sati pomereno u odnosu na cesku pa je utisak upecatljiviji...
sa druge strane, prelazi preko sina na nbg-u ( j gagarina na skoro svim raskrsnicama ) su manje vise korektni, naravno, tvrdji auto ce ih vise osetiti ali nisu strasni. ima na dva mesta gde je losije, pogotovo na raskrsnici na kraju gagarina kod bloka 45, ali opet, nije bas hirosima...
a da se moze lepo napraviti taj prelaz, i to kod nas sam prvi put video prilikom prelaska preko sina kad se ide od zeleznicke u savsku prema gazeli, znaci ostao sam zapanjen da se to uopste moze...
realno, putevi po bg-u i u srbiji jesu nesto losiji od vecine drugih evropskih zemalja i prestonica, po mom iskustvu iz dvocifrenog broja automobilom posecenih zemalja u poslednje 3-4 godine... nazalost mali broj veoma lose uradjenih mesta u gradu ima dosta veliki uticaj na opstu sliku...
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Po meni najveći je problem što je novourađeni asfalt teško sranje. Baš sam skoro vozio u Austriji po nekom lokalnom putu koji je bio sveže urađen i onaj kvalitet se ne može uporediti ni sa jednim asfaltom kod nas.

Jedini primer kvalitetno urađene ulice u BG je Nemanjina ulica koja i posle 7 godina nakon rekonstrukcije nema rupe i ne raspada se. Firma koja je radila(vinci grupa) se nakon tog posla povukla iz SRB zbog neplaćanja od strane države.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

^^ Još bolji primer ti je Brankova. Ali tu je išao poseban asfalt.
Širim haos!
nixa
Reactions:
Pridružio se: 10 Jan 2012, 21:52

Post od nixa »

Ogi napisao:Veceras sam igrom zle sudbine morao sa Brankovog mosta da skrenem desno pa desno u Karadjordjevu da bih stigao gore do Marsala Birjuzova i posle levo pa pored Palasa pa opet na Brankov... MAJKO MILA I SVI SVECI !!! :o Karadjordje se prevrce u grobu. Znaci samo tih 200m mi je bilo dovoljno da dobijem epi napad.
:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Tunel kroz Frušku goru u junu?
Izvor: Dnevnik

Novi Sad -- Direktor Zavoda za urbanizam Vojvodine Vladimir Zelenović kaže da bi gradnja novog autoputa od Novog Sada do Rume i tunela kroz Frušku goru mogla početi u junu.

On kaže da je za izradu idejnog projekta dovoljno četiri meseca, ali problem je u tome što još nije raspisan ni tender za projektanta i što posao nije nikome dodeljen.

Zelenović kaže da je izmenama republičkog budžeta za ovu godinu Vojvodini namenjeno 12 milijardi dinara za realizaciju tog projekta i čim se pare obezbede, treba prionuti na posao.

Krajem decembra prošle godine s Kineskom korporacijom za puteve i mostove CRBC potpisan je predugovor za izgradnju tog autoputa kroz Frušku goru dugog 24 kilometra na deonici Novi Sad – Ruma i tunela.

Radove će finansirati Eksim banka Kine pod povoljnim uslovima – rok otplate je 20 godina, grejs-period pet godina, a maksimalna kamata iznosiće dva i po posto. Rok za izgradnju je 30 meseci. Predviđeno je da domaće firme učestvuju u realizaciji projekta sa 45 odsto, a prosečna izgradnja po kilometru koštaće 4,72 miliona evra.

Autoput od Novog Sada do Rume deo je buduće nove saobraćajnice od mesta Međa na granici s Rumunijom do Rume, odnosno autoputa Zagreb–Beograd, preko Zrenjanina i Novog Sada, dužine 162 kilometra, čime bi se omogućilo spajanje dva putna koridora – Koridora 10 kroz Srbiju i Koridora 4 kroz Rumuniju, koji je od rumunsko-srpske granice udaljen 39 kilometara
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Ortak dosao prekjuce iz Bugarske, snimao neki "put" prema Sofiji, znaci nista gore u zivotu video nisam!!! Prestrasno! Kaze u Sofiji isto ocajne ulice. Kada je usao u Srbiju po povratku, kaze hteo je da poljubi asfalt. Videcu sa njim da postavi na YT da vidite o cemu pricam.

Potpuno neverovatno da su u EU.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Ma Bugarska se raspada. Nas put kroz klisuru od Nisa do granice je savrsen.
U Sofiji su dobri bulevari sa 6 traka, sve ostalo je :srbin:
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Potpuno isti doživljaj je kada se dolazi iz Grčke. Prolazak kroz Makedoniju služi da vidiš da i od lošeg ima gore, a onda Srbija dođe kao neka druga planeta.

Dolazi polako sve na svoje. Šteta što nismo malo strpljiviji i mudriji narod, ovde bi se živelo vrh.

Tapatalk HD
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Одг: Putevi u Srbiji

Post od Saša »

Treba povremeno malo i izaći napolje da se čovek uveri da nije ovde baš sve najcrnje na planeti.Makedonija je tuga živa, a ni mnoge grčke deonice nisu daleko. Kod nas je najlošiji ovaj deo NS - BG iz jednostavnog razloga što ga rade već decenijama iz nekih parčića (i to jako nekvalitetno) i dok jedan završe - drugi je već propao. U drugim/zapadnim zemljama naizmence i brzo zamenjuju podlogu po deonicama tako da su putevi u odličnom stanju, a mi ih još nismo ni završili a već su propali. Tuga... No, savršenstvo ne postoji (ili još nisam vozio po njemu). Letos sam se vozio (bolje rečeno vozili me) po čuvenom nemačkom autobahnu između Minhena i Frankfurta i nisam bio nešto impresioniran. Odličan jeste, ali ne i savršen. Slušajući ranije priče čovek bi pomislio da tamo auto maltene "levitira" koliko su autoput i podloga dobri i besprekorno ravni, no nije uopšte tako. Itekako se osećaju sitne neravnine i vibriranje (vozio sam se u novom Phaetonu). Dakle - nije ni tamo baš puko savršenstvo.

Tapatalk
Poslednja izmena od Saša u 27 Jan 2013, 13:05, izmenjeno 1 put ukupno.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Nije samo kvalitet asfalta najbitniji za celokupan utisak dobrog puta. Poenta je i u celokupnoj infrastrukturi koja prati put a to su petlje, raskrsnice, znakovi, pregledne krivine itd. Svako će primetiti kad je dobar asfalt, ali eto i ibarska ima relativno dobar asfalt pa je najgori i najopasniji put u Srbiji.
Odgovori