2015 Renault Talisman
- Puzo81
- Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
- Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium
Re: 2015 Renault Talisman
Izgleda baš baš lepo, viđam stalno jedan crni metalik po NS.
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Talisman mnogo lep auto, samo me zanima kako se pokazao sa onim 1.6 dizelom. A ta crna mislim da nije crna nego neka varijanta ljubicaste, i to se vidi kad se bas pridje autu.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Pa zavisi šta želiš. Motor je dosta živahan, dosta lepo razvija snagu i nemaš osećaj da je malolitražni dizel.
Najveći problem jesu visoke putne brzine (ubrzanje od 150+) koje su možda interesantne za Nemački autoban. A nekako mi uz ovaj auto ide samo 160ks+
Pojma nemam kako se pokazao motor na duže staze i velike kilometraže, ali su kod nas dosta uvezeni bili sa taksija (uber) iz Francuske i mislim da sam negde kačio jedan primerak iz NS-a gde su skinuli kilometražu sa 320k km na 160km
Inače performanse su, za 1.6, odlične - ja sam vozio jedno vreme X-Trail 1.6dci 4x4 i odmah posle njega Tucson 2.0crdi (136ks) 4wd isto - i mališa opasno vuče na niskim obrtajima i dosta je živahan. Nisam primetio da Tucson uopšte ima bolje performanse
Najveći problem jesu visoke putne brzine (ubrzanje od 150+) koje su možda interesantne za Nemački autoban. A nekako mi uz ovaj auto ide samo 160ks+
Pojma nemam kako se pokazao motor na duže staze i velike kilometraže, ali su kod nas dosta uvezeni bili sa taksija (uber) iz Francuske i mislim da sam negde kačio jedan primerak iz NS-a gde su skinuli kilometražu sa 320k km na 160km

Inače performanse su, za 1.6, odlične - ja sam vozio jedno vreme X-Trail 1.6dci 4x4 i odmah posle njega Tucson 2.0crdi (136ks) 4wd isto - i mališa opasno vuče na niskim obrtajima i dosta je živahan. Nisam primetio da Tucson uopšte ima bolje performanse
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Ume kod renoa tempomat da izvuce stvar
Zezam se malo, ako ide kao u merivi 1.6 dizel, to je onda fantasticno. Jes da motor do kraja ne prati izgled auta ali mi je npr. veci fail mali rezervoar. Mnogo lep auto, samo sto bi bilo lose da zakolje sa nekim nesvakidasnjim kvarovima i da bude rupa bez dna. Posto vec duze vreme vozim svasta nesto (nije moje naravno), lako se covek navikne na komociju.

Kod njega bih se plašio samo od nekih "električnih" problema. Dešavalo se nekada da se lanac rastegne - naročito na prvim verzijama tog 1.6dci motora i verzije sa 160ks. Verzija od 131ks valjda nije problematična (ide i u C klasu).
Ali to je slučaj sa svim motorima sa lancem u današnje vreme
Valjda je i ovaj novi 1.7dci nastao od tj modifikovani 1.6dci
Ali to je slučaj sa svim motorima sa lancem u današnje vreme
Valjda je i ovaj novi 1.7dci nastao od tj modifikovani 1.6dci