Golf VII 1.2 TSI 86 ili nesto drugo za 16.000€
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Re: Golf VII 1.2 TSI 86
To je mozda kod mobility.
Kod klasicnog posrche lizinga leon od 13.900e izadje 2000 ili 2200e vise posle 5 god. Plus placas rate po prodajnom kursu banke a ne srednjem kursu nbs.
Kod klasicnog posrche lizinga leon od 13.900e izadje 2000 ili 2200e vise posle 5 god. Plus placas rate po prodajnom kursu banke a ne srednjem kursu nbs.
Poslednja izmena od Darko u 24 Jul 2016, 11:44, izmenjeno 3 puta ukupno.
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
U pravu si. Nisam obratio paznju da je mobility operativni, a ne finansijski lizing.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Nisam odg na pitanje, procena se radi u Hondinom servisu.masaivan napisao:Ko radi procenu Forda?
Darko, hvala ti za sve ove detalje oko Renault-a. Odbacio sam ga u startu zbog loseg kvaliteta enterijera. To nije bilo lose, bilo je meni bas bas lose. Kao sto sam vec pisao, na testnom vozilu je neka plastika tandrkala, a mogu komotno da kazem da mi je bilo krivo jer sam se odusevio sa 1.5 dci motorom.Darko napisao:Da ne ispadne da hvalim megane jer u autu nikad nisam sedeo. Niti znam ista o njemu. Samo sam ga video na prolazu puta.
Htetoh reci da vredi razmisliti o ponudi jer nude 10000e beskamatno na 60 rata plus na cenu vozila se pored akcijskog popusta od 1000e moze ici dole sa cenom vozila.
Na to ide 3 besplatna mala servisa, 1 godina kasko gratis i 5 god garancije.
U svakom slucaju, resio sam da mu dam jos jednu sansu. Taj auto cu probati ili sledece nedelje ili krajem Avgusta.
Nisam bas siguran da znam o cemu pricas, jer sam istakao da je taj motor bucniji od benzinca, ali sam glavnu zamerku na buku imao kada sam testirao Skodu Oktaviu. Dosta se cuje taj motor u kabini, dok na primer dci motor je meni ugladjeniji od 1.6 TDI.sasa lbg napisao:Ja vidim da je miljan otišao u off sa kupovinom , krenuo od Golfa a ko Zna gde će završiti. Lično me golf nikad nije zanimao ali da primetim jer sam se juče sasvim slučajno na kratko vozio u VI 1.6 tdi. Ja ne znam šta je Miljanu bučno u tom autu ?
U svakom slucaju 1.6 dizel je ok, ali niti mi se svidja kako ide, niti mi se svidja DPF koji je sada prisutan na svim dizelima i zbog toga sam ih otpisao. Kod nas je gorivo krs, a ja vozim po gradu solidno, pogotovo u zimskom periodu. Ne bih trpeo stalne regeneracije, a odlazak u servis necu ni da pominjem.
Sto se off tice sa kupovinom, moja lista vozila, zelja itd. je sledeca:
1. Skoda Octavia -> Dobar i veliki auto. Trenutno nemam nikakve potrebe za njim, da bih mogao da predjem preko malo losije zvucne izolacije.
2. Golf VII -> Dobar auto, jako udoban i tih. Bledunjav motor, koji jeste prevazisao moja ocekivanja ali nije ih bas zadovoljio.
3. Renault Megane -> Solidan auto, malo tesan pozadi. Vrhunski 1.5 dci motor, los kvalitet enterijera, mada treba pogledati jos.
4. Kia ceed / Hyndai i30 -> Ne dopadaju mi se, lose iskustvo sa Hyundai dilerima, generalno mi se nije dopalo.
5. Ford -> Sada vozim forda, nenormalno los servis u KG, u razgovoru sa dilerom u BG ne bas prijatno iskustvo. Meni ruznjikav enterijer, Fiestu bih kupio, Focusa bas i ne.
6. Toyota -> Cene su visoke treba sacekati sajam. Ocajna ponuda motora za Coroll-u. Auris dosta bolja ponuda motora, ali trenutno nemaju test vozilo. Specifican dizajn, pravi se u Turskoj i u razgovoru sa par vlasnika nove Corolle, dosta se zale na probleme zavrsne obrade (krcaju zglobovi na vratima pri zatvaranju, dosta krca plastika itd).
7. Honda -> Dobar i udoban auto, ali je 1.4 bas bas nedovoljan. 1.8 idealan, ali ima ga samo za 19400 (sa popustom kod dilera). Ako se nista ne resi sada, sacekacu sajam, tada ce morati da imaju neku "semu".
8. Mazda -> Deluje kao bas dobar auto, dosta ga hvale svi, mada kazu da ima malo vise buke, tako da bih to licno proverio. Diler u kg nije imao registrovano vozilo do sada, pa cu videti da probam auto sledece nedelje.
9. Skoda Rapid -> budzetsko a prakticno resenje ako bas nista drugo ne prodje. Ali moracu da vidim kakav je taj enterijer, ako je bas los, nista onda.
Dakle:
U mom fokusu su: Golf VII, Honda Civic (ako bude sajamske ponude za 1.8), potencijalno je tu Mazda i Megane ( u slucaju da drugi utisak bude bolji ).
Odbacio sam: Hyundai / Kia, Ford, Octavia, Opel
Budzetsko resenje, ako nista drugo ne prodje: Rapid.
Potencijal za fokus: Toyota, ako mi se auto bas svidi (auris / corolla), ako spuste malo cene da bi usli u moj 16000 budzet, kako bih mogao da se pomirim sa turskom proizvodnjom (Toyota ne moze da kontrolise Turke kao i Japance) i sa malo losijom ventilacijom i farovima, na sta su mi ukazali video review-i ali i sami vlasnici.
Ne predajem se
Zaboravio si leona na spisku. Najmomackiji (iako imas porodicu, shvatio sam da si mlad) i najoriginalniji auto od svih. Ali da ne davim, kazao si da ga jos nisi video, pa pretpostavljam da je i to razlog.
Cini mi se da kod tebe postoje I neki kriterijumi koji vise idu uz kupovinu polovnog. Neke predrasudice o zemlji porekla, kvalitetu italijana, francuza, korejanaca, tsi motorima, iskustva majstora i prodavaca koji nisu procitali u zivotu tipa nijedan tekst o npr recall-ovima automobila koji prodaju...Nego onako mudruju uglavnom napamet po nekoj prastaroj filozofiji...I tako..Mozda gresim...Opet, fantastična stvar je ono kako si istestirao sivika i posebno golfa. To je prava stvar.
Nego, ima korola 1.6 na akciji u style paketu (paket iznad lune) za 16900. To bi trebao da je ristajling. Ljudi koje ja znam su da voze korolu su skroz zadovoljni. E sad, da li hvale svoj izbor...

Cini mi se da kod tebe postoje I neki kriterijumi koji vise idu uz kupovinu polovnog. Neke predrasudice o zemlji porekla, kvalitetu italijana, francuza, korejanaca, tsi motorima, iskustva majstora i prodavaca koji nisu procitali u zivotu tipa nijedan tekst o npr recall-ovima automobila koji prodaju...Nego onako mudruju uglavnom napamet po nekoj prastaroj filozofiji...I tako..Mozda gresim...Opet, fantastična stvar je ono kako si istestirao sivika i posebno golfa. To je prava stvar.
Nego, ima korola 1.6 na akciji u style paketu (paket iznad lune) za 16900. To bi trebao da je ristajling. Ljudi koje ja znam su da voze korolu su skroz zadovoljni. E sad, da li hvale svoj izbor...
-
- Pridružio se: 16 Maj 2016, 23:15
Dao sam Fiestu na procenu, obecana mi je procena odmah. Medjutim, prodavcu je prisao gospodin iz servisa i rekao da ne zna gde je lista sa pregleda Fieste, pa mi je prodavac rekao da ce mi javiti kasnije procenu, jer mora da pita direktora koliko da kaze. Onda mi je javio da ce mi javiti u ponedeljak. Nista strasno, ali moze da govori malo neorganizovanosti servisa.Flesh napisao:Ja samo ne kapiram otkud sad u tvojoj prici zamena staro za novo?
Pricamo o kupovini novog automobila kesom ili kreditom.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Od tuda u ovoj prici da nije isto kes novac koji legne na racun auto kuce i zamena staro za novo. I Milan nije jedini koji to radi. Mnogi ne vole se smarati da prodavaju auta, pa da ih svaka budala zove, da im testira auto, pazari se a ne planira da kupi,gube vreme...
I ja kada sam pazario treci auto mislio sam da ostavim ford focus 2009 god. staro za novo. Al odlucio sam ipak da ga prodam (i lako sam ga prodao posto sam bio prvi vlasnik,sa 80k km redovna servis istorija i nerealno dobro stanje auta). Zato sam i dobio veci popust na kupovini novog nego sto bih dobio kada bi usao sa zamenom. (I u prodaji sam zaradio vise nego sto bi ga procenili).
E sada Milane jedan bratski savet, mozes ti cekati sajmove,avguste,novembre... Al mucenje je to brate. Prosao sam niz to, i to nisam duze razmislao od mesec-mesec i po i mislio sam da sam "tezak musterija". Cak sto vise moj budzet za kupovini je bio +/- 26 k eu. Sta vise razmislas mucis sebe a mucis i ljudi oko tebe jer konstantno razmislas sta dalje i uglavnom to i pricas. Znam da za pare koje hoces potrositi hoces da budes bas srecan sa izborom jer nisu male pare, al tesko da ces moci uklopiti zelje za taj novac sto zelis da potrosis to ti garantujem. Trebao bi na budzet od 16k eu dodati jos 4-5k eu pa da bi uzeo ono sto bi bas volio, pricamo bez kompromisa u opremu,motorizaciju i sl.
Sta vise gledas to se vise zamaras, a nisi svestan da upadas u jedan zacaran krug iz kog mozes izaci na dva nacina.
1. Da budes odlucan i da preseces
2. Ili jos verovatnije da se otkazes od kupovine i cekas "bolji dane".
Honda neces uzeti "jeftinije" ni na sajem ni nikako drugacije jer su cene honde otisli u nebo. Ako bude neki pad funte mozda se nesto koreguje, ovako na to i ne racunaj. Honda bar kod nas u MKD je znatno skuplja od bilo kog rivala u klasi neracunati tu premium marke. Plus koliko oficijalnih servisa Honde imate u Srbiji i koliko kostaju redovni servisi? Jer uglavno u MKD za svi japacni redovni servisi su im skuplji nego da odrzavas polovnjaka. Tu stavljam i Mazdu i Toyotu. Toyota je ista prica oko servisne mreze i cene redovnih servisa. I ta korola dizel koja je sa 1.4d sa 95hp je jos goriji motor (performanse mislim pre svega) nego onaj vec komentarisani 1.6 tdi iz WV grupaciji. Da ti ne komentiram jos, da je jednom mom drugaru koji ima novi CRV (Honda)kada mu je neko polomio sofersajbnu na parking, morao je da ostavi novi CRV u oficijalni servis jedan mesec i da ceka soferasjbnu ili jedan drugi prijatelj kada mu se pokvarilo nesto na novu mazdu 3 dizel morao je da ostavi auto 1 mesec u servis i da ceka da del stigne iz uvoza. Malo manje je verovatno da ces cekati neki del 1 mesec sa evropskim autom.
Evo vec rekordnih 32 strane (o kupovini) gde pise se za sve i svasta a ti nisi ni blizu odluke ,niti ces biti ako razmislas kako razmislas. Moj savet ti je sledeci posto sam skorije i ja prolazio niz to(pre 4-5 meseca) :
1. Smanji izbor na 3 auta.( pusti te rezervne opcije primer Oktavija-nije u izbor al ako bude ovo-ono mozda se vrati u izbor i slicne price-to ti je okrecenje u krug). Znaci precrtaj sve sto nije uslo u ta tri auta koja hoces i nazad vise ne gledaj.
2. Nikako nemoj da dodajes non-stop nova auta na spisak,poput mazde ili kia ili hyndai... (nemam nista protiv ta auta ako hoces njih i ubaci u top 3). Jer samo vidim da dodajes nova auta koji hoces da probas da vidis, sta...kako i opet se okreces u krug i povecasvas neodlucnost.
3. Pocni da pregovaras o cenama kod ta tri auta da vidis ko je koliko raspolozen da spusti cenu.(iz mog iskustva wv su najmanje raspolozeni za to ili spuste neku smesnu cenu da ti je bolje i to da platis da ne racunaju da su ti uradili uslugu)
4.Onda stavis to na papir ta tri auta sta nude, koliko kostaju, kako se voze i odlucis za jedan i neka ti je sa srecom.
* Postoji jos jedna caka u pazarenje kada dobijes najnizu cenu za neki auto za koji si se odlucio i kad ti kazu da ispod to ne moze. Ti kazes razmislicu iako si spreman da platis puni iznos i si zadovoljan od cene. Oni nece te traziti da idu ispod to sto ti dadu kao minimum al... Onda fino lepo nazoves neki drugi diler koji prodaje isti brend i pitas ga za cenu. On ce ti reci svoju ponudu. Zatim nevezano sta ce ti on reci ti mu kazes ova cena sam vec dobio ako mozes da ides dole jos 500 eu (recimo,da ne preterujes jer si vec ispazrio auto a ne pricamo o pocetnom pazarenju) kupicu od tebe ako ne za isti novac kupicu gde sam vec bio. Veruj mi da ces dobiti taj popust posto imaju oni jos prostor da idu jos malo dole. Ukoliko nije bas neka akcija pa da ne moze toliko da spusti. Secam se kada sam 2009 god kupovao focus i mislio sam se sto kako,usao sam u jedan opel salon da pitam za opel astra. Gazdarica mi je rekla idi u druge salone pazari se... kada dobijes najnizu cenu dodji da kupis kod mene dacu ti na tu cenu jos 200 eu popust

Milane biras auto ne zenu

Ili mozes da produzis da trazis auta,da smaras po salonima, doma, da smaras sam sebe, da radis test voznje i pises revjua tu...
Ja da sam na tvom mestu svejedno kako si dosao do novac igrao bi bas ovako kao sto sam ti napisao i bio bi mnogo odlucniji.
Pozdrav
Ako ides opcijom staro za novo, bices dosta ograniceniji, jer neki nece hteti da prime auto a ostali ce da ponude i do 2,000 manje nego sto mislis da vredi, jer sama kuca treba nesto da zaradi, a nije im cilj da ga drze na lageru pa ce ga prodavati ispod prosecne cene na oglasu, sto ogranicava koliko mogu da ti ponude.
Najbolje je da se proda preko oglasa, ako imas zivaca i vremena, inace nece ti biti lako.
A sa druge strane, sto budes vise birao i imao subjektivne utiske, vise mozes da se razocaras kasnije ako ti nesto krcka i sl...
Sve gore opisano mi je iz licnog iskustva kupovine 3 nova automobila, sto kesom, sto staro za novo...
Sent from my SM-T113 using Tapatalk
Najbolje je da se proda preko oglasa, ako imas zivaca i vremena, inace nece ti biti lako.
A sa druge strane, sto budes vise birao i imao subjektivne utiske, vise mozes da se razocaras kasnije ako ti nesto krcka i sl...
Sve gore opisano mi je iz licnog iskustva kupovine 3 nova automobila, sto kesom, sto staro za novo...
Sent from my SM-T113 using Tapatalk
Cenim trud i nisma odustao od Leona, nego samo nemaju sad test vozilo. Probacu ga u Avgustu, pa cu videti. Ponuda je dobra.milanns napisao:Ne predajem se![]()
A predrasude ili ne pitanje je sad. Moram na osnovu necega da baziram misljenje, pa mi te informacije pomazu da odredim neki smer. U svakom slucaju, vreme je da se izbor malo suzi

Superb III napisao:
Ili mozes da produzis da trazis auta,da smaras po salonima, doma, da smaras sam sebe, da radis test voznje i pises revjua tu...
Ja da sam na tvom mestu svejedno kako si dosao do novac igrao bi bas ovako kao sto sam ti napisao i bio bi mnogo odlucniji.
Pozdrav
Superb, moracu da se slozim. Suzicu izbor na 3 auta, nakon ove nedelje i sto se mene tice, bice jedan od ta 3. Cinjenica je da sam otisao predaleko, nego rekoh, bolje da proverim sad sve, nego posle par godina. Ceka me posle kuca / stan, potencijalna promena drzave i svega, pa sam smatrao da je dobro da procenim sad sta i kako i nakon toga sam miran 4-5 godina, a posle cu vec mnogo lakse. Svakako da tvoj stav stoji.
Review-e pisem jer smatram da ce koristiti jos nekom, zato sto verujem da nisam sam u ovoj situaciji.
Totalno si u pravu, videcu nakon ove nedelje sta i kako.
Videcu vec sta i kako. Ako mi prodaja mog auta krene da se produzava u nedogled, dacu ga u staro za novo. Sad sam hteo da ga procene da znam koliko mogu da ocekujem, pa cu prema tome da iskalkulisem.ikac2000 napisao:Ako ides opcijom staro za novo, bices dosta ograniceniji, jer neki nece hteti da prime auto a ostali ce da ponude i do 2,000 manje nego sto mislis da vredi, jer sama kuca treba nesto da zaradi, a nije im cilj da ga drze na lageru pa ce ga prodavati ispod prosecne cene na oglasu, sto ogranicava koliko mogu da ti ponude.
Ne mogu da nadjem akciju, pa ako nije problem, posalji neki link.milanns napisao:Nego, ima korola 1.6 na akciji u style paketu (paket iznad lune) za 16900. To bi trebao da je ristajling. Ljudi koje ja znam su da voze korolu su skroz zadovoljni. E sad, da li hvale svoj izbor...
Ovo "predrasude" sam više komentarisao u smislu da to što se nešto kvari posle 150k km (teorijski, po "stručnim" majstorima) čak i da je tačno za tebe nema nekog spektakularnog uticaja. Kada kupuješ novo. Ali još više u smislu da tipa sad kupiš mazdu jer je ona iz japana i vw iz nemačke a toyota iz turske, pa očekuješ da nema šta da šušne. Nema garancija. Plus što može da bude mazda iz meksika/vw iz španije. Ali naravno mora se od nečega krenuti.
Ponuda za corollu je iz salona. Bio drugar i pokazao mi odštampanu ponudu. Dakle, na akciji je samo style 1.6, pa ispadne on jeftiniji od nižeg paketa (luna koja je 17500 i nije na akciji). informacija je od pre neki dan. Gota, Novi Sad (ili tago kako se sad zove).
Ponuda za corollu je iz salona. Bio drugar i pokazao mi odštampanu ponudu. Dakle, na akciji je samo style 1.6, pa ispadne on jeftiniji od nižeg paketa (luna koja je 17500 i nije na akciji). informacija je od pre neki dan. Gota, Novi Sad (ili tago kako se sad zove).
Ok, super i hvala 
I ja malo preterujem sto se tih kvarova tice, mada iskreno, istrazivanje se isplatilo. Da sam ovo hteo pre 5 godina, tada bih sigurno u sirokom luku zaobisao TSI, jer je javno bilo da na 20 000 menjas lanac. Primera radi.
U svakom slucaju, sada je situacija dosta ok.
Hvala jos jedared.

I ja malo preterujem sto se tih kvarova tice, mada iskreno, istrazivanje se isplatilo. Da sam ovo hteo pre 5 godina, tada bih sigurno u sirokom luku zaobisao TSI, jer je javno bilo da na 20 000 menjas lanac. Primera radi.
Hvala jos jedared.
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
Miljankg napisao:I ja malo preterujem sto se tih kvarova tice, mada iskreno, istrazivanje se isplatilo. Da sam ovo hteo pre 5 godina, tada bih sigurno u sirokom luku zaobisao TSI, jer je javno bilo da na 20 000 menjas lanac. Primera radi.
Miljankg napisao: Rekao je da mu sada trosi ulje, da su mu plombirali motor i da treba to jos jednom da rade, kao i da je ukljucen u program istrazivanja sa VW-om i da nije jedini koji se javio sa tim problemom.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Rekao prodavac honde.
To samo ovde ima da prodavac nekog brenda ne vozi taj brend, ovaj sto hondu prodaje je udario bas kontru sa vw.
Послато са SM-G360F уз помоћ Тапатока

Послато са SM-G360F уз помоћ Тапатока
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Voze ljudi sta mogu. Jel imas ideju koliku platu imaju prodavci?
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
verovatno i sigurno imaju male plate, imaju i neki procenat od prodaje, kad se sve skupi tesko od prvog do prvog, tu su i dileri malo krivi sto ne motivisu svoje prodavce.
prica mi covek koji je otisao da kupi opela 99.9% da ga je prodavac ubedio da uzme vw jer ga on ima vec deset godina i nikad nista, sve radi kao prvog dana itd, koji je sad tu motiv tog prodavca jer je mogao da uzme neku kintu od prodaje tog opela, to mi tek nije jasno
prica mi covek koji je otisao da kupi opela 99.9% da ga je prodavac ubedio da uzme vw jer ga on ima vec deset godina i nikad nista, sve radi kao prvog dana itd, koji je sad tu motiv tog prodavca jer je mogao da uzme neku kintu od prodaje tog opela, to mi tek nije jasno