Hot hatch

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Re: Hot hatch

Post od Xepoj87 »

Aha, ja sam mislio da misli generalno na ova naticanja za nordschleife :)

Sent from my HTC One using Tapatalk
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

ahaha, al bi bio blam da se toliko daju u reklamu a onda bude corak... :kezo:
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Ma mislim na ceo cirkus koji prave oko obaranja rekorda. Ajde što lupavaju pare u reklamu, a novi model je najavljen za jesen 2015. Drugo, šta će sada za svaki promenjeni šraf na kolima da prave 3 minuta klip za YT. Na kraju, imaće auto koji je oborio u suštini potpuno nebitan rekord za par sekundi, ali košta duplo više od prethodnog, koji je takođe držao rekord. Besmislena patkometrija.
Širim haos!
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Očigledno da ima nekog smisla kada to dobar deo proizvođača radi.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Iz njihove perspektive sigurno ima. Iz moje, baš i ne.
Širim haos!
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

methane.master napisao:Ma mislim na ceo cirkus koji prave oko obaranja rekorda. Ajde što lupavaju pare u reklamu, a novi model je najavljen za jesen 2015. Drugo, šta će sada za svaki promenjeni šraf na kolima da prave 3 minuta klip za YT. Na kraju, imaće auto koji je oborio u suštini potpuno nebitan rekord za par sekundi, ali košta duplo više od prethodnog, koji je takođe držao rekord. Besmislena patkometrija.
+1
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:

Post od dragan »

pa naravno da ima smisla obaranje rekorda, jbg cemu cela prica oko ovakvih automobila. ali, verujem da je ono sto je methane hteo da kaze, trebali su da olape reklamu-dve, iskuliraju, obore taj rekord i onda objave "in your face"...a ne ovako praviti citav cirkus...
po mom misljenju jedino bi ih izvadilo da taj auto kosta kao neki golf R, ne bude nesto neudobniji u odnosu na normalnog rs265 i bude prodavan u vecoj seriji. naravno, sanse za sve to su bas bas male. ostalo je sve sviranje onoj stvari...
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

Cela stvar ima puno smisla za ovakve autmobile i za tu ciljnu grupu kupaca. Mnogi to rade na kraju karijere modela jer je taj modle tada najzreliji i dosegao svoj tehnološki vrhunac i do tada je već zaradio dovoljno novca da se odobre sredstva za takav projekat koji uopšte nema nikakve pretenzije da bude isplativ u prodaji, ali ima u marketinškom smislu. To je prilika i da se ispitaju neke nove ideje na kolima u maloj seriji koji neće doneti puno negativnog efekta za novi model. ZAtim, to je dobra uvertira na novi model, da se lepo uhvati zalet.
Nurburgring je najzahtevnija staza na svetu i u odsstvu mogućnosti da se kola teraju po otovrenim putevima, i kada vlada teror parametara o količini izduvnih gasova i potrošnji, a maksimalna brzina se sve više krije na testovima ovo je ostala oaza za merenje pravih perfomansi. zato je taj rekord jako bitan i nisu slučajno neki to primetili.
Takva ciljna grupa, ali i mnogo drugi entuzijasti za kola se kreć u raznim patkometrijama. Meni lično je patkometrija perfomansi najzdravija, ako već "moramo da se merimo" u nečemu. To je ono to vezuje lljude za kola.
Naravno, da svaka dobra stvari ima i svoju lošu stranu, a to je da se firme ne prezaju od manjih ili većih varanja ne bi li dostigli što bolji rezultat i da nekima rezultat postaje cilj za sebe, a ne po sebi.
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:

Post od dragan »

slazem se, samo je reno vec trebao predstaviti naslednika za megan 3 ( doduse mogao je u fauve fazonu i ovog sa velikim znakom da nazove megan 4 :kezo: ). vreme ga je prilicno pregazilo, i jedino dobro je sto su tokom zivota ovog modela promenili celokupnu paletu motora koja ce docekati sledeci...
sto se tice rs-a, on se jos i dobro drzi, mada se sve nesto plasim fail-a sa sledecim modelom...
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

Možda je trebalo sa stanovišta kupaca u Evropi koji to očekuju i koji su na to navikli, ali mislim da sa stanovišta Renaulta je to dobar potez. Treba da se cedi stari model dokle god može. Megane se baš nešto i ne prodaje van Evrope, a to tržište je zahtevno, prezasićeno i u konstantnoj krizi,a tehnološka trka je sve brža, skuplja i sumanutija. Ne isplati se ulagati mnogo u tehnološku trku...treba pustiti nemačke firme da same sebe iscrpe do besmisla. Pokazaće se da im je Dacia pun pogodak. Više će im doneti Duster i Sandero nego Megane u budućnosti.
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Drugar napravio finu sliku danasnje voznje na Adi Huji
Prikačeni fajlovi
R.png
R.png (616.46 KiB) Pogledano 1218 puta
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

BAs je fina, ne vidi se nista :)
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Pa zato je i postavio, ne vide se tablice... :kezo:

Tapatalk Post
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Cilj posta je bio da se pohvali, a mi smo mu sad srusili sneska :kezo:
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Mars iz mog peska DayWalkeru i ponesi svoju koficu i lopaticu :D

Salu na stranu to je najbolja slika koju imam,ova je kvalitetnija ali nije toliko dinamicna kao prolaz kroz vodu :D

Slika
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Odgovori