Pušenje ili zdravlje
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Re: Pušenje ili zdravlje
Pa ti zivis u onom drugom svetu, gde je kapitalizam sa primesama feudalizma, tamo je zajebanije 

Mislim da je to do godina,oko mene dosta mladih puši.
Kad ostare i dobiju decu verovatno se dosta njih opameti.
P. S. Matorci
P. S. Matorci

Ovo za skolu sam pitao posto sam se iznenadio kada sam bio kod sina na priredbi, i jedan drugar je zapalio cigaretu na 100m od vrtica/skole ali opet u okviru kompleksa. I odmah mu je prisao momak iz obezbedjenja i rekao da je u celom krugu zabranjeno pusenje.
A posto se radi o bas velikom kompleksu, skapirao sam da je zaposlenima bukvalno onemoguceno da zapale cigaretu bilo gde. Tako da cak ni pauze ni slobodno vreme ne mogu iskoristiti da zapale.
Ovo mi se inace i svidelo posto kapiram da ni deca jednostavno nemaju prostora za pusenje.
Naravno, deca ako nesto hoce oni ce to i da sprovedu ali opet je dobro kada se u tim problematicnim godinama malo i represivno usmeravaju...
A posto se radi o bas velikom kompleksu, skapirao sam da je zaposlenima bukvalno onemoguceno da zapale cigaretu bilo gde. Tako da cak ni pauze ni slobodno vreme ne mogu iskoristiti da zapale.
Ovo mi se inace i svidelo posto kapiram da ni deca jednostavno nemaju prostora za pusenje.
Naravno, deca ako nesto hoce oni ce to i da sprovedu ali opet je dobro kada se u tim problematicnim godinama malo i represivno usmeravaju...
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Stoji, Stefane, ali ja se ne secam ovolike navale na ostavljanje cigara. Imaj na umu da su pljuge kostale nista kad sam ja bio klinac, bukvalno sam uvek imao za cigare u doba krize a bili smo sirotinja - danas bih bez obzira na svoje prihode plakao na trafici svaki put dok placam. Nit je vise jeftino pusiti nit je toliko kul.
Navala je na zaposlene većinom,mladi to ni ne osećaju osim u vidu cene a za to nadje pare makar gladovali.
Evo ja kad bih hteo da pušim, uopšte ne bih osetio posledice poostravanja propisa, na svim mestima gde se krećem je dozvoljeno.
Evo ja kad bih hteo da pušim, uopšte ne bih osetio posledice poostravanja propisa, na svim mestima gde se krećem je dozvoljeno.
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Puši se po školskim dvorištima samo tako, ne postoji način da ih sprečiš.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Postoji, samo je potrebna volja onih koji odlucuju.Vladapetr napisao:Puši se po školskim dvorištima samo tako, ne postoji način da ih sprečiš.
Evo ja sam dao primer te skole gde ti garantujem 100% da se ne zapali cigareta u celom krugu (ogroman kompleks) a kamoli u zatvorenim prostorijama.
Doduse radi se o privatnoj ustanovi sa savremenim sistemima nadzora i brdo zaposlenih... ali svakako da je slican princip moguce primeniti svuda, samo kada bi bilo volje.
- TDI
- Banned
- Pridružio se: 12 Dec 2014, 00:52
- Garaža: VW Passat B5.5 Variant
Koliko je delotvorna zabrana pušenja u školskim dvoristima, lično se uverim svaki put kada prođem pored neke škole. Ne lipši magarče do zelene trave...
Da,da...ti i ja ne zivimo u istom svetu i drzavi. Zaboravio sam.Rakhil napisao:Pa ti zivis u onom drugom svetu, gde je kapitalizam sa primesama feudalizma, tamo je zajebanije

Ne mislim ja na preriod od 17-25 godina...To je adolescencija i tada svi više-manje glume neko ludilo. Ali bitno je sta postaneš posle tog perioda i koje ti navike ostanu. Dobro je da što se tiče pušenja shvatiš da možeš bez toga i da je to bilo samo klinačko ludilo, pa dalje nastaviš bez toga. Retko ko u tom periodu ne proba i gore stvari od cigare...stefanan napisao:Mislim da je to do godina,oko mene dosta mladih puši.
P. S. Matorci
- Vladapetr
Da, to je isto, privatna školica za kvazi elitu na privatnom posedu i npr Tehnička škola. Isti princip.
Nije isto, ali kada bi oni koji se pitaju u toj skoli zeleli da sprovedu zabranu, itekako bi mogli da izguraju.
Problem je u tome sto niko nece da se bakce oko toga, a zabrana stoji samo fiktivno i niko se ne obazire...
Problem je u tome sto niko nece da se bakce oko toga, a zabrana stoji samo fiktivno i niko se ne obazire...
Deci je teško zabraniti jer su zaštićena, ne smeš da ih pipnes
- Vladapetr
Izvini, zaboravio sam da ti radiš u školi, upoznat si sa procedurama za kažnjavanje, dozvoljenim merama represije i koliko su one ostvarive u praksi. Sve znaš, ko matorgoblin napisao:Nije isto, ali kada bi oni koji se pitaju u toj skoli zeleli da sprovedu zabranu, itekako bi mogli da izguraju.

Gluposti... Pa u privatnim skolama se najvise pusi i najvise tolerise. Puse djaci sa profesorima iza skola... Cuj, represija u srpskim privatnim skolama... Mozda u nekom tamo Londonu 
Sent from my Sony

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Ti kao znaš nešto o privatnim školama
Jbt u Palati pravde jedan viđeniji BG advokat viri iz WC-a i čadi pljugicu, ja izneverovo

Jbt u Palati pravde jedan viđeniji BG advokat viri iz WC-a i čadi pljugicu, ja izneverovo

Tuži ga