Da li je veličina bitna? (Poređenja po klasama)
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Re: Da li je veličina bitna? (Poređenja po klasama)
Nemoguće, na ovom je forumu dokazano da benzinci troše manje. 

Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Ihh,zezas i ti,pa valjda ima i necega van tih "sposobnosti"Floyd napisao:Pa ima namena kad je bitna velicina a ima i onih kad je bitnija tehnika...i jedno i drugo u istom pakovanju, tesko ide.
Pa to ti kazem...naravno onaj koji zna da izvuce maksimum iz nekog auta sigurno nece ni uzeti ML AMG ili X5 M jer bi ga takav auto smorio.Xepoj87 napisao:A Clio je ako se ne varam bolji za stazu od ML-a AMG,tako da ne mora biti bolji vozac
I do cega sad dolazimo...od tog ML AMG-a je na stazi bolji Polo ili Clio koji je 6x jeftiniji, na offroadu i autoputu ML 350 CDI koji je 2x jeftiniji i gde je onda prednost ML AMG-a ili X5M?
Ah da, zaboravio sam...u Strahinjica Bana

Sam osecaj u ML-u AMG kada sedis je drugaciji vec,kada upalis,krenes,dodas gas,kada te zalepi za sediste,kada ti zaurlaju onaj motor i auspusi,kada vozis svakodnevno,3 puta je stabilniji,3 puta je bolji osecaj nego obican ML,jaci,za obilazenje,za neko ubacivanje koje se takodje svakodnevno desava kada promasis nesto i slicno...
A opet ako zazelis,imas off-road sposobnosti koje su iznad proseka,veliki klirens za trotoare i sve ostalo...
Nemoj ti da gledas Markonija koji je vozio kojekakve Ferrarije i slicno,pa i iz svog Megana R26 seo u Cayenne Turbo i slicno,naravno da je njemu mlitav osecaj,ali ti ja garantujem da bi se ti iznenadio kada bi seo u X5M i video kakav je u poredjenju sa tvojom 3-kom

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
http://www.youtube.com/watch?v=BQJKQjXpGQAFloyd napisao:Pa ima namena kad je bitna velicina a ima i onih kad je bitnija tehnika...i jedno i drugo u istom pakovanju, tesko ide.
Pa to ti kazem...naravno onaj koji zna da izvuce maksimum iz nekog auta sigurno nece ni uzeti ML AMG ili X5 M jer bi ga takav auto smorio.Xepoj87 napisao:A Clio je ako se ne varam bolji za stazu od ML-a AMG,tako da ne mora biti bolji vozac
I do cega sad dolazimo...od tog ML AMG-a je na stazi bolji Polo ili Clio koji je 6x jeftiniji, na offroadu i autoputu ML 350 CDI koji je 2x jeftiniji i gde je onda prednost ML AMG-a ili X5M?
http://www.youtube.com/watch?v=5KiC03_wVjc
meine liebe
Mislim da ti malo precenjuješ devojčice iz Strahinjića Bana kada je poznavanje automobila u pitanju.Floyd napisao:....i gde je onda prednost ML AMG-a ili X5M?
Ah da, zaboravio sam...u Strahinjica Bana

Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
perfiko napisao:Zašto je ML 350CDI bolji na autoputu od ML 63 AMG?
manje trosi ( odavno niko nije pomenuo potrosnju

edit - al ste brzo, preduhitriste me

Vama je najbolje da krenete biciklom ne letovanje i ne jedete i ne pijete ništa. 

Pazi sad ovo, brze stignes na more s 350cdi nego s AMGom! 
Objasnjenje: I jedan i drugi mozes da vozis 200 na sat. Ako planiras da predjes 1000 kilometara, s dizelom stajes dva puta na pumpu a s AMG-om stajes 4 puta, znaci s dizelom pre stizes
Upozorenje: Ovo sto sam napisao je sala, nemam pojma koliko i jedan i drugi trose, znam naravno da dizel trosi manje a da li trosi 20%, dva puta ili 5 puta manje nije ni bitno, kao sto rekoh, sala je samo.
Realno razmisljanje: Onaj koga interesuje AMG nece sigurno gledati 350 dizel kao opciju i obrnuto, tako da iskreno sumnjam da je neko ozbiljno ikada i poredio ove aute, jedino ako se ne razume uopste u njih pa nema pojma ocigledne razlike

Objasnjenje: I jedan i drugi mozes da vozis 200 na sat. Ako planiras da predjes 1000 kilometara, s dizelom stajes dva puta na pumpu a s AMG-om stajes 4 puta, znaci s dizelom pre stizes

Upozorenje: Ovo sto sam napisao je sala, nemam pojma koliko i jedan i drugi trose, znam naravno da dizel trosi manje a da li trosi 20%, dva puta ili 5 puta manje nije ni bitno, kao sto rekoh, sala je samo.
Realno razmisljanje: Onaj koga interesuje AMG nece sigurno gledati 350 dizel kao opciju i obrnuto, tako da iskreno sumnjam da je neko ozbiljno ikada i poredio ove aute, jedino ako se ne razume uopste u njih pa nema pojma ocigledne razlike

- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Ala ste se uživeli u strategiju sa 24h Le Mansa...stvari ne funkcionišu baš tako.
Ja sam pre pola sata izasao s vode, veslao sam 30km po uraganu koji je ucinio da idem duplo sporije nego sto bi trebalo... Tako da ja u ovom momentu ne mogu tacno da saberem dva jednocifrena broja a kamo li tek da pravim bilo kakvu (dobru) strategiju
Mozak na offline mod 

@Heroj
Sve to sto si napisao, pa i vise od toga imas u M5 ili E63 AMG koji su i jeftiniji.
U principu ces na autoputu istu brzinu odrzavati i sa jednim i sa drugim, podjednako komforno se vozis a pritom sa dizelom nemas potrebu da svaka dva sata stajes da ga tankiras.
@Sebek
Vozi tetka Transita...hebe kevu
Sve to sto si napisao, pa i vise od toga imas u M5 ili E63 AMG koji su i jeftiniji.
Koliko god se neki ovde sprdaju za potrosnju, manja potrosnja obezbedjuje vecu autonomiju.perfiko napisao:Zašto je ML 350CDI bolji na autoputu od ML 63 AMG?
U principu ces na autoputu istu brzinu odrzavati i sa jednim i sa drugim, podjednako komforno se vozis a pritom sa dizelom nemas potrebu da svaka dva sata stajes da ga tankiras.
@Sebek
Vozi tetka Transita...hebe kevu

A možda je buka veća u dizelu? Pa je komfor manji. A i zdravije je i bezbednije napraviti pauzu na svakih 2-3 sata, prošetati, malo, popiti sokić...
Mislim mi sad ovde pišemo u stilu: čemu postoje automobili koji idu preko 150 kada samim tim više troše?
Mislim mi sad ovde pišemo u stilu: čemu postoje automobili koji idu preko 150 kada samim tim više troše?
Da, da...dizel je bucan a V8 atmosferac je olicenje tisine 

ML 63 AMG ima 23l veci rezervoar od ML 350 CDI...
Prosecna porosnja na otvorenom po specifikaciji za 63 je 9.6l,a za 350 je 6.5l...
Vec po gradu se ta razlika povecava...
Tako da se moze reci da ML 63 AMG ima bolju autonomiju na autoputu od ML-a 350 CDI...
Toliko o toj "prednosti"...
Ne mozes dobiti isto u M5 ili E63 AMG,pa da ga *ebes
Ako gledas samo stranu brze voznje,da,ali ostalo nista nije isto...
I pitao si koja je poenta ML 63 AMG u odnosu na ML 350 CDI...
Tako onda ni E63 nema poentu u odnosu na E 350 CDI itd,itd...
I u AMG ne ide V8 atmosferac,vec V8 5.5 bi-turbo...
Prosecna porosnja na otvorenom po specifikaciji za 63 je 9.6l,a za 350 je 6.5l...
Vec po gradu se ta razlika povecava...
Tako da se moze reci da ML 63 AMG ima bolju autonomiju na autoputu od ML-a 350 CDI...
Toliko o toj "prednosti"...
Ne mozes dobiti isto u M5 ili E63 AMG,pa da ga *ebes

I pitao si koja je poenta ML 63 AMG u odnosu na ML 350 CDI...
Tako onda ni E63 nema poentu u odnosu na E 350 CDI itd,itd...
I u AMG ne ide V8 atmosferac,vec V8 5.5 bi-turbo...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Ok, ja iznosim moje misljenje a svestan sam da se neko nece sloziti samnom, niti mi je to namera
Ja SUV nikako ne dozivljavam kao vozilo namenjeno brzoj voznji u ludovanju te iz toga i proizlazi moj "hejt" prema ML AMG-u i X5 M-u.
Svaka roba ima svog kupca pa tako i ovo neko kupuje...X5M je u CH redak na putevima, mnogo redji od Lamba, Feriarija, SLS itd.
Bas sam u Zenevi prekjuce, posle dugo vremena video jednog X5M i to sa ruskim tablama.
EDIT: Pricam za stari ML jer sam njega video neki dan u gradu pa sam pogledao performanse.

Ja SUV nikako ne dozivljavam kao vozilo namenjeno brzoj voznji u ludovanju te iz toga i proizlazi moj "hejt" prema ML AMG-u i X5 M-u.
Svaka roba ima svog kupca pa tako i ovo neko kupuje...X5M je u CH redak na putevima, mnogo redji od Lamba, Feriarija, SLS itd.
Bas sam u Zenevi prekjuce, posle dugo vremena video jednog X5M i to sa ruskim tablama.
EDIT: Pricam za stari ML jer sam njega video neki dan u gradu pa sam pogledao performanse.