Grčka
Re: Grčka 2012
i opet bi placao kolu 3 eur. 

- somi-car
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:50
- Garaža: Skoda Superb, Opel Combo
Gledam tekst na B92 o ostrvu Evia. Deluje dosta zanimljivo, mislim da sam i ranije citao nesto o njemu. Vidim ponudu na Argusu http://www.argus.rs/strana.php?idA=593 pa me zanima da li je ovo cena za 10 dana (samo 80EUR).
Mada je trajekt malo skuplji...
Mada je trajekt malo skuplji...
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Na ostrvu Evia u ponudi (nasih agencija) je samo Pefki, jedno seoce.
Kako je i Code pisao, ima tamo jos toga za videti, a i smestaj naci.
Najbolje je naravno u banji - Lutra Edipsos. Bolje spreciti nego leciti
Kako je i Code pisao, ima tamo jos toga za videti, a i smestaj naci.
Najbolje je naravno u banji - Lutra Edipsos. Bolje spreciti nego leciti

- codemaker
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
- Garaža: Audi A6 C6 2.0 TDI (2008)
Pre par godina, projurio sam ostrvom Evia. Na ostrvo sam ušao od strane Atine, preko mosta, kraj glavnog grada. Bio sam kratko a pošto volim da lutam, nisam se mnogo zadržavao.
Najbolje je ja severnoj strani ostrva, kod banja. Ima i skupih hotela a verovatno i jeftinijeg smeštaja, samo što je to kod njih malo haotično, pa šta ubodeš.
Može se posle direktno trajektom na Glyfady pa kući.
Planirao sam da natenane obiđem ostrvo, ali nikako da nađem vremena, jer mi treba barem 10 dana ovog puta, a nemam u šteku
Inače, meni se jako svidelo. Nema nekih sjajnih puteva, ali polako, natenane je mnogo lepo i opuštajuće.
Preporuku sam dobio od jedne drugarice ne "onom" forumu i tada sam i išao po prvi puta
Najbolje je ja severnoj strani ostrva, kod banja. Ima i skupih hotela a verovatno i jeftinijeg smeštaja, samo što je to kod njih malo haotično, pa šta ubodeš.
Može se posle direktno trajektom na Glyfady pa kući.
Planirao sam da natenane obiđem ostrvo, ali nikako da nađem vremena, jer mi treba barem 10 dana ovog puta, a nemam u šteku

Inače, meni se jako svidelo. Nema nekih sjajnih puteva, ali polako, natenane je mnogo lepo i opuštajuće.
Preporuku sam dobio od jedne drugarice ne "onom" forumu i tada sam i išao po prvi puta
Naravno da pričam sam sa sobom... I meni je ponekad potreban savet stručnjaka.
( Crtice iz života jednog srpskog programera )
( Crtice iz života jednog srpskog programera )
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Evo samo da znate da ostajem jos jedan dan po punoj ceni.
Nego, da li na ovoj Sitoniji vetar duva non stop, uvek !?? Ispizdeo sam od vetra !!! Mrzim vetar vise nego ista !!! Kada smo dosli, svako jutro je bilo mirno, vetar bi pocinjao poslepodne pa se smirivao predvece. Vec dva-tri dana duva non stop, odvratno je, hladno je, generalno necu vise ici na more u ovom periodu. Ko je sada krenuo na more ili dosao pre par dana debelo se zeznuo jer se od petka najavljuje kisa i jos veci pad temperature. Nije mi trip da mi je nocu hladno, da ne mogu da sedim bez majice i carapa, da se na plazi smrzavam u hladovini, a tako je ovih dana. A i more je ocajno, talasi, ne znam, ne svidja mi se uopste poslednih par dana. Nisam voleo ni vetar koji je na pocetku letovanja pocinjao svako, bas svako poslepodne ali ovo sada je vec previse.
Nikad' cuo za ostrvo Evia.

Nego, da li na ovoj Sitoniji vetar duva non stop, uvek !?? Ispizdeo sam od vetra !!! Mrzim vetar vise nego ista !!! Kada smo dosli, svako jutro je bilo mirno, vetar bi pocinjao poslepodne pa se smirivao predvece. Vec dva-tri dana duva non stop, odvratno je, hladno je, generalno necu vise ici na more u ovom periodu. Ko je sada krenuo na more ili dosao pre par dana debelo se zeznuo jer se od petka najavljuje kisa i jos veci pad temperature. Nije mi trip da mi je nocu hladno, da ne mogu da sedim bez majice i carapa, da se na plazi smrzavam u hladovini, a tako je ovih dana. A i more je ocajno, talasi, ne znam, ne svidja mi se uopste poslednih par dana. Nisam voleo ni vetar koji je na pocetku letovanja pocinjao svako, bas svako poslepodne ali ovo sada je vec previse.
Nikad' cuo za ostrvo Evia.

- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Ogi napisao:Nego, da li na ovoj Sitoniji vetar duva non stop, uvek !?? Ispizdeo sam od vetra !!! Mrzim vetar vise nego ista !!!

- pedja
- član 001
Pogledaj malo kartu. Ogromno je, uz samu obalu. Mislim da je drugo ostrvo po velicini u Grckoj
Tptlk
Tptlk
Ogi bre, nemoj da si na kraj srca. Loše vreme može da zabode bilo kad, pa i u sred sezone. Ja se sećam pre par godina u Crnoj Gori, Boka Kotorska, mislim da je 2000. godina bila. Kiša je padala neprekidno 15 dana, sve je bilo poplavljeno, a bila je recimo druga i treća nedelja Jula.
Ja sam recimo odabrao kraj sezone za letovanje u Grčkoj, poslednja nedelja avgusta i prva septembra, savršeno da poslednjeg dana. Polazimo u četvrtak u 6 popodne, a za pola sata kreće kišica i zahlađenje.
Pre toga svaki dan sunce, čak sam se radovao kada pirka vetrić.
Prosto ne treba generalizovati, iako verovatnoća za loše vreme svakako raste udaljavanjem od sredine sezone.
Ja sam recimo odabrao kraj sezone za letovanje u Grčkoj, poslednja nedelja avgusta i prva septembra, savršeno da poslednjeg dana. Polazimo u četvrtak u 6 popodne, a za pola sata kreće kišica i zahlađenje.

Prosto ne treba generalizovati, iako verovatnoća za loše vreme svakako raste udaljavanjem od sredine sezone.
-
- Banned
To je jos i najbolje vreme. Da sam tada krenuo i ja, vec bih bio kuci i vreme bi mi bilo super. Veruj mi da u tom periodu, nedelju dana kasniji polazak moze u mnogome da promeni vreme pa samim tim i letovanje.nidza napisao:poslednja nedelja avgusta i prva septembra
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Na moru je najlepše onda kada je najskuplje. Septembar je dobar za sunčanje kostiju.
Bio sam jednom u septembru, par puta ga kačio i nije to to. Skrate se dani, vreme se menja, fajront atmosfera. Avgust je zakon, bar kada je region u pitanju. Što se Crne Gore i vremena tiče, tu ni jun i jul nisu sigurni. Dešavalo se da ljudi presede 7/10 dana u sobi u sred jula. U Grčkoj je to skoro nemoguće.

Bio sam jednom u septembru, par puta ga kačio i nije to to. Skrate se dani, vreme se menja, fajront atmosfera. Avgust je zakon, bar kada je region u pitanju. Što se Crne Gore i vremena tiče, tu ni jun i jul nisu sigurni. Dešavalo se da ljudi presede 7/10 dana u sobi u sred jula. U Grčkoj je to skoro nemoguće.
- pedja
- član 001
Pogotovo ovo za kraci dan. Jeste toplo, ali nekako je cudno kada sunce krene da zalazi u ovo doba. Bezveze je i u BGu, a kamoli na moru.
Tptlk
Tptlk
Taj vetar i talasi su poceli krajem avgusta. Pisao sam o tome cim sam se vratio sa Sitonije i najavio da ce sezona ove godine brzo da se zavrsi. Kad krene da duva s mora, fajront... Poslednjih par dana smo imali taktiku da odemo na plazu posle dorucka, ostanemo dok ne pocne taj vetar i talasi i onda razlaz.
Prosle godine nije bilo tako. Na Sitoniji smo bili do 7. septembra i vreme je bilo prelepo (sto i ti Ogi mozes da potvrdis, posto si bio u isto vreme).
Prosle godine nije bilo tako. Na Sitoniji smo bili do 7. septembra i vreme je bilo prelepo (sto i ti Ogi mozes da potvrdis, posto si bio u isto vreme).
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
-
- Banned
- Pridružio se: 26 Jan 2012, 13:12
10 septembra sam krenuo put mora.Prvo,jedva sam nasao aranzman jer je sve rasprodtao.Preostao nam je Metamorfosis,pocetak Sitonije drugog ili srednjeg prsta ,8 km od Nikitija.Hotel Porto matina,dve zvezdice,400 eur za nas dvoje 7 dana sa polupansionom.
Krenucu redom od puta iz Nisa do konacnog odredista.
Krenuli smo 10.9.2012 iz Nisa u 7 ujuutru.Standardan voznja autoputem do iza Leskovca a potom kroz Grdelicu,prosli Vranje odakle pocinju radovi na putu i potom se odlucili na skretanje i put preko Prohora.
Ko nije isao ovuda,put losijeg kvaliteta,priroda fenomenalna,puno serpentina i naravno po neko prevozno sredstvo.Pcinja i prioroda ostavljaju bez daha.

Dolazaka na grancini prelaz ,nigde zive duse sem mrzovoljnog pandura i jos mrzovoljnijeg carinika,cekanje 10 min.Dalje ka Kumanovu jako losim magistralnim ili lokalnim putem,tesko je voziti vise od 50 km/h.Uglavnom kroz ovaj deo Makedonije ima se utisak kao da je Bog rekao laku noc.Potom izlazak na auto-put i standrdna voznja o kojoj manje vise sve znate.Sto se informacija tice od koristi je bila Mirkova patrola sto se tice auto gasa.Prvu pauzu smo pravili u Hotelu Makedonija.
Turcin je bio maksimalno natovaren,plus k.kofer i bicikla,deciji krevetac i jos puno stvari.Nakon 350 km,dosuli smo gas kada je stalo 32 l.Evzoni i ulazak u Grcku,nismo skretali nigde tj pratili smo Alvirkove instrukcije i mogu reci da su izuzetno korisne u svakom pogledu a narocito sto se tice informacija vezanih za pumpe gde se toci TNG.Ako se sve prati nema sanse da se omane put tj pravac za Halkidiki.
Metamorfosi je na 8 km od Nikitija.Tipicno Grcko primorsko mesto.Nista posebno.Sto se smestaja tice mi smo u Hotelu Porto matina koji je na samoj plazi.Plaza mala,pescana taman koliko treba.Zgrada hotela vidi se da je straija kao i namestaj u sobama ali je drze cistom.Dorucak je po principu s.stola i uvek isti ( marmelada,med,korn fleks,hleb,slana i slatka pita,sunka,kackavalj,pahuljice,k.mleko,kafa,sok i caj),rucak vise nego odlican ( 3 do 4 vrste jela ( juce su bile zapecene makarone,suvlaki sa prilogom,pasulj,salate) danas je bila piletina sa prilogom,spagetye bolognese,plavi patlidzan i naravno sveza salata.vecera je isto sto i rucak.Kao gost hotela birate dva obroka dorucak i rucak/veceru a treci ako zelite doplacujete 7 eur.
Na plazi imate dve lezaljke i suncobran koji su besplatni uz pice,tj dva nesa koji kostaju 6 eur.
More ko more,slano i cisto.Medjutim ono sto ce vam malo ko reci za Sitoniji je vetar koga nema u jutarnjim satima a onda se intenzivira u toku dana a maksimum dostize negde od 15 do 18 h kada se ponovo utisa.
Inace Hotel ima lepo ogradjeno dvoriste,sve sobe gledaju na more a obrovci se sluze na terasi koja je ujedno i bar i na samoj je plazi.
Jako ok hotel za roditelje sa malom decom jer je sve blizu,postoji ogradjeno dvoriste a mini market je odmah preko puta.Nista luksuzno ali vrlo prakticno.nadam se da ce slike docarati ono o cemu sam pisao i da ce pomoci nekom u odabiru svog nekog buduceg letovanja.

Krenucu redom od puta iz Nisa do konacnog odredista.
Krenuli smo 10.9.2012 iz Nisa u 7 ujuutru.Standardan voznja autoputem do iza Leskovca a potom kroz Grdelicu,prosli Vranje odakle pocinju radovi na putu i potom se odlucili na skretanje i put preko Prohora.
Ko nije isao ovuda,put losijeg kvaliteta,priroda fenomenalna,puno serpentina i naravno po neko prevozno sredstvo.Pcinja i prioroda ostavljaju bez daha.

Dolazaka na grancini prelaz ,nigde zive duse sem mrzovoljnog pandura i jos mrzovoljnijeg carinika,cekanje 10 min.Dalje ka Kumanovu jako losim magistralnim ili lokalnim putem,tesko je voziti vise od 50 km/h.Uglavnom kroz ovaj deo Makedonije ima se utisak kao da je Bog rekao laku noc.Potom izlazak na auto-put i standrdna voznja o kojoj manje vise sve znate.Sto se informacija tice od koristi je bila Mirkova patrola sto se tice auto gasa.Prvu pauzu smo pravili u Hotelu Makedonija.
Turcin je bio maksimalno natovaren,plus k.kofer i bicikla,deciji krevetac i jos puno stvari.Nakon 350 km,dosuli smo gas kada je stalo 32 l.Evzoni i ulazak u Grcku,nismo skretali nigde tj pratili smo Alvirkove instrukcije i mogu reci da su izuzetno korisne u svakom pogledu a narocito sto se tice informacija vezanih za pumpe gde se toci TNG.Ako se sve prati nema sanse da se omane put tj pravac za Halkidiki.
Metamorfosi je na 8 km od Nikitija.Tipicno Grcko primorsko mesto.Nista posebno.Sto se smestaja tice mi smo u Hotelu Porto matina koji je na samoj plazi.Plaza mala,pescana taman koliko treba.Zgrada hotela vidi se da je straija kao i namestaj u sobama ali je drze cistom.Dorucak je po principu s.stola i uvek isti ( marmelada,med,korn fleks,hleb,slana i slatka pita,sunka,kackavalj,pahuljice,k.mleko,kafa,sok i caj),rucak vise nego odlican ( 3 do 4 vrste jela ( juce su bile zapecene makarone,suvlaki sa prilogom,pasulj,salate) danas je bila piletina sa prilogom,spagetye bolognese,plavi patlidzan i naravno sveza salata.vecera je isto sto i rucak.Kao gost hotela birate dva obroka dorucak i rucak/veceru a treci ako zelite doplacujete 7 eur.
Na plazi imate dve lezaljke i suncobran koji su besplatni uz pice,tj dva nesa koji kostaju 6 eur.
More ko more,slano i cisto.Medjutim ono sto ce vam malo ko reci za Sitoniji je vetar koga nema u jutarnjim satima a onda se intenzivira u toku dana a maksimum dostize negde od 15 do 18 h kada se ponovo utisa.
Inace Hotel ima lepo ogradjeno dvoriste,sve sobe gledaju na more a obrovci se sluze na terasi koja je ujedno i bar i na samoj je plazi.
Jako ok hotel za roditelje sa malom decom jer je sve blizu,postoji ogradjeno dvoriste a mini market je odmah preko puta.Nista luksuzno ali vrlo prakticno.nadam se da ce slike docarati ono o cemu sam pisao i da ce pomoci nekom u odabiru svog nekog buduceg letovanja.

Alfi pada cena isto koliko brzo ubrzava do sto
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Re: Одг: Grčka 2012
Što se tiče vetra na Sitoniji: ako krene baš da duva, sedite u kola i potražite plažu koja je u zavetrini, odnosno prostire se najčešće pravcem istok-zapad. Recimo, kada u samom Sartiju (položaj plaže sever-jug) vetar i talasi maltene razbijaju (a tamo duva izgleda uvek), na Kavourotripes plaži (deo Orange beacha, skroz desno) se to uopšte i ne oseti. Ista stvar i sa plažom Klimataria, desetak km južno od Sartija, posle mesta Sikia. Dakle, položaj/pravac prostiranja plaže je tu ključan. 
Tapatalk

Tapatalk
-
- Banned
Steta je doci u Grku a ne sipati V-POWER na SHELL-u, to sam i uradio danas, doduse ne malo zbog urnebesne cene od 1,93 evra po litru
, sipao sam za 30 evrica, sutra se vracamo za Beograd. Sipao sam V-POWER 97 (nisam ni znao da ovo ima).
Naravno, prosao sam autom i setalistem jer izgleda da je to glavna fora u Nikitiju, kao da se ne pise da si bio ako to nisi uradio.
Veceras cu da se vidim sa dr. Milosem.

Naravno, prosao sam autom i setalistem jer izgleda da je to glavna fora u Nikitiju, kao da se ne pise da si bio ako to nisi uradio.

Veceras cu da se vidim sa dr. Milosem.