Joj, sto mi milo kad vidim ovakve tekstove I treba da sindikati jebu sve redom, narocito sada kada im je dato da menjaju ministre po volji i zatvaraju saobracaj kako im se digne. Gospodo sindikalci svih drzavnih preduzeca i ustanova, imate moju podrsku da trazite sta god vam padne na pamet, Pandorina kutija je otvorena i greota da se ne iskoristi istorijski trenutak
Vecih kriminalaca od tih vodja sindikalnih pokreta jednostavno - nema. Sve te vodje sindikata su podobijale stanove, privilegije i ko zna sta jos. U Srbiji na 300 ljudi dolazi jedan sindikat - to ni americki budzet ne bi mogao da izdrzi.
Ja se ubi vec par dana da smislim koji sindikat mi da osnujemo, nikako da uhvatim neki minimalni zakonski osnov. A osrali bi smo se od para i privilegija, jos bi mogli da menjamo ZOBS kako nam dune
Subvencionisana cena polutki i prashka za ves
Kolektivni ugovor koji nas stiti od banovanja sta god da pisemo
Dzaba vulkanizerske usluge (ili strajkujemo ispred servisa, zna taj kome se obracam, prepoznace se vec)
Dva oprosta laksih i jedan tezih saobracajnih prekrsaja
Laki021 napisao:Nego, sad sam procitao clanak o decembarskim racunima i sad mi je malo jasnije. Odnosno nema tu nista posebno bez razloga je dignuta tolika hajka iz ko zna kog razloga. Problem je prenaduvan naveliko.
Kazu, za decembar je bilo 32 000 prituzbi na racun dok je uobicajeno da ih bude oko 24 000 (dakle nekad nesto vise nekad manje). Da se nije digla hajka po novinama broj prituzbi bi verovatno bio i ispod proseka (ovako se mnogi koji se ne bi zalilo nalozili).
Nije problem u broju pritužbi, već u visini računa. Nema logike da toliki broj ljudi dobije 2 i 3 puta uvećane račune, a ima mnogo više onih koji su oštećeni a ne javljaju se.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Pa zasto bi se inace zalili nego na visinu racuna
Svakog meseca je ista prica, uvek je vise gresaka nego prituzbi samo je ovog puta mnogo vise ljudi odlucilo da se zali zbog medija.
Jel je otkriveno zasto veci racuni?
Negde sam procitao da su stanja sa brojila uzimali 8. januara posle praznika, pa da je obracun bio za 40 dana umesto za 31, i tu su ljudi debelo zagazili u crvenu zonu...
U KG-u su racuni uredni, nisam cuo da se neko pozalio. Samo mi jedna stvar nije jasna: Ujak gastrabajter se dogovorio sa Elektrosumadijom da im on dostavlja stanje sa brojila kada je u Srbiji, i placa im struju unapred, uglavnom je po par hiljada u pretplati. Za mesec decembar je radnik ES-a nekako uspeo da procita stanje sa brojila (a nemoguce je jer ima visoku ogradu sa siljcima), tako da je racun za decembar stigao oko 1300din. How?!
Milos_kg napisao:Jel je otkriveno zasto veci racuni?
Negde sam procitao da su stanja sa brojila uzimali 8. januara posle praznika, pa da je obracun bio za 40 dana umesto za 31, i tu su ljudi debelo zagazili u crvenu zonu...
U KG-u su racuni uredni, nisam cuo da se neko pozalio. Samo mi jedna stvar nije jasna: Ujak gastrabajter se dogovorio sa Elektrosumadijom da im on dostavlja stanje sa brojila kada je u Srbiji, i placa im struju unapred, uglavnom je po par hiljada u pretplati. Za mesec decembar je radnik ES-a nekako uspeo da procita stanje sa brojila (a nemoguce je jer ima visoku ogradu sa siljcima), tako da je racun za decembar stigao oko 1300din. How?!
Da nema brojilo sa daljinskim ocitavanjem?
Postoje brojila koja preko GPRS-a salju podatke, ima ih dosta i po Srbiji, u BG-u su eksperimentisali sa tim, ne znam trenutno stanje.