Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Re: Dobro veče

Post od Velja »

snork napisao:Razmišljao sam kakva je starosna struktura učesnika i koliko njih bi uopšte shvatilo da je reč o Alan Fordu. :)

Mogiće da bi te ovde napao neki ambiciozni huligan, Arkan u povoju, misleći da si hrvatski LGBT ili NVO aktivista :kafa:
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

igor_harris napisao:
blaugrana napisao:
igor_harris napisao:To sve zavisi od tipa masine koju imaju. Ako rade na digitalnoj stampi onda je to skuplja varijanta, a ako rade na nekoj maloj i staroj ofset masini pa jos i sami razvijaju ploce, onda je to jeftinije. A te malo jace stamparije nece da se bakcu sa tom starudijom od masina samo zbog vizitki, realno, retko ko danas stampa vizitke....
Nema veze na kakvoj se masini radi. Digitala je za manje tiraze.
Offset je za vece tiraze. Ovo za razvijanje ploca, ne bi komentarisao ;)

Sent from my SM-J500FN
Sta ne bi komentarisao? Ne verujes da i dalje postoje ljudi koji po unutrasnjosti razvijaju sami ploce za Rotaprinta?
Naravno da postoje.
Nisam hteo da komentarisem, jer je razlika u vremenu u korist razvijacice zanemarljiva za posao kakav su vizitke.

Sent from my SM-J500FN
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

snork napisao:Razmišljao sam kakva je starosna struktura učesnika i koliko njih bi uopšte shvatilo da je reč o Alan Fordu. :)

Inače, odličan je taj sa plazmom, a ima i drugih prilično kreativnih transparenata.
Ne brini skontali bi. Na protestu je ipak malo mlađi i nacitaniji svet. ;)
Velja napisao:
Mogiće da bi te ovde napao neki ambiciozni huligan, Arkan u povoju, misleći da si hrvatski LGBT ili NVO aktivista :kafa:
Velja odma to vidi kao "službenike". :D

Sent from mTalk
Širim haos!
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Fan sam Alan Forda, sećam se i Frita i Fruta ali taj transparent nisam zapamtio. Mada, cenim da bi odmah posumnjao odakle je ;)
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Brat sprema prijemni, sprema za informatiku na PMF i neko biomedicinsko inženjerstvo na FTN. Za PMF vidim da ima trogodisnji i četvorogodišnji program, koja je razlika (osim onih ESBP bodova)? Za ovaj djavo na FTN prvi put čujem, ima li neko možda upućeniji u to. Ja blage nemam šta da mu kažem, savet neki da mu dam niti znam nekog da studira taj smer. Nikog on nije ni pitao da ga posavetuje (isto kao i ja :rofl: ), sam je našao i odlučio da sprema. Sprema se on već neko vreme. Jake su to ustanove i ozbiljne, za razliku od Ekonomskog i Pravnog. Pravo pitanje je hoće li moći baticu parazita da izdržava od toga :djavo: :cool!: :dobarvic: šalim se malo...
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)

Post od kragujevac »

Ja sam imao skoro sve stripove Alan Forda tamo negde krajem osamdesetih (bilo je tu doooobro preko sto stripova, mislim nekih 120tak). Kad sam trebao da podjem u D jedan drugar me "nahvata" na brzaka da mu ih prodam, što sam ja u naletu debilizma na žalot i uradio :kuku: . U fazonu, šta će ti to da stoji samo itditd. kmeee.
Posle dve-tri godine, kad sam shvatio šta sam uradio, hteo sam da mu ih opet otkupim, ali on je u nekom naletu nemaštine/besparice/whatewer to prodao dalje i tu se tome gubi svaki trag. Nikada sebi nisam oprostio tu nevidjenu glupost. I dan danas, skoro trideset godina kasnije imam na Notebooku uskeniranih preko sto epizoda.
Prikačeni fajlovi
2017-04-11.png
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

shandu90 napisao:Brat sprema prijemni, sprema za informatiku na PMF i neko biomedicinsko inženjerstvo na FTN. Za PMF vidim da ima trogodisnji i četvorogodišnji program, koja je razlika (osim onih ESBP bodova)? Za ovaj djavo na FTN prvi put čujem, ima li neko možda upućeniji u to. Ja blage nemam šta da mu kažem, savet neki da mu dam niti znam nekog da studira taj smer. Nikog on nije ni pitao da ga posavetuje (isto kao i ja :rofl: ), sam je našao i odlučio da sprema. Sprema se on već neko vreme. Jake su to ustanove i ozbiljne, za razliku od Ekonomskog i Pravnog. Pravo pitanje je hoće li moći baticu parazita da izdržava od toga :djavo: :cool!: :dobarvic: šalim se malo...
Pogledao sam sad malo plan i program biomedicinskog inzenjerstva, kao i predavace i deluje to manje-vise zanimljivo, ali taj ceo studijski program je akreditovan 2013. godine, a prva generacija je upisana 2014. godine.
http://www.ftn.uns.ac.rs/n40534211/biom ... zenjerstvo

Ne bih se ja zezao i eksperimentisao da se obucavaju na meni. Da ne pricamo o zaposlenju posle i priznavanju takvog programa u svetu, koliko god bio smeo i zanimljiv.
Veliki deo predmeta je, naravno, zajednicki/preuzet sa elektrotehnike, ali opet.

Nek upise elektro (softverski inzenjering ili sta ga vec zanima) kao covek, pa ako ga i posle zanima biomedicinski inzenjering neka upise doktorske iz te tematike negde u inostranstvu.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Kornjaca Rade
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet

Post od Kornjaca Rade »

Na ETF-u je to uz Nanoelektroniku, optoelektroniku i lasersku tehniku najtezi smer (oba su podsmerovi fizicke elektronike). Posto se smer bira posle prve godine tu su isli bas najbolji ili najgori koji nisu mogli ni na sta drugo da upadnu. A i kod nas se tesko nalazi posao sa tim, preko bez problema. Ovo je vazilo kad sam ja zavrsavao prvu godinu 2009., mozda se nesto u medjuvremenu promenilo, mada ne verujem.
Poslednja izmena od Kornjaca Rade u 11 Apr 2017, 16:31, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:

Post od shandu90 »

A informatika na PMF-u? Sta fali tome?

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Korisnikov avatar
Kornjaca Rade
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet

Post od Kornjaca Rade »

kragujevac napisao:Ja sam imao skoro sve stripove Alan Forda tamo negde krajem osamdesetih (bilo je tu doooobro preko sto stripova, mislim nekih 120tak). Kad sam trebao da podjem u D jedan drugar me "nahvata" na brzaka da mu ih prodam, što sam ja u naletu debilizma na žalot i uradio :kuku: . U fazonu, šta će ti to da stoji samo itditd. kmeee.
Posle dve-tri godine, kad sam shvatio šta sam uradio, hteo sam da mu ih opet otkupim, ali on je u nekom naletu nemaštine/besparice/whatewer to prodao dalje i tu se tome gubi svaki trag. Nikada sebi nisam oprostio tu nevidjenu glupost. I dan danas, skoro trideset godina kasnije imam na Notebooku uskeniranih preko sto epizoda.
:mrgreen:

Slika

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

shandu90 napisao:A informatika na PMF-u? Sta fali tome?

Dobra opcija, pogotovo za nekoga ko hoće da se bavi programiranjem a ne ume ili neće da troši vreme na matematiku. Smer je gotovo čisto programiranje, ima neke 2-3 male matematike i nešto engleskog.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Slika

Da je u pitanj Četvorka svašta bih mogao da pretpostavim, ovako... ništa neću reći :cool!:

Sent from mTalk
Širim haos!
Korisnikov avatar
milospinkfloyd
Reactions:
Pridružio se: 25 Maj 2015, 22:32
Garaža: Mini Cooper S F56 - Brera V6 Q4

Post od milospinkfloyd »

Vladapetr napisao:
shandu90 napisao:A informatika na PMF-u? Sta fali tome?

Dobra opcija, pogotovo za nekoga ko hoće da se bavi programiranjem a ne ume ili neće da troši vreme na matematiku. Smer je gotovo čisto programiranje, ima neke 2-3 male matematike i nešto engleskog.
mozda je tako od nedavno, bogami kad sam ja upisao samo matematika se ucila, zato sam i odustao
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:

Post od shandu90 »

Ja znam lika (zavrsio gradjevinski) placao casove matematike tokom studija kad god je imao neku matematiku da polaze :kezo: Ja (dok sam bio na drzavnom ekonomskom) sam imao matematiku u prvoj godini, one oblasti koje nisam imao u srednjoj ucio sam na dodatnim casovima :D Pre sam za PMF, za proverenu stvar, nisam bas za inovacije kad je obrazovanje u pitanju. Tako su se zaletali i na onu zastitu zivotne sredine pa su ga izduvali u svim oktavama.

Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Trenutno je ubedljivo najjace programiranje na elektro faxu - i BG i NS.

I ovo je offtopic za ovu temu :)
viewtopic.php?f=25&t=792
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Odgovori