Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Re: Grčka

Post od stefanan »

schonenk napisao:Potos je odlican izbor, ali ces onda biti daleko od Limenasa, koji je ipak zanimljiviji za vecernju setnju. Skala Potamija je na sredini, ali tu uvece nema maltene gde da se proseta.

Meni je Tasos bio jako nezgodan za voznju. Potez od Limenasa do Skala Potamije (i obratno) je takav da ako zaglavis iza kamiona ili vise automobile moras mnogo da rizikujes da bi ga pretekao, jer ne postoje uslovi za preticanje. Bukvalno kmtrima milis iza nekoga, sto je frustrirajuce.

Od Skala Potamije ka jugu i Potosu je bolja situacija, ali ne previse. Za one koji vole da obilaze plaze Sitonija i Lefkada su u tom pogledu mnogo bolje.
Mislim da cu rezervišem Potos, ne mogu vise da razmišljam. Ima i ta Limenarija pored, biće valjda neke aktivnosti

Sent from my MI 4LTE using Tapatalk
Kabal
Reactions:
Pridružio se: 05 Avg 2015, 10:01
Garaža: Volvo XC60 D5 AWD

Post od Kabal »

crni napisao:Pozdrav sa "krs" plaze...
Aj sad shabani kod Kostasa na po palacinku sa plazmom i elitne odrede do daske...udriSlika Slika Slika Slika Slika

Slika

Послато са GT-I8190 уз помоћ Тапатока
Cekaj, ovo je tebi pojam sjajne plaze, a prozivas vecinu shabana za Tasos? :kezo:
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

@ftj
Poslusacu te u povratku :)
Svraticu do Haniotia, imam besplatan smestaj, taman mi odatle nije problem za voznju, a i ne idem posle pravo u Bg. :)

Sto se tice Tasosa, bio sam i u Limenasu i u Potosu smesten i radije biram Limenas iako je Potos bolje pozicioniran.
U Limenasu ima daleko bolji izbor dobrih i lepih apartmana, ima uvece da se proseta.
Potos je sprcen, za 10min si ga presao uzduz i popreko sa sve ulascima u radnje :D

Plaze na Tasosu su pescane, more je toplo, cisto i odlicne boje. Plaze su urbane, imaju lezaljke, barove, wifi, wc, tuseve, vecinu onoga sto mi fali ovde na najlepsim plazama :D

Ono sto na Tasosu treba obici su: Psili Amos, Notos, Makriamos, mermerna, Glifkady (valjda se tako zove), Paradise, Golden beach ko voli dugu pescanu i bez velike guzve itd.
Ima bas dosta lepih plaza i uglavnom se moze parkirati odmah do njih, bez da se planinari i tome slicno :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
aviator
Banned
Reactions:
Pridružio se: 24 Nov 2014, 10:41
Garaža: Peugeot 308 1.6 HDI

Post od aviator »

crni napisao:SlikaSlika

Послато са GT-I8190 уз помоћ Тапатока
Uroš S. napisao:Koji užas, ko Gročanska ada.
Nije morao tako daleko. Zrenjaninska peskara je bolja od onog. :mrgreen:

Slika
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3

Post od schonenk »

stefanan napisao: Mislim da cu rezervišem Potos, ne mogu vise da razmišljam. Ima i ta Limenarija pored, biće valjda neke aktivnosti

Neces pogresiti, mi smo pre prvog odlaska na Tasos hteli da izbegnemo Postos "zbog guzve", ali je ispalo da je mestasce simpaticno, iako naravno tesno za sve koji uvece pohrle da malo prosetaju. Smestaj u Potosu uglavnom deluje lepo i novijeg datuma, dok to za Limenariju ne moze da se kaze. Ne znam nijedan razlog zasto bi isao tamo :)

DW je vec napisao, oko Potosa je dosta lepih plaza Notos, Psili Amos, Astris, Pefkari...

Ako budes isao do Limenasa na severu preporucujem potez od Limenasa do Skale Rahoni na zapadu. Plaza Pahis i taverna na toj plazi su za veliku preporuku, zatim susedni skriveni Glifoneri i taverna, te plaze ka Limenasu, Papalimani, Giikada, Nisteri...

Na istoku ne treba propustiti Agios Ioanis, Livadi, Paradiso i eventualno Golden beach, mada meni nije nesto. Aliki je uvek preplavaljen turistima, a nije toliko interesantan. Mozda ljudi hrle jer su tu svi sadrzaji, dosta restorana i kafica.

Ako dodjete gladni na Tasos, usput vam je jagnjetina u mestu Panagia. Put bukvalno prolazi kroz ulicice ovog sela. Recimo restoran Platani.
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Ne mogu bas da biram sad, baš je nestašica smeštaja. Evo idem da uplatim Potos :)

Era
Reactions:
Pridružio se: 28 Feb 2016, 22:52

Post od Era »

@crni
Meni liči pesak na tvojoj plaži kao zemljav, blatav, mokar.
Nisi morao toliko južno da putuješ, plaćaš trajekt. Eto, čak i u samoj Paraliji imaš bolju plažu.
Stvarno, čist promašaj.
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

Za takvu plažu ne bih palio kola, kamoli vozio tolike km
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Možda je lepša kad ima sunca.

TT
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3

Post od schonenk »

Uska je plaza pa je more natopi. Fotki fali i sunce, pa deluje kao da je posle kise slikano.
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

aviator napisao:@Mr.Rotor
Pravo u sridu!
Plaže Lefkade su najlepše na slikama, tj. iz ptičije perspektive. Malo je slika te "lepote" iz pogleda kupača.
Tezak fail.
Ne znam zasto tako mislis?

Zao mi je sto ne mogu sada da postavim slike, jer su mu na drugom kompu :pardon:
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Mene je smaralo sto recimo bas te najpoznatije plaze(egremni, caziki, milos...) super izgledaju iz daljine a sama voda uopste nije bila bistra tj. ful prozirna a to je ono sto ja gotivim. Mozda to zavisi od trenutnih vremenskih uslova al to je bio moj utisak. Jesam nailazio i na takve sa prozirnom al mnogo manje(kalamitsi cini mi se).
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Uglavnom je na istocnoj strani voda prozirna, a na zapadnoj ne.
I meni se ta boja vise svidja za slikanje i gledanje nego za kupanje. Ali generalno mi je Lefkada bila super bas zbog raznovrsnosti plaza.

Tapatalk Post
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Evo primer prozirne

Slika

A evo lepa za slikanje al izbliza mutna

Slika
Korisnikov avatar
aviator
Banned
Reactions:
Pridružio se: 24 Nov 2014, 10:41
Garaža: Peugeot 308 1.6 HDI

Post od aviator »

blaugrana napisao:
aviator napisao:@Mr.Rotor
Pravo u sridu!
Plaže Lefkade su najlepše na slikama, tj. iz ptičije perspektive. Malo je slika te "lepote" iz pogleda kupača.
Tezak fail.
Ne znam zasto tako mislis?

Zao mi je sto ne mogu sada da postavim slike, jer su mu na drugom kompu :pardon:
Delija napisao:Fenomenalno je i iz ugla kupaca.
Čekam slike.
Meni su plaže lefkade sve iste. Gola kamenčina s'ledja i more spreda. Izmedju uzak pojas peska na užarenom suncu.
Odgovori