Dobro veče
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Re: Dobro veče
Nije normalno da nad BGom probijaju zvucni zid... Za takve stvari imaju manje naseljena podrucja..
Brzine idu u H-a !!!

- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Prvo iznad Beograda ne moraju leteti tom brzinom, ili uopšte. Drugo, sve i da imamo 30 novih borbenih aviona koji lete svaki dan, možemo samo da ih slikamo u slučaju nekog okršaja, i to je uludo bacanje ovo malo para koje nemamo.
Ovo ima neke veze sa Kosovom 

- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Živo me zanima kako bi se proveo pilot koji bi na vežbi probio zvučni zid iznad Ciriha.Floyd napisao:Nadlecu i ovde ali ne probijaju zvucni zid.

Sent using Tapatalk
Širim haos!
U tom trenutku blenem na aerodromu, vrtim se oko kola i pricam sa devojkom koja je kod SIV-a. Ona pocne da prica kako je nesto puklo, upalili se alarmi, probili zvucni zid, ja gledam i nista mi nije jasno. POsle pola minuta se tek culo kod Aerodroma
I slazem se da em sto nema poente vozikati avione stare 50 godina, a jos manje to sve raditi oko Beograda, iako volim RV i borbene avione.

I slazem se da em sto nema poente vozikati avione stare 50 godina, a jos manje to sve raditi oko Beograda, iako volim RV i borbene avione.
Vrlo mogucemethane.master napisao:Živo me zanima kako bi se proveo pilot koji bi na vežbi probio zvučni zid iznad Ciriha.Floyd napisao:Nadlecu i ovde ali ne probijaju zvucni zid.Verovatno bi ručno bućkao ementaler do kraja života.
Sent using Tapatalk

-
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
- Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL
Aman ljudi, avion nije probio zvucni zid nad BG-om nego istocno od Beograda na ruti koja je predvidjena za tako nesto to sto se culo i uznemirilo beogradjane i ostale je druga prica..dan nam je zemlja velicine Rusije ne bi vas niko uznemiravao..
Ulaganje u odbrambene sposobnosti nikada nije uzalud bacen novac ali nazalost mi to izgleda ne razumemo, zato nam i jeste ovako kako je...
Kako volim kada neko napise ovako nesto, avioni i ako se kupe se ne kupuju za okrsaj sa NATO savezom nego za kontrolu svog vazdusnog prostora..Uroš S. napisao:Prvo iznad Beograda ne moraju leteti tom brzinom, ili uopšte. Drugo, sve i da imamo 30 novih borbenih aviona koji lete svaki dan, možemo samo da ih slikamo u slučaju nekog okršaja, i to je uludo bacanje ovo malo para koje nemamo.
Ulaganje u odbrambene sposobnosti nikada nije uzalud bacen novac ali nazalost mi to izgleda ne razumemo, zato nam i jeste ovako kako je...
Ajde mi na trenutnom primeru Srbije objasni sta bi nam dobro donela eskadrila Migova 35?
Za Kosovo nam ne bi pomogli, teroristicke pretnje i ne vidim da imamo (osim Kosova, na koje opet ne mozemo da uticemo). Ne secam se kad je neko, osim onog malog sportskog aviona povredio nas vazdusni prostor.
Ja stvarno volim avione, valjda sam previse gledao Top gun kao klinac, ali mislim da bi to bilo potpuno bacanje para (koji god avioni da su u pitanju), a da je remont ovih sklopocija starih 50+ godina jos gore.
Najmanji je problem da se neki avioni i kupe. To onda treba i da leti, i da se kvalitetno odrzava (a svi znamo da kukaju piloti da se ni helikopteri ne odrzavaju kako treba).
Ne vidim koje nas to pare svrbe kako bi se ulozile tolike pare u RV, a hitna pomoc ne moze da se opremi kako treba ili da se kupe spasilacki/sanitetski helikopteri, ili vatrogasni avioni...
Za Kosovo nam ne bi pomogli, teroristicke pretnje i ne vidim da imamo (osim Kosova, na koje opet ne mozemo da uticemo). Ne secam se kad je neko, osim onog malog sportskog aviona povredio nas vazdusni prostor.
Ja stvarno volim avione, valjda sam previse gledao Top gun kao klinac, ali mislim da bi to bilo potpuno bacanje para (koji god avioni da su u pitanju), a da je remont ovih sklopocija starih 50+ godina jos gore.
Najmanji je problem da se neki avioni i kupe. To onda treba i da leti, i da se kvalitetno odrzava (a svi znamo da kukaju piloti da se ni helikopteri ne odrzavaju kako treba).
Ne vidim koje nas to pare svrbe kako bi se ulozile tolike pare u RV, a hitna pomoc ne moze da se opremi kako treba ili da se kupe spasilacki/sanitetski helikopteri, ili vatrogasni avioni...
-
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
- Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL
Jednostavno ako nemas cime da stitis i kontrolises svoj vazdusni prostor moraces da platis nekome a to je poprilicno skupo, stvarno nemam snage da ulazim u dalju raspravu na ovu temu... 

postoji zona koja se koristi za tzv ubrzanje i koja je dovoljno velika da se kompletno ispita sve potrebno kod bilo kog aviona u nasem rv-u, i nalazi se iznad juznog banata i istocne srbije ( timocka krajina i deo pomoravlja, dakle, daleko od bg-a i bilo kog drugog veceg grada )...
takodje je propisana i procedura dolaska u tu zonu i povratka iz iste, i radi se preko radio sredstva koje se nalazi blizu panceva...ovaj put bez slika...
kako god, gotovo sam siguran da je nesto uradjeno van pravila, a sam dokaz za to je i cinjenica da se sledeci put culo mnogo slabije kako sam shvatio...
takodje je propisana i procedura dolaska u tu zonu i povratka iz iste, i radi se preko radio sredstva koje se nalazi blizu panceva...ovaj put bez slika...
kako god, gotovo sam siguran da je nesto uradjeno van pravila, a sam dokaz za to je i cinjenica da se sledeci put culo mnogo slabije kako sam shvatio...
Kada su 2001. udarili avioni u WTC u New Yorku, intervjuisali neke ljude tamo i pitali ih da li su čuli eksploziju. Rekli su da jesu, ali da su mislili da je to Concorde probio zvučni zid, kao i svaki dan. 

Ђенерал Јанковић
- samo polako
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15
Otišo auspuh na Mig-u i malo jače grunulo a vi odmah...ko da se vama nikada to sa auspuhom nije desilo. 

Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
- bane valjevo
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
- Garaža: Hyundai Getz 1.3b