Još nisam video da radi dobro...bilo kako bilo za holandski može da mi posluži da otprilike povežem o čemu se priča, ali da je dobro nije ni izbliza.nidza napisao:Auto translate ne funkcioniše za holandski? Za mnoge jezike šljaka perfektno.starac vujadin napisao:Na youtube ima dosta odličnih holandskih auto testova, ali je nažalost samo manji broj s titlom.
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Dobro veče
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Re: Dobro veče
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
dubode*Uroš S. napisao:Brate ni engleski nume da ubode.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Gledam rezultate FR izbora u inostranstvu. Makron je dobio 89.31% ali ono što je zanimljivo je da su Srbija i Rusija jedne od retkih zemalja gde je Le Pen imala preko 30%... u Srbiji skoro 36%.
Zanimljivo je kako lokalne prilike u nekoj zemlji utiču na strance

Kakvi stranci nasi penzioneri sa dvojnim drzavljanstvom i ambasador
Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока
Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока
Ne prijavljuju se naši penzioneri u ambasadi (to je uslov da bi glasao van FR) jer time gube pravo na socijalne privilegije u zemlji.
Ima Francuza tamo, istina ne puno ali ni ovaj uzorak nije veliki... 354.
Ima Francuza tamo, istina ne puno ali ni ovaj uzorak nije veliki... 354.
Zna li neko kolika je kazna za prekoracenje do 30km/h van naseljenog mesta i moze li ta vrsta kazne da se plati u roku od 7 dana pa da bude 50%?
Сад му није ништа...
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Nemoj me drzat za rec, ali ako je ogranicenje 80kmh, do 120kmh bi ti kazna trebala biti 5000din.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Floyd napisao:Gledam rezultate FR izbora u inostranstvu. Makron je dobio 89.31% ali ono što je zanimljivo je da su Srbija i Rusija jedne od retkih zemalja gde je Le Pen imala preko 30%... u Srbiji skoro 36%.
Da ne trazim sad... Kolika je ukupna izlaznost bila u drugom krugu?
Prijatelji koje imam u Fr uopste nisu odusevljeni Makronom. Naravno, nisu ni za Le Pen...
Ogroman broj ljudi je glasao za Makrona (mislim cak preko 50% u anketi) iskljucivo kao glas protiv Le Pen.
Uvek kada politicari, upiru prst i krive najsiromasnije i najneprivilegovanije slojeve stanovnistva, u ovom slucaju emigrante, jasno je da je interes naroda daleko iza sopstvenog interesa. Za to vam ne treba bolji primer od Trumpa.
To jeste stvarno zanimljivo, ali opet je blizu procenta koji je imala u FR (33%). Meni je npr. zanimljivije gde i kakvi se glasovi osvajaju. Pisao sam vec za AT predsednicke izbore, da je sve gradove osvojio VDB i to u velikom procentu, dok je Hofer (ultra desnicarska partija, FPÖ) osvojio ruralne sredine. Tako isto je bilo i u slucaju Brexita. Ljudi koji zive u velikim gradovima sa ogromnim procentom stranaca glasaju protiv ekstremnih opcija, dok ljudi iz ruralnih sredina, koji skoro pa nemaju dodira sa tim strancima glasaju za ekstremne desnicare. Na kraju je u Parizu Makron osvojio skoro 90% glasova. Takodje na glasove dosta utice i opsta obavestenost i nacin informisanja tih razlicith sredina.Floyd napisao:Gledam rezultate FR izbora u inostranstvu. Makron je dobio 89.31% ali ono što je zanimljivo je da su Srbija i Rusija jedne od retkih zemalja gde je Le Pen imala preko 30%... u Srbiji skoro 36%.
Uvek kada politicari, upiru prst i krive najsiromasnije i najneprivilegovanije slojeve stanovnistva, u ovom slucaju emigrante, jasno je da je interes naroda daleko iza sopstvenog interesa. Za to vam ne treba bolji primer od Trumpa.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
A sta ako postanu manjina u svojoj drzavi?
Sent from my m2 using Tapatalk
Sent from my m2 using Tapatalk
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Ako nisu Nemci postali manjina neće ni Francuzi.
Boringly average, but also perfect for school run mums
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Za prekoracenje van naselja ide mandatna kazna od 3000 din ukoliko je prekoracenje ispod 20 km/h i 5000 din ukoliko je prekoracenje izmedju 20 i 40 km/h. Ukoliko platis u roku od 8 dana, placas 50% iznosa.markoue napisao:Zna li neko kolika je kazna za prekoracenje do 30km/h van naseljenog mesta i moze li ta vrsta kazne da se plati u roku od 7 dana pa da bude 50%?
Za prekoracenja i naselju je isti princip, samo su granice 10 km/ i izmedju 10 i 20 km/h.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
77.8% u prvom i 74.6% u drugom. U drugom je bio i ogroman broj "belih glasova" 12% što je duplo više od rekordnih 6% kroz noviju istoriju.DukeNS napisao:Floyd napisao:Gledam rezultate FR izbora u inostranstvu. Makron je dobio 89.31% ali ono što je zanimljivo je da su Srbija i Rusija jedne od retkih zemalja gde je Le Pen imala preko 30%... u Srbiji skoro 36%.
Da ne trazim sad... Kolika je ukupna izlaznost bila u drugom krugu?
Prijatelji koje imam u Fr uopste nisu odusevljeni Makronom. Naravno, nisu ni za Le Pen...
Naravno da nisu zadovoljni činjenicom da im se kao najbolja opcija nameće bivši socijalista (velika većina nije bila zadovoljna vladavinom socijalista) i investicioni bankar. Cela priča oko njega je maksimalno napumpavana u medijima mesecima pre izbora. Isto kao što su Fijona isti ti mediji vukli kroz blato. Nisam pristalica teorija zavere ali kao da je nekom odgovaralo da upravo Le Pen, umesto Fijona uđe u drugi krug.
Što se tiče ekstremne desnice, oni nikada neće moći da ostvare neki ozbiljniji rezultat u Francuskoj jer ljudi jednostavno nisu za takvu opciju. Na stranu što je njena kampanja bila puna jeftinog populizma i nerealnih obećanja. Ljudi ne žele nestabilnost i neizvesnost a ona im je upravo to nudila.
Mislim da to više veze ima sa obrazovanjem glasača. Populizam najlakše možeš da prodaš neobrazovanim i siromašnim ljudima.Dusan napisao:Meni je npr. zanimljivije gde i kakvi se glasovi osvajaju. Pisao sam vec za AT predsednicke izbore, da je sve gradove osvojio VDB i to u velikom procentu, dok je Hofer (ultra desnicarska partija, FPÖ) osvojio ruralne sredine. Tako isto je bilo i u slucaju Brexita. Ljudi koji zive u velikim gradovima sa ogromnim procentom stranaca glasaju protiv ekstremnih opcija, dok ljudi iz ruralnih sredina, koji skoro pa nemaju dodira sa tim strancima glasaju za ekstremne desnicare. Na kraju je u Parizu Makron osvojio skoro 90% glasova. Takodje na glasove dosta utice i opsta obavestenost i nacin informisanja tih razlicith sredina.
I ovde u Švajcarskoj je pre par godina prošao referendum o ograničavanju ulazaka EU državljana a činjenica je da niko od njih ne dolazi tu da bi se šetao po brdima nego da radi i plaća porez. Čim rade, znači da ima posla. Jedini problem tu je obaranje zarada ali to se rešava na drugi način a ne odmah "raus".