Plate i životni standard u razvijenim zemljama
Re: Plate i životni standard u razvijenim zemljama
Fora je da se ode dok dete ne podje u skolu.
Posle je daleko teze, jer se gubi minimum jedna godina, osim ako se ne ide u internacionalnu, ali to je druga finansijska dimenzija.
Posle je daleko teze, jer se gubi minimum jedna godina, osim ako se ne ide u internacionalnu, ali to je druga finansijska dimenzija.
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Odakle ti takve cifre za struju?swemir napisao: 09 Jan 2018, 15:36 17.800din 92m2 bez struje i interneta. Ukupno jos oko 7000 struja i jos 3000 net. I kabl.+ tel 800din. Struja ode i na 10k iz njima znanih razloga.

Rudaris?

Identicna ukupna velicina stana (90 m2 grejane povrsine) - struja oko 3000 za stan (+ 450 za garazu zbog odvojenog brojila), informatika oko 2300, gas za novembar i decembar oko 5000 u proseku (kad je hladnije ode max do nekih 9000 - prosle godine kad je bilo najhladnije). Ukupno oko 10000 iliti 2.5 puta manje nego tebi. Kablovska/net jos 4300, ali to nema veze sa velicinom stana.
Struja mi leti ide max do nekih 4000 din zbog klime.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- maxer
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
- Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V
Otišao je u crvenu zonu tj. ukupna potrošnja je premašila 1600 kW.
Poslednja izmena od maxer u 09 Jan 2018, 23:50, izmenjeno 2 puta ukupno.
- Delija
- Kontakt:
Ne mora da znaci.
I sa plavom zonom moze da nabije - ako ne koristi jeftinu tarifu.
p.s. kWh, ne kW
I sa plavom zonom moze da nabije - ako ne koristi jeftinu tarifu.
p.s. kWh, ne kW

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- maxer
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
- Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V
Primer:

Naravno, zavisi od odnosa jeftine i skupe tarife.

Naravno, zavisi od odnosa jeftine i skupe tarife.
Dobro nemas centralno grejanje nego se grejes na gas. To je toliko povoljnije da se sad i cena m2 razlikuje kad se kupuje stan.
E sad struja ubedzen sam da me kradu. Jer vise od proseka debelo placam. Ok tri bojlera mogu da dignu dve klime ali ne toliko... imas bojler?
Imao sam dva puta bez razloga par hiljada vise...galjali se ali nemam ni zivaca ni vremena pa popustio...
Treci problem je lose grejanje jer to zavisi od podstanice i topovoda pa neki delovi grada imaju bruka a drugi mlake radijatore...i da nekad ni tako paprenu cenu grejanja koju placamo cele godine a ja se dogrevam na struju
Sent from my HUAWEI M2-801L using Tapatalk
E sad struja ubedzen sam da me kradu. Jer vise od proseka debelo placam. Ok tri bojlera mogu da dignu dve klime ali ne toliko... imas bojler?
Imao sam dva puta bez razloga par hiljada vise...galjali se ali nemam ni zivaca ni vremena pa popustio...
Treci problem je lose grejanje jer to zavisi od podstanice i topovoda pa neki delovi grada imaju bruka a drugi mlake radijatore...i da nekad ni tako paprenu cenu grejanja koju placamo cele godine a ja se dogrevam na struju
Sent from my HUAWEI M2-801L using Tapatalk
- Delija
- Kontakt:
Imam dva bojlera. Mali non-stop radi.
U kom smislu je razlika u ceni m2?swemir napisao: 09 Jan 2018, 23:53 Dobro nemas centralno grejanje nego se grejes na gas. To je toliko povoljnije da se sad i cena m2 razlikuje kad se kupuje stan.
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Meni struja u proseku 2.500. Dvoje ukucana, masina za sudove, ves, klima, bojler, dva kompa...
Izbaci grejalice iz upotrebe i dogrevaj se klimama.
A i tri bojlera su fini potrošači.
Prilikom kupoprodaje vecih stanova zbog velike razlike u troskovima oni sa centralnim grejanjem su nesto jeftiniji i teze se prodaju... otprilike kao i auto preko 2000 kubika 
Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока
- Delija
- Kontakt:
Ako se ne koriste kalorimetri razlika na mesecnom nivou moze biti i preko 50€ za iole vece stanove.
Sa ovako blagom zimom ce mi projektovana prosecna cena grejanja za 12 meseci biti oko 2500 din mesecno (prosle godine oko 3000 din). To je kao za stan od 25 m2 sa klasicnim centralnim grejanjem.
Na centralnom bez kalorimetara bi bilo 9000 din. Razlika je 6500 din (55€) mesecno, odnosno 78000 din (650€) godisnje.
Naravno, dobra kombinacija je i centralno sa kalorimetrima.
Sa ovako blagom zimom ce mi projektovana prosecna cena grejanja za 12 meseci biti oko 2500 din mesecno (prosle godine oko 3000 din). To je kao za stan od 25 m2 sa klasicnim centralnim grejanjem.
Na centralnom bez kalorimetara bi bilo 9000 din. Razlika je 6500 din (55€) mesecno, odnosno 78000 din (650€) godisnje.
Naravno, dobra kombinacija je i centralno sa kalorimetrima.
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Mi sibamo struje oko 4000din. Ne dogrevamo se, jedan bojler 80l drugi onaj kuhinjski(mislim da nas on kolje) i.oba su nova. Dvoje dece, masina radi cesto, sve sijalice led, tv radi ceo dan uglavnom,ali opet nesto mi puno.
Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока
Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока
Mašina u principu troši malo struje.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
To ti je to, i moj račun je sličan. Takođe bojler od 80l, kuhinjski takođe ali mi trenutno ne radi (ne pitajte zaštodag81 napisao: 10 Jan 2018, 10:52 Mi sibamo struje oko 4000din. Ne dogrevamo se, jedan bojler 80l drugi onaj kuhinjski(mislim da nas on kolje) i.oba su nova. Dvoje dece, masina radi cesto, sve sijalice led, tv radi ceo dan uglavnom,ali opet nesto mi puno.