Plate i životni standard u razvijenim zemljama
- samo polako
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15
Re: Plate i životni standard u razvijenim zemljama
Ko ima malu decu mašina za veš mu radi gotovo svaki dan, nekada i dva puta dnevno.
Račun sam smanjio za 15% sa led sijalicama.
Račun sam smanjio za 15% sa led sijalicama.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
U razvijenoj zemlji (NL) ja placam mesecno oko 90 Eur za struju i gas (koji koristim kuvanje, grejanje i zagrevanje vode) zajedno za stan oko 110m2 (ne racunajuci godisnji bonus od 250Eur ako bi menjao provajdera svake godine
). I kod nas sve masine rade non stop...
PS: Nas ubi odrzavanje zgrade, to je bas skupo, kod mene je to oko 185Eur mesecno ukljucujuci i garazu... Pri cemu to nije medju skupljim zgradama

PS: Nas ubi odrzavanje zgrade, to je bas skupo, kod mene je to oko 185Eur mesecno ukljucujuci i garazu... Pri cemu to nije medju skupljim zgradama

Meni je 295 zgrada i sve okolo, grejanje, topla i hladna voda plus 90 eur pausal za struju, za koju ocekujem da bude oko 50 eur mesecno.
@Saša
Valjda u plavu zonu?
Valjda u plavu zonu?
- klisko
- Pridružio se: 01 Okt 2016, 00:09
- Garaža: Octavi A7FL 1.6TDI 2019, Octavia A5FL 1.9TDI 2010
Meni je od 3600 dinara, samo 60 kWh u plavoj zoni. Najveće smanjenje je bilo prebacivanje kuhinjskog bojlera sa 24x7 na „po potrebi.“
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Bio si u pravu, ulazim u plavu uvek a ne crvenu. Gledam sad račune, najveći su mi u letnjim mesecima zbog klime (od 4.000-5.000 din) a od septembra su odjednom pali malo ispod 3.000 din. Moguće da je tome doprineo i još jedan LCD TV kupljen pre 3 meseca a koji je zamenio drugi/stari sa katodnom cevi. U principu klima mi leti podigne račun za nekih 1.000 din.Heinz napisao:[mention]Saša[/mention]
Valjda u plavu zonu?
TT
Šta vi radite s tom strujom? 
Ja dobijem struje 1200-1300din, al zato Informatika jebe kevu

Ja dobijem struje 1200-1300din, al zato Informatika jebe kevu

- kragujevac
- Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
- Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)
Ja nisam mogao vazdan da ubedim majku da batali sistem uključenog bojlera u kupatilu po vasceli dan. Njen argument je bio "ovako sam sigurna da uvek imam toplu vodu". Ja sam joj sto puta govorio da ga ostavi noću po jeftinoj struji da se ugreje, a ujutru kad se izbudi da ga ugasi, jer nema ni teoretske šanse da se toliko ishladi u toku dana da "nema tople vode". Kad je pristala da proba takav uklj.-isklj. sistem mesec dana pa da uporedi račune za struju, jako joj se svidelo to što je sledeći račun bio oko 1000RSD manji (a nije mi se nešto žalila da nema tople vode preko danaklisko napisao: 10 Jan 2018, 23:15 Najveće smanjenje je bilo prebacivanje kuhinjskog bojlera sa 24x7 na „po potrebi.“

Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
Video sam neke nove pametne bojlere koji to sami radekragujevac napisao: 11 Jan 2018, 08:36Ja nisam mogao vazdan da ubedim majku da batali sistem uključenog bojlera u kupatilu po vasceli dan. Njen argument je bio "ovako sam sigurna da uvek imam toplu vodu". Ja sam joj sto puta govorio da ga ostavi noću po jeftinoj struji da se ugreje, a ujutru kad se izbudi da ga ugasi, jer nema ni teoretske šanse da se toliko ishladi u toku dana da "nema tople vode". Kad je pristala da proba takav uklj.-isklj. sistem mesec dana pa da uporedi račune za struju, jako joj se svidelo to što je sledeći račun bio oko 1000RSD manji (a nije mi se nešto žalila da nema tople vode preko danaklisko napisao: 10 Jan 2018, 23:15 Najveće smanjenje je bilo prebacivanje kuhinjskog bojlera sa 24x7 na „po potrebi.“). Obrni-okreni, novčanik je najjači argument.

Sa 94kvm placam 14000din informatiku. Posle grejanja najjaca stavka je - hladna voda

struja je 2000, jer imamo i protocnu toplu vodu. kablovska (sbb) 4400 i sad mi je bukvalno zao to ga nisam ukinuo pre ng, trebao sam , al nisam stigao da se zezam

Using Tapatalk
- Sinisa G.
- Pridružio se: 11 Feb 2014, 11:25
- Garaža: GTS, EVO500, GSI
Ni ja stvarno ne razumijemmember napisao: 11 Jan 2018, 08:16 Šta vi radite s tom strujom?
Ja dobijem struje 1200-1300din, al zato Informatika jebe kevu![]()

- Sinisa G.
- Pridružio se: 11 Feb 2014, 11:25
- Garaža: GTS, EVO500, GSI
Kuva se na plin, stedne sijalice se mjenjaju za led kad koja crkne, led tv jedan, kompa dva i jedan mali i jedan veliki bojler.
- Puzo81
- Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
- Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium
Novi Sad , stan 50kv , struja 1600-1700max a gospoja hebe kevu 2x dnevno ves masini, inverterskoj sudomasini, indukcionoj ploci...
Informatika 6900-7300 za dva clana (od toga najvise otpada na grejanje 4300 i protocna 1200-1300).
Glupavi Box 4 MTS 3800.
+ postpaid dva BROJA 3000.
Sve u svemu ok troskovi.
Informatika 6900-7300 za dva clana (od toga najvise otpada na grejanje 4300 i protocna 1200-1300).
Glupavi Box 4 MTS 3800.
+ postpaid dva BROJA 3000.
Sve u svemu ok troskovi.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Meni mali (kuhinjski) bojler mnogo ide na živce. Em stalno radi em ništa ne opereš sa njim... Bože zdravlja da kupim svoj stan, pa ću kupiti i mašinu za sudove, ili će bar biti vezana kuhinja na kupatilski bojler. 30 godina sam uživao u blagodetima protočne tople vode, pa ima i do toga 
Čekam račun za decembar, satirali smo već mašinu i sušaru, pa da vidim gde sam. Jedino me vadi što nismo bili kod kuće 5-6 dana.
TT

Čekam račun za decembar, satirali smo već mašinu i sušaru, pa da vidim gde sam. Jedino me vadi što nismo bili kod kuće 5-6 dana.
TT
Pretpostavlajm da ne koristiš električni bojler, već na gas? Ili osim hladne, zgrada ima instalacije i za toplu vodu?member napisao: 11 Jan 2018, 08:16 Šta vi radite s tom strujom?
Ja dobijem struje 1200-1300din, al zato Informatika jebe kevu![]()

Inače su trenutno fiksni troškovi na računu za struju oko 700 din, pa se toliko plaća čak i kada je potrošnja nula. Porez za državnu TV, "trošak javnog snabdevača", "obračunska snaga", itd.
Ђенерал Јанковић