nidza napisao:Ne pale nikakvu lampicu automobili, sem ako zapušenje DPF nije alarmantno. Za većinu vlasnika vozila DPF ne postoji, tj. nemaju pojma šta je, čemu služi, i nikakav poseban režim vožnje se ne zahteva - do paljenja lampice. Tada otvaraš uputstvo ili zoveš servis.
Piše da se podosta napunilo, i da je nužno odmah voziti (dati su uslovi) dok se lampica ne ugasi.
Ali, ja bih promenio stil vožnje i vozio oštrije taj dizel, sa više jačih ubrzavanja, sa dužim vožnjama dobro zagrejanim motorom tako da uopšte ne dodje do faze skoro zapušen/ pali se lampica upozorenja.
ljubitelj napisao:Piše da se podosta napunilo, i da je nužno odmah voziti (dati su uslovi) dok se lampica ne ugasi.
Ali, ja bih promenio stil vožnje i vozio oštrije taj dizel, sa više jačih ubrzavanja, sa dužim vožnjama dobro zagrejanim motorom tako da uopšte ne dodje do faze skoro zapušen/ pali se lampica upozorenja.
Servis (još uvek) nije nužan za intervenciju.
Vozim 80% grada i to nmg promjenit.Gasim auto kad moram da gasim...
A da ga gasam zivotom vjeruj da gasa.
Pozdrav...
Pre neki dan sam primetio da curi ulje,a ne mogu da ocenim odakle posto se nerazumem...
Ovde sigurno zna neko bolje...
U pitanju je Grande Punto 1.48v
Da li neko zna majstora specijalistu za Fiat Pande prve generacije, posebno za Štajerov 4x4 pogon. Kapiram da je vozilo sem toga na nivou Juga 55 ali mi je bitno da pogon može da pogleda neko ko ga stvarno poznaje.