Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
aviator
Banned
Reactions:
Pridružio se: 24 Nov 2014, 10:41
Garaža: Peugeot 308 1.6 HDI

Re: Grčka

Post od aviator »

Ko ne želi da se "trudi" na odmoru, onda Turska, hotelčina i "all inc.". A može i Bugarska, Sunčev breg.
Grčka nije za ljubitelje urbanog turizma. Tj. ne cilja na takve. Krf volim zbog nama bliske istorije, a grad je mletački kao Dubrovnik ili Kotor.
Urbani turisti su za špansku Costa del sol, venecijansku močvaru Lido di jesolo...
Poslednja izmena od aviator u 21 Jul 2016, 13:00, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Egipat i Tunis su isto odlicni u all-inclusive varijanti, samo su za mene prevruci.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Floyd napisao:Sva turistička mesta na Halkidikiju liče na vašar. Meni se iz Krf dopao baš iz razloga što je drugačiji.
Nama Pelion :)
Laki021 napisao:
Mana je sto nemaju prakticno dobre hotele, no nekako letocanje u aparmanima mi je bas letovanje u duhu Grcke.
Ima OK hotela na Sitoniji, samo sa zapadne strane, uglavnom su između Nikitija i Neos Marmarasa.
Saša napisao:
Sitonija je jako lep predeo samo treba imati u vidu da nije još urbanizovana, plaže su razvučene jedna od druge i za sve ti treba auto. Nama u ovom smeštaju gde idemo sledeće nedelje (po treći put, četvrti na Sitoniju) treba auto i da odemo kupiti hleb i mleko. :D Plaže su jako lepe (neke i prelepe, da ne poveruješ da tu tako nešto postoji), ali su mahom divlje i neuređene, većina ima odličan prilaz ali do nekih se moraš baš i potruditi da dođeš. Tuš sam video samo na jednoj (Valti, moguće da ima poneki i na gradskoj plaži u Sartiju, nisam siguran). Gužvi ima samo na dve ili tri najpoznatije i to ne zato što tu dođe milion ljudi nego što su male pa brzo nastane gužva. Na drugu stranu postoji i više ogromnih poput one u Sijiji (pa i srednjih i manjih) koje su prelepe a poluprazne ili potpuno prazne. Na većini nema gužve uopšte, auto parkiraš gde hoćeš, ne moraš da plaćaš ništa ako nećeš... Širina i slobodica... :D
Definitivno treba da probate zapadnu stranu. Osim ako uživate baš u divljini.
Korisnikov avatar
aviator
Banned
Reactions:
Pridružio se: 24 Nov 2014, 10:41
Garaža: Peugeot 308 1.6 HDI

Post od aviator »

Delija napisao:Egipat i Tunis su isto odlicni u all-inclusive varijanti, samo su za mene prevruci.
Pa idi sad ti tamo. :mrgreen:
@Heinz
Jese. Pelion je predivan. Nepokvaren masovnim turizmom.
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:
Pridružio se: 13 Nov 2012, 09:15

Post od crni »

A jel video neko kos rodos ios skopelos simi

Послато са GT-I8190 уз помоћ Тапатока
Ropstvo nikad nije iskorenjeno, samo se proširilo na druge rase.
-Čarls Bukovski-
Korisnikov avatar
mića
Reactions:
Pridružio se: 10 Apr 2013, 09:43
Garaža: Corolla

Post od mića »

Bio, skopelos bi stavio na br.1, pa kos, ios, simi, lep je rodos ali previse "urbana" atmosfera tokom sezone. Na tu listu dodaj kefaloniju

Послато са SM-G360F уз помоћ Тапатока
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3

Post od schonenk »

Skopelos sam ja vec stavljao fotke. Skup trajekt, sem ako ne ubodete u sklopu aranzmana i kartu za auto. Inace jako lepo ostrvo, nije za urbanu raju :).
Prikačeni fajlovi
IMG_8174_1_1.jpg
IMG_8401_1_1.jpg
IMG_8044_1_1.jpg
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Heinz napisao:Definitivno treba da probate zapadnu stranu. Osim ako uživate baš u divljini.
Bio, prošao i zapadnom stranom, utrošili smo jedan ceo dan da sve obiđemo i sagledamo i... Sviđa mi se samo deo između Nikitija i Neos Marmarasa, kao i severni deo istočne strane između Ormos Panagiasa i Vurvurua. Neos mi se kao mesto ne sviđa, previše mi liči na Petrovac na moru, zaleđina strma, plaža onako - ništa specijalno. Porto Cuofo - baš nič, Toroni - đene đene, možda, nit smrdi ni miriše... Plaže između Neosa i Nikitija su mi jako lepe, a blizu je i druga strana (od Ormos Panagiasa do Vurvurua) gde isto ima dosta lepih plaža i predela. Za sada idemo i dalje u Sikiju ali Nikiti ili taj deo između je ozbiljno u razmatranju. :)
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3

Post od schonenk »

Skopelos dva i necu vise obecavam :)
Prikačeni fajlovi
IMG_8894_1_1.jpg
IMG_9349_1_1.jpg
IMG_8510_1_1.jpg
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Delija napisao:Egipat i Tunis su isto odlicni u all-inclusive varijanti, samo su za mene prevruci.
Nije potreban all inclusive... polupansion je ok. Ono u Turskoj je smešno... puno Švaba i Rusa od 180kg koji stalno nešto muljaju :)

Imam prijatelja u Maroku i stalno me zove da idem tamo ali moja žena ni da čuje za Magreb.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Pametna žena. Samo u hrišćanske zemlje na more do daljnjega. :)
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Nas u GR pitali što nam deca imaju grčka imena :)
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Dimitros i Jorgos? :)
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
Woodoo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:12

Post od Woodoo »

Gaginh0 napisao:Nase ljude delim na 3 sorte:
1. Ide u olimpijsku regiju
2. Ide na prvi prst i pljuje olimpijsku regiju
3. Ide po svim ostalim destinacijama Grcke i pljuje prethodne dve stavke

Sledece godine definitivno Lefkada ili Krf, posto sam do sada bio samo u severnoj Grckoj.
Znači od sledeće godine ćeš i ti u 3 sortu :D
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Woodoo, jesmo li se možda jedne godine sreli u Sartiju i pecali tamo u lučici (na lukobranu)? :D
Odgovori