Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Re: Dobro veče

Post od shandu90 »

Kad ih slusas u vecem drustvu, tako deluju :rofl:

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Korisnikov avatar
Pulp Fiction
Reactions:
Pridružio se: 19 Jul 2015, 21:52
Garaža: Astra G 1.7 dti

Post od Pulp Fiction »

Jel video možda neko najavu ide li Alvirko na patrolu ovaj vikend?
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Martin napisao:Novosadska mlekara imala je sjajne proizvode - jer je sirovine otkupljivala od mlekara iz okolnih sela. I to je bilo sve dok Imlek nije kupio i sjebao (zatvorio). ;)

Lepo što su vratili tetraedar u modu, al realno me zabole jer od Imleka ništa ne kupujem - iz principa. Monopolisti. Sve manje proizvođače u Vojvodini su uništili.
A najgore je što ni Imlek nema veze sa onim nekadašnjim - vlasnik je neki investicioni fond, odluke donosi profesionalni menadžment i jedini kriterijum za rad je što veći profit. I druge velike mlekare su slično prošle - Somboled je postao Dukatov, ali mislim da je posle sve to kupio neko treći. Kragujevačku mlekaru je kupio (francuski?) Meggle i tako... Na kraju se svede na to da je skoro sve u rukama multinacionalnih kompanija, da od stare prakse i tehnologije nije ostalo ništa i da se ne zna ni odakle potiče mleko koje prerađuju. To me je interesovao kad je bila afera sa aflatoksinom. Po nekoj logici je bolje mleko koje se otkupljuje od individualnih proizvođača iz brdsko-planinskih predela (gde se krave mahom hrane travom-senom), nego od velikih "ravničarskih" kombinata gde je veliki udeo kukuruza. Ali po objavljenim rezultatima analiza se pokazalo da nema nikakvog pravila.
ljuba napisao:Kada smo vec kod hejtovanja, danas sam dodao novu crticu na vrstu vozaca koji me nerviraju :) Jedna Tesla je isla cik-cak po auto putu sa prilicnom cudnom putanjom, sa ubrzavanjem i usporavanjem u cudnim situacijama. Vozili smo se tako nekih 10-15km i kada sam na kraju iznerviran prisao autu sa leve strane i pogledao vozaca, svatio sam da auto pilot vozi :) Vozac se lepo odmara zavaljen u sediste. Vozi jezivo :) I koga sada da psujes, nekog programera u Kaliforniji ili Indiji, ili pak Novom Sadu :)
Po mom skromnom mišljenju, realni saobraćaj je toliko kompleksan, da nikada neće uspeti da naprave dobar i bezbedan autopilot. Jedino ako bi sva vozila komunicirala međusobno + komunicirala sa putem. Tada je moguće da svi voze 100+ km/h branik uz branik i to je demonstrirano još pre više od 50 godina. Ali onda je jeftinije da ni ne prave takve puteve i vozila kojima ljudi neće ni upravljati, već da svi lepo koristimo železnicu. :)
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Šta je inače motiv osim profita? Zašto su proizvodile mleko i prodavale ga stare kompanije koje su propale?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Poljoprivredni kombinati osnovani u vreme komunizma su postojali kako bi hranili narod, a ne pravili profit. :D

A sad ozbiljno - naravno da je profit motiv za postojanje svake firme koja se bavi komercijalnom delatnošću. Ali mora da postoji mehanizam koji ograničava te iste firme da prodaju đubre, truju ljude, kartelski ugovaraju cene, i rade druge stvari koje su protivne interesima potrošača. Regulacioni mehanizam bi mogla da bude država, udruženja potrošača, ili samo tržište ako bi potrošači imali informacije o sastavu i poreklu proizvoda koje kupuju. Što opet proizvođači neće saopštiti sami, ako ih neko ne natera.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

Stiven Sigal kupio Golfa

https://youtu.be/FcHsLdA3lp4

Sent from my m2 using Tapatalk
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

snork napisao:Poljoprivredni kombinati osnovani u vreme komunizma su postojali kako bi hranili narod, a ne pravili profit. :D
Nije baš totalna istina. Nekadašnji poljoprivredni kombinati su od profita (naredbom KP) pomogli podizanje fabrika za preradu hrane.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:

Post od HKS »

Haha al ce ovaj robot nastradati

https://www.rt.com/sport/388855-bionic- ... -cup-2018/

Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Pa uvek mozemo da kaznimo mlekare, tako sto cemo prestati da kupujemo njihove proizvode. Pasce im profit i oni ce nesto menjati da nam se dodvore i da opet kupujemo njihove proizvode.
To sto su ljudi zadovoljni smecem, zadovoljni su time kako zive i ne zele nista da menjaju, je drugi par rukavica. Znaci da je sve ok.
Jedna lasta ne cini prolece, tako ni jedan nezadovoljan korisnik, nece uticati na promenu ukusa jogurta, pakovanja jogurta ili bilo cega drugog.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Jogurt u ovom obliku i formi kakav je kod nas ne znam gde još postoji.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Mi to volimo.

Jel pun brasna?
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

ljuba napisao:Kada smo vec kod hejtovanja, danas sam dodao novu crticu na vrstu vozaca koji me nerviraju :) Jedna Tesla je isla cik-cak po auto putu sa prilicnom cudnom putanjom, sa ubrzavanjem i usporavanjem u cudnim situacijama. Vozili smo se tako nekih 10-15km i kada sam na kraju iznerviran prisao autu sa leve strane i pogledao vozaca, svatio sam da auto pilot vozi :) Vozac se lepo odmara zavaljen u sediste. Vozi jezivo :) I koga sada da psujes, nekog programera u Kaliforniji ili Indiji, ili pak Novom Sadu :)
Ovo treba zakonom zabraniti. Bez šale.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

:plusone:

Ja ne mogu da verujem da je to dozvoljeno u saobracaju, tj da je uopste dopusteno da se ugradi kao oprema.
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:

Post od HKS »

Mercedes je fino tu opciju stavio sa ogranicenjem, samo desetak (koliko vec) sekundi.
Ali morao je neko da se napravi pametan.

Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Heinz napisao:Jogurt u ovom obliku i formi kakav je kod nas ne znam gde još postoji.
U Saudijskoj Arabiji. Zove se Laban.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Odgovori