Koliko troši?

Iskustva sa gorivima i uljima
Odgovori
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Re: Koliko troši?

Post od Xepoj87 »

Pa realno, moram da mu trazim da me nauci zanatom :)
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Trebali ste usuti onaj viski u golfa, garant ima 100 oktana :D

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

A ne,viski se cuva za aprilsko okupljanje.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Slika

Slika

Prosecna brzina 42km/h.

Bez auto-puta, sve je grad, selo, medjumesni putevi...
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
sasa lbg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
Kontakt:

Post od sasa lbg »

Passat b3 1.9 td na 300 km puta potrosio 30 l .
U autu suvozac , 300 kg tereta + plus prikolica ukupne tezine 1000 kg.
Brzina 80-90 kmh(vise i nije mogao) na usponima jos niza.
Radi se o autoputu Bg -Ni.

Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока
Korisnikov avatar
Zoran BG
Reactions:
Pridružio se: 21 Jun 2015, 22:35
Garaža: Zafira B 1,9 / 150hp / automatic

Post od Zoran BG »

Passat B5.5 1,9tdi automatik 131ks
Grad i kratke relacije od 2km-5km leto11lit / zima 12.5lit
Otvoren put i koliko ga god terao prosek 6lit

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

To je pravi info. Dajte malo cifre iz cisto gradske voznje u guzvi i/ili na kratkim relacijama gde auto i ne stigne da se zagreje. To i autoput na recimo 150 km/h i vise.

Na otvorenom putu na 90-100 km/h danas svaki auto trosi malo, tako da je to totalno nezanimljivo.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Zoran BG
Reactions:

Post od Zoran BG »

Ako me ne bude mrzelo mozda snimim kako se na ovom mom penje potrosnja dok si na semaforu. E to je zanimljivo
Kada je u N modu a stoji trosi 0.8lit a kada je u D modu i stoji 1,6lit i to da nista nije ukljuceno. Ako klima radi ode na 2,4lit pa puta semafora u BG na obicnim gradskim relacijama.
E onda je ........

Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Evo mamin Kalos trosi 12-13 litara. 1.4B, 10 godina se vozi na relaciji od 3km i 3km nazad :opustanje:
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
ivica122
Reactions:
Pridružio se: 26 Sep 2014, 21:30
Garaža: Honda Accord CL7

Post od ivica122 »

Delija napisao:To je pravi info. Dajte malo cifre iz cisto gradske voznje u guzvi i/ili na kratkim relacijama gde auto i ne stigne da se zagreje. To i autoput na recimo 150 km/h i vise.

Na otvorenom putu na 90-100 km/h danas svaki auto trosi malo, tako da je to totalno nezanimljivo.
Zanimljivo da si sad pitao ovo. Evo baš imam 60km takve gradske vožnje i prosek je 10.9l. Izadjem li iz grada, pašće začas bar za 2-3 litra.

Na 150km/h konstantnih mislim da beše 8.5, kad proverim u subotu, javljam :)
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Delija napisao:Na otvorenom putu na 90-100 km/h danas svaki auto trosi malo, tako da je to totalno nezanimljivo.
Pa ne troši baš svaki isto, ovde vidimo da neki troši 4.5, neki 4.7 a ima i onih koji potroše 5.3. Ozbiljne su to razlike :)
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Zoran BG napisao:Ako me ne bude mrzelo mozda snimim kako se na ovom mom penje potrosnja dok si na semaforu. E to je zanimljivo
Kada je u N modu a stoji trosi 0.8lit a kada je u D modu i stoji 1,6lit i to da nista nije ukljuceno. Ako klima radi ode na 2,4lit pa puta semafora u BG na obicnim gradskim relacijama.
E onda je ........

Kada je u D modu ukljuci se sto sta, kod klasicnog automatika. Negde oko 2 litra se standardno dodaje na potrosnju kada se porede automatik u odnosu na manuelni za isti auto i isti motor, to je normalno usled nacina kako radi klasicni automatik.

Kod novijih automatika sa aktivnim iskljucivanjem se pri stajanju duzem od 30tak sekundi automatski prebacuje iz D u N, na semaforu npr. Oni i trose litar dva manje samo po tom osnovu, plus su sa vise brzina pa su bolje prilagodjeni potrebama dinamike kretanja vozila.

Na mom automatiku sam radi testiranja koristio samo u D a istu relaciju sa cestom izbacivanju (rucno) u N pri svakom stajanju. Ponovio vise puta takvu voznju da bi bilo sto pribliznije slicni uslovi i rezultata je oko 1.5litar manje uz N upotrebu.
E sad, zbog drugih stvari to nije pametno a i gubi se poenta automatika ako se rucno stalno salta.

Klima trosi jos dodatno oko 2 litra u tom D rezimu dok auto stoji, leti pri +40C testirano.
Korisnikov avatar
Sinisa G.
Reactions:
Pridružio se: 11 Feb 2014, 11:25
Garaža: GTS, EVO500, GSI

Post od Sinisa G. »

Delija napisao:To je pravi info. Dajte malo cifre iz cisto gradske voznje u guzvi i/ili na kratkim relacijama gde auto i ne stigne da se zagreje. To i autoput na recimo 150 km/h i vise.

Kratka relacija ispod kilometra svakodnevno do vrtica I nazad.100 oktanski benzin sa dejtonke.
Prikačeni fajlovi
IMG_20160309_102021.jpg
Korisnikov avatar
Zoran BG
Reactions:

Post od Zoran BG »

ljubitelj napisao:
Zoran BG napisao:Ako me ne bude mrzelo mozda snimim kako se na ovom mom penje potrosnja dok si na semaforu. E to je zanimljivo
E onda je ........

Kada je u D modu ukljuci se sto sta, kod klasicnog automatika. Negde oko 2 litra se standardno dodaje na potrosnju kada se porede automatik u odnosu na manuelni za isti auto i isti motor, to je normalno usled nacina kako radi klasicni automatik.

Kod novijih automatika sa aktivnim iskljucivanjem se pri stajanju duzem od 30tak sekundi automatski prebacuje iz D u N, na semaforu npr. Oni i trose litar dva manje samo po tom osnovu, plus su sa vise brzina pa su bolje prilagodjeni potrebama dinamike kretanja vozila.

Na mom automatiku sam radi testiranja koristio samo u D a istu relaciju sa cestom izbacivanju (rucno) u N pri svakom stajanju. Ponovio vise puta takvu voznju da bi bilo sto pribliznije slicni uslovi i rezultata je oko 1.5litar manje uz N upotrebu.
E sad, zbog drugih stvari to nije pametno a i gubi se poenta automatika ako se rucno stalno salta.

Klima trosi jos dodatno oko 2 litra u tom D rezimu dok auto stoji, leti pri +40C testirano.
U N ga ubacujem samo tamo gde znam da cu duze da stojim, da li je pametno stalno prebacivati iz D u N i obrnuto ne vidim nikakav problem jer je moj menjac a prepostavljam i tvoj tip-tronik koji je i pravljen takodje za manuelno menjanje brzina. Kako god bilo trosi lepo ali to je cena koju moras da platis ako vozis automatik. Za ove nove DSG itd ... menjace pouzdano znam da im je potrosnja za gradsku voznju i istu predjenu relaciju potrosnja ista pa ponekada i manja od manuelnog (BMW 520).

Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

DukeNS napisao:Isao sam do Subotice i nazad, te sam mislio da cu konacno imati priliku da izmerim tacnu potrosnju pri konstantnoj dozvoljenoj brzini. Sve vreme sam drzao izmedju 120 i 125 po brzinomeru, ali sam imao peh da sam u Su morao da provedem sat i 20 minuta cekicajuci u kolima, a posto je bilo prilicno hladno, kola su bila upaljena ceo taj period. Na kraju je potrosnja bila 8,3 l, ali se postavlja pitanje koliko je auto mogao potrositi za tih 1:20h...

Danas sam ponovio marsrutu, s tim da je ovog puta bila cista voznja, bez stajanja u mestu. Konstantnih 125 km/h i potrosnja od ravno 7,5 l...

Ovog puta je bilo dovoljno vremena i za juneci perkelt kod Abrahama na Palicu... :tanjir:
Odgovori