Registracija vozila

Stanje na putevima, registracija, osiguranje i druge informacije
Odgovori
devit0
Reactions:
Pridružio se: 04 Apr 2021, 22:52

Re: Registracija vozila

Post od devit0 »

BigMazzy napisao:
devit0 napisao:
OMP napisao:Meni je generalno taj zakon oko dnevnih svetala bez veze resen, kad je kisa, sneg, oblacno, mracno i tmurno vreme, kad ispred vas ide auto koji ima samo prednja dnevna svetla, od pozadi je slabo uocljiv, nekad i neuocljiv dok mu ne pridjete, sta ti znaci da napred imas osvetljenje a pozadi nista jer opet si rizican u saobracaju za one koji ti dolaze s ledja, posebno na otvorenom putu. Fabrika je trebala da dnevna svetla poveze i pozadi da svetle ne samo napred posto se niko u tim situacijama ne seti da sam upali oborena i tako lepo osvetli vozilo, ja sam to radio po losim vremenskim uslovima i kad nije bio uveden zakon o obavezi svetala. Takodje bih zabranio iz istog razloga aftermarket dnevna svetla, ove led trake i sl. sto ugraduju u branike, ok moze ali onda da ti i pozadi svetle pozicije ne samo napred, doduse kod mnogih i jesu ti ledovi povezani na poziciju ali ima i onih koji nisu tako vezali nego kad se upali auto odmah rade bez obzira na prekidac svetala.
Nije do zakona nego podesavanja i opreme.
Ja na mom Audiju imam na prekidacu AUTO(nemaju svi dodatna oprema) i sama se po potrebi pale oborena i dnevna svetla, kad je situacija koju si opisao i ako je prekidac na auto(a meni uvek jeste) kad je to lose vreme i mracno automatski se gase DRL i pale oborena svetla samim tim i zadnja led svetla pozicije ili sta god da su.
E sad onaj ko nema auto i sve te senzore za svetla i brisace, zatamnjenja retrovizora spolja unutra u auto rezimu oni moraju manuelno da ukljuce oborena i tu je problem jer mnogi ne urade to a pri losim uslovima vremenskim a ima i za to resenje svi nasi DRL namenjeni EU i nasem trzistu su tako i podeseni da odnapred svetli DRL pozadi ugaseno u Audiju ima opcija(verovatno i kod Skode, Vagena i ostalih) koja se zove Scandinavian DRL i tada imas tu varijantu da su ti ukljucena prednja DRL i zadnja drl, pozicije ili kako vec hoces da ih zoves kod mene su to led svetla i ja sam ukljucio tu opciju od novembra do aprila su mi drl tako podeseni da rade sa prednjim a ostalim mesecima rade po EU standardu imam svoju dijagnostiku i odradim to za 2 minuta.
Zbog sebe bas upravo iz tog tvog razloga da drugi stalno mogu da vide jasno mada cim je prvi sumrak automatika sve sama odradi nego to bi trebali da urade ovi koji nemaju tu automatiku i senzore ali ja to volim sam i nije mi tesko navikao sam.
A apropo drl u maglenkama opet kazem za Audi a verujem i sam Vagen program oni koji nemaju fabricki drl mogu da ukodiraju da preko dana maglenke rade u DRL rezimu i cim se upale oborena drl funcija se gasi i maglenke tad mozes koristiti bas kao maglenke.
Онда је мој Фиат са скандинавске земље јер DRL ми је аутоматски укључен и напред и назад, не могу само предња да светле а задња да буду искључена.

Послато са SM-A715F помоћу Тапатока
Nije on za skandinavske zemlje, vec je podesavanje takvo i uvek mozes da ga promenis dijagnostikom ili u meniju zavisi koji je auto u pitanju.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Niđe svetla.

Slika
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
dispy
Reactions:
Pridružio se: 13 Okt 2019, 18:01
Garaža: Audi A6 C7.5 TDI190 Avant

Post od dispy »

Da li je moguće sledeće? Špediter dovozi auto iz Nemačke, rešava carinu i AMS pregled. Da li može nakon toga on da odradi tehnički (kaže da može) i da mi pošalje papir sa tehničkog pregleda, ja odradim registraciju u BG i idem sa tablicama po auto? Ovako štedim za probne tablice ali mnogo važnije, štedim vreme koje nemam.

Ima li bolja solucija vremenski? Da li moze neka agencija i BG da odradi i AMS i tehnički i registraciju i koliko to košta?

Sent from my motorola edge 20 pro using Tapatalk

lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Post od lami »

Moze spediter da ti resi tehnicki, a tebi to treba, plus ako se dobro secam dokumenti sa carine, da bi podigao tablice.
Sto se tice agencija, to vec neko drugi mora da odgovori.

Послато са SM-G973F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Tehnicki moze bilo ko da odradi jer se tehnicki ne vezuje za vlasnika vozila nego za samo vozilo, ja sam x puta radio tehnicki umesto kupca.
Neka ti spediter odradi amss i tehnicki (pored carine i ostale papirologije naravno) i neka ti sve to posalje na kucnu adresu, ti sve te papire predajes agenciji i oni ti sve zavrsavaju oko registracije stim sto ces u MUP morati sam da odes i podignes tablice. Ovde kod mene cak postoji jedan teh i agencija koji ti sve zavrsavaju da cak ne moras da ides u MUP po tablice nego oni umesto tebe, bez obzira sto je prva registracija, ali taj teh. i agenciju drzi pandur pa je vrv zbog toga moguce ovako inace ne moze mora vlasnik licno u MUP po table sem ako ne postoji neka sema i preko agencija treba se raspitati ali ja nisam cuo.
Korisnikov avatar
AleksandarAca
Reactions:
Pridružio se: 21 Jul 2021, 14:54
Garaža: VW Tiguan 2.0TDI R-Line 4Motion, VW ID.3 Pro Performance

Post od AleksandarAca »

dispy napisao:Da li je moguće sledeće? Špediter dovozi auto iz Nemačke, rešava carinu i AMS pregled. Da li može nakon toga on da odradi tehnički (kaže da može) i da mi pošalje papir sa tehničkog pregleda, ja odradim registraciju u BG i idem sa tablicama po auto? Ovako štedim za probne tablice ali mnogo važnije, štedim vreme koje nemam.

Ima li bolja solucija vremenski? Da li moze neka agencija i BG da odradi i AMS i tehnički i registraciju i koliko to košta?

Moguce je, sa svim papirima (faktura, jedinstvena carinska isprava, ams) i uradjenim tehnickim, odes u bilo koju agenciju da ti uradi registraciju i ide u MUP. Dobijes tablice preko agencije i sa tablicama ides po auto. Preporucujem agenciju Don ili Forza ako si iz Bg (sa njima sam imao iskustva). Usluga agencije bi trebalo da je oko 3k din.

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

dispy
Reactions:
Pridružio se: 13 Okt 2019, 18:01
Garaža: Audi A6 C7.5 TDI190 Avant

Post od dispy »

Mene je zanimalo da li može neka agencija da mi završi i AMS pregled? Da onda sve radim na jednom mestu, a ovako mi auto ostaje neko vreme u Subotici, pa idi po njega sa probnim tablicama, pa ostavljaj agenciji da radi registraciju...

Najverovatnije ću ostaviti uvozniku da odradi sve što može, odradim registraciju u BG i sa tablicama po auto.

Pročitao sam negde da se može preneti bonus sa prethodnog auta, kakva je tu procedura? Da li može samo kod istog osiguranja da se iskoristi ili može bilo gde? Od starog auta imam samo kopiju polise stare, bila je 2. Premijska grupa.

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

AMSS se radi po difoltu odmah u Subotici ili tamo gde se vec carini preko spedicije koja i carini auto osim ako ti ne zelis sam da radis AMSS ali sto bi to radio. Ne razumem sta je problem da ti u SU urade AMSS posto si vec napisao da spediter to radi. Sve se zavrsava u jednom danu tj auto istog dana ulazi u proces ali fizicki moras da cekas da ti stigne homologacija, to svakako moras da cekas radio u SU, BG ili bilo gde u Srbiji to ne moze istog dana i to se ne zna koliko, moze da bude za 5-6 a moze i za 10+ dana, sad posebno sto hvataju praznici bice duze cekanje. Meni u proseku za 10ak dana od trenutka ulaska u proces stize papir fizicki.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Može sa stare polise, samo moraš da priložiš kupoprodajni ugovor od tog auta. I staru polisu priloži jer je njima lakše i brže da odrade, ja nisam imao pa sam čekao dok izvuku iz sistema
dpkg
Reactions:
Pridružio se: 07 Feb 2012, 00:19

Post od dpkg »

VW Touran 1.6 TDI 85 kW 2018. prva registracija
32.000 osiguranje i uplatnice (uradjeno preko agencije, polisa skuplja nego preko kalkulatora za 1.500- greska ili nije?)
3.950 osiguranje stakala
Tehnicki pregled gratis od strane auto placa- 6.800
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

Za Tucson 1.6T 2016. 130kW je oko 17500 osiguranje, oko 7500 uplatnica za MUP i 6500 tehnički.
Kako izgleda tehnički i kakvi likovi ga sprovode ... :glavomuzid:
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

nisu normalni sa cenama tehnickog
Korisnikov avatar
klisko
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2016, 00:09
Garaža: Octavi A7FL 1.6TDI 2019, Octavia A5FL 1.9TDI 2010

Post od klisko »

Octavia 1.9tdi 2010, registracija oko 23 300, tehnički 6000.
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

cisto sumnjam da ce neko da radi po najnizoj ceni ali i 6000 je previse, danas sam terao jedan auto na teh. 6000 je bilo, da li je samo kod njih ta cena ili svuda ne znam ali prosle godine sam placao 5000 na par tenickih.
Odgovori