Uroš S. napisao:Obilazićemo, za početak ćemo da čekiramo west coast: Agios Ioannis, Lagomandra, pa onda na istočnu stranu. Mada mi se čini da će prve dve biti po želji.
Kalogria pre Lagomandre. Smoriće te svakako sitna deca i atmosfera kao sa Ade
Za pravi utisak predlažem Klimatariju. Nisi bio na Sitoniji ako nisi prošao kroz lavirint (a u njemu i svinje od 200 kg, ovce, krave...)
grujicd napisao:Bili 10 dana na Lagomandri. Sad prešli u Nikiti da budemo par dana sa kumovima. Koja ispala. Uspeli smo da nađemo Budvu (u negativnom smislu) u sred Grčke. Problem sa parkingom, upravo slušam domaće narodnjake u komšiluku, totalno sam se smorio. Da nemamo dogovor sutra bi se pokupio i otišao drugde.
Još smo uzeli dobro ocenjen smeštaj na bookingu, Karali studios, ali je to što je do obale u ovom slučaju samo pogoršalo stvar jer su nakrcana kola od svih koji dolaze uveče.
Nama je ekstra mirno bilo, apartman odmah na šetalištu. Manji deo grada je gužvanjac, veći je miran. Jako je dugačak grad uz obalu.
Bezveze što si zabo smeštaj gde ne treba. Verovatno bliže marini.
Ma napravio sam totalni promašaj. Uzeli smo nešto sa bookinga posle 5 minuta gledanja. Jeste, ima dobre ocene ali su ih dali ljudi koji ne cene iste stvari kao i mi. Trebao sam da iscimam drugare ko je gde išao pa da uzmem na osnovu kične preporuke.
Mene smara valjda njihova priprema ili ne znam sta je u pitanju. U svakom slucaju bude to ok al ne kao sto sam naletao u cg/hr/spaniji. Al eto npr. na lefkadi na svakom koraku imas ribu u ponudi i neuporedivo je jeftinija nego cg recimo.
Bio na javnim uređenim plažama kad su bili Englezi i Nemci. Svaki drugi dan se čistile i prođe traktorče koje izravna pesak.
Od kad su napustili sever Grčke toga nema.
Fontane, ako ih ima, su bile osvetljene u bojama, danas nema vode u njima.
A pikavaca će uskoro biti više nego peska, kakva smo stoka.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Floyd napisao:Veći je problem što je ponuda ribe u grčkim letovalištima nikakva. Nema ništa gore od pečene krmetine na 40 C.
Gde si ti druze bio kad si ovo odvalio? Na Tibetu?
Vrhunska riba je severni agios stefanos na krfu, porto kufu na sitoniji i naravno ovde na eviji koja je centar ribolovstva na egeju pa i celoj grckoj. Ako vec volis ribu pre nego sto negde krenes raspitas se dobro gde ici.
Ja ribu ne volim ali sam zbog zene i deteta vozio 75km do dobre riblje taverne. Nista napamet i bez dobre pripreme
Послато са GT-I8190 уз помоћ Тапатока
Ropstvo nikad nije iskorenjeno, samo se proširilo na druge rase.
-Čarls Bukovski-
Ja ih nisam našao u poznatim turističkim mestima koje sam posetio. Riba bi na moru trebala da se nudi svuda a ne da se istražuje. U GR u svakoj taverni imaš prezačinjenu krmetinu na roštilju, suvlaki, giros, grčku salatu i musaku... to je to uglavnom
samo polako napisao:A pikavaca će uskoro biti više nego peska, kakva smo stoka.
Pušači generalno jesu stoka. Pikavci svuda su samo jedan deo a drugi je kurcobolja za nepušače. Umesto da uživam u morskom vazduhu, treba da udišem njihov smrad.