Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)

Re: Dobro veče

Post od kragujevac »

Samo da javim kako smo prošli na putu danas. Start u 0536 iz Minhena, preko A10 do izlaza za Rastatt, posle toga 78Km regionalnim putem do A9 kod Liezena. Na granici SLO/HR ukupno čekanje approx. 90 sekundi. U Obrovac stigli u 1450. Tu i tamo par auta oko nas, divota Božja.
Dok smo vozili slušali smo TA: Na onoj opštoj ruti preko Villacha i Karavanki koju sam ja pošto -poto hteo da zaobidjem saobraćajka u Katschberg tunelu, kolona 1Km, malo dalje zbog preopterećenja parcijalno propuštanje, kolona 3Km, na tunelu Karavanke parcijalno propuštanje, kolona 8Km. Najduže smo čekali (oko 3 minuta) na BigMac-ove u Mcdonaldsu kod Maribora :).
LM, može se reći da mi je strategija uspela 100 %.
Pri tom je moja lepša polovina odvezla svih 840km, ja sam samo sedeo
, brljao po internetu, grickao koješta i cevčio CC. Al' je lep ovaj svet. :presrecan:
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

:doubleup:
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

:ovacije:
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Kragujevac, ako nije suvise licno pitanje, kako to da posle toliko godina zivota u Nemackoj i dalje nemas njihov pasos?
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

Patriotizam level: 99 :mrgreen:
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:

Post od kragujevac »

Iz vrlo jednostavnog razloga: nisam ga tražio. :zbunjen:
Ko zna, možda ću nekada i da se odlučim za to, do sada me nije interesovalo.
A za patriotizam manje-više, po mom mišljenju tako nešto se ne meri vrstom dokumenta koji imam u džepu. I ako se desi da nekada zatražim nemačko državljanstvo to ne znači da manje volim zemlju u kojoj sam se rodio. Moja deca, koja su rodjena u Minhenu i imaju tri državljanstva na pitanje odakle su odgovore da su iz Srbije.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
havijer
Reactions:
Pridružio se: 28 Mar 2015, 07:55
Garaža: I30 mk1 1,4

Post od havijer »

Ima li neke razlike kad su porezi u pitanju?

Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:

Post od kragujevac »

Ne, poreski sistem je isti za svakoga, taman posla da stranci plaćaju drugačiji porez
Ljuba Moljac
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

kragujevac napisao:Iz vrlo jednostavnog razloga: nisam ga tražio. :zbunjen:
Ko zna, možda ću nekada i da se odlučim za to, do sada me nije interesovalo.
A za patriotizam manje-više, po mom mišljenju tako nešto se ne meri vrstom dokumenta koji imam u džepu. I ako se desi da nekada zatražim nemačko državljanstvo to ne znači da manje volim zemlju u kojoj sam se rodio. Moja deca, koja su rodjena u Minhenu i imaju tri državljanstva na pitanje odakle su odgovore da su iz Srbije.
I dalje traže da se odrekneš srpskog?

Sent from my SM-G955F using Tapatalk
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

Koliko ja razumem, moze dvojno, ali samo ako je pored nemackog drugo drzavljanstvo isto EU. Ako nije, treba se odreci nonEU.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Srpsko moze da dobije kad hoce, pricao je jedan bivsi clan (ovog foruma) o tome. Kaze da se crnogorcima dele npr. sakom i kapom, nikakvi su nam uslovi. Ko zna koliko nasih se odreklo srpskog, pa ga nakon uzimanja onog 'ozbiljnijeg' dokumenta ponovo izvade bez problema.

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:

Post od kragujevac »

ikac2000 napisao:Koliko ja razumem, moze dvojno, ali samo ako je pored nemackog drugo drzavljanstvo isto EU. Ako nije, treba se odreci nonEU.
To je to. Jedina razlika je ako je neko rodjenjem stekao nemačko državljanstvo. Onda može da zadrži i non-EU, ako živi duže od osam godina i ima najmanje šest godina škole u D (to sam se informisao zbog dečurlije, pošto naši klinci imaju dva EU državljanstva i srpsko).Inače ne možeš da dobiješ nemačko dok ne doneseš potvrdu o otpustu iz srpskog. Cela ta peripetija košta ukupno oko 1000€ (440€ otpust iz srpskog, 255 dobijanje nemačkog, prevodi dokumenata tamo-amo. Relativno skupa igrarija.
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Skupa u odnosu na sta :) U NL je jos skuplja, ali toliko sam se naplacao raznih gluposti da je to dzabe. U NL (i rodjena) deca sa 18 godina moraju da odluce koje ce drzavljanstvo da zadrze. Inace ima jedna fora kod ispisa iz Srpskog drzavljanstva, nisam je znao dok mi nisu rekli na salteru. Postoji ispis i odricanje. Holandjani koriste istu rec pa ne razumeju razliku, a razlika je velika. Ispis podrazumeva samo ispis dok ne trazis upis i oni ti to "brzo" odobravaju, a u slucaju odricanja mora da se vodi postupak kao za strane drzavljane.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

To što rade Nemci je toliko debilno... ili dozvoljavaš ili ne. Ne kontam čemu xy izuzetaka i konstantna diskriminacija nonEU državljana.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

Evo jos jedan primer, porodici EU gradjaninia u Frankfurtu dozvoljavaju da tamo podnese papire za rezidenciju, a u Kelnu traze da ide preko ambasade.
Odgovori