Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Re: Dobro veče

Post od methane.master »

Heineken napisao:
starac vujadin napisao:Da li uvek mora negativno poređenje s nama? Pa i ovde bi se našao neki takav sigurno...a kada bi se i našao rekli bi "budala što se trpa gde mu nije mesto, neka pusti policiju da rešava...tako to rade u normalnim zemljama"
Lakse je pljunuti..
I treba pljunuti kad imaš razlog. Ne, nego treba napraviti razliku između navijača i "navijača" čitaj organizovanog kriminala.

Nekada je u slične bitange kao i one u Londonu ubile ambasadora u sred dana u centru BG i masa ih je jurila da im "je*e mater", pre nego što je policija reagovala. Danas se puca svaki dan i niko ništa. Treba pljunuti.
Širim haos!
Korisnikov avatar
Pulp Fiction
Reactions:
Pridružio se: 19 Jul 2015, 21:52
Garaža: Astra G 1.7 dti

Post od Pulp Fiction »

Nije to isto. Ne možete očekivati reakciju ljudi na nasumične krimi pucnjave po gradu, to je glupost. Al' ubeđen sam da bi na teroriste sa nožinama i kod nas bilo reakcije i mnogo više nego tamo!

Takođe u toj istoj Engelskoj su teroristi onomad udarili kolima vojnika na ulici i odsekli mu glavu, i onako krvavi hodali onuda snimali se, bez ičije reakcije. Tako da, to su sve komplikovane situacije za neko pljuvanje bazirano na generalizacijii. :)
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Ja u Sloveniji smem da vozim auto svog strica iako on nije u autu. Bitno je da imam saobracajnu dozvolu i da imam ja srpsku vozacku za tu kategoriju. Ovu informaciju sam dobio direktno iz policije jer sam poslao upit mailom.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Slika
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Ljudi, nije problem da vozite u tudjoj zemlji domaci auto, problem je kuci da vozite strane table

Sent from my HTC One using Tapatalk
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Jel treba da se zabrinem? :)
Prvi znak na automobilima koji je klinac naucio je RENO :)

Sent from my SM-J500FN
Korisnikov avatar
marketman
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2015, 11:52
Garaža: Toyota Rustolla 1.6 astmo

Post od marketman »

Kako onda cela nasa estrada? :)
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

blaugrana napisao:Jel treba da se zabrinem? :)

Sent from my SM-J500FN
Ne treba :)

Meni je omiljeni autić bio Reno 14 Rally :)

Sent from my SM-G955F using Tapatalk
Korisnikov avatar
AleksaM
Reactions:
Pridružio se: 26 Okt 2015, 00:06
Garaža: VW Golf 6 1.4TSI

Post od AleksaM »

marketman napisao:Kako onda cela nasa estrada? :)
Oni imaju prijavljena boravišta po zemljama EU čini mi se i verovatno radne vize
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:

Post od sebekkg »

Nije joj prvi put izgleda.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Slika
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

delano napisao:EU nije zemlja, ali dobro jeste jedinstveno carinsko podrucije. Tacno je sve sto kazes, ne sporim to, samo kazem da su meni ti propisi glupi, ali bole njih sta ja mislim :mrgreen:
Moze da bude i obrnuta situacija od one sto sam spomenuo, da srb i de drzavljani putuju iz Srbije u Nemacku automobilom registrovanim u Srbiji, onda valjda opet Nemac ne sme da vozi taj auto u Nemackoj, bar mi tako rece jedan drug pre neku godinu da ne sme da vozi burazerov auto koji je doputovao iz Srbije.
Tako je svuda u svetu, nemacki gradjanin ne sme da vozi auto sa stranim tablicama u Nemackoj.
EU je jedna carinska zemlja, jedno carinsko podrucje kako si preciznije konstotavao pa nema carine tokom voznje bilo gde unutar EU.
Kao sto je bila SFRJ uredjena pa nije bilo carine pri prelasku iz jedne u drugu republiku i mogao si sa istim tablicama bilo gde da vozis, EU je kopija te drzave.
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Pa to bas i nije tacno. Regulisano je dodatno sa boravkom, jel bi inace bilo milioni Poljskih automobila u Holandiji posto je kod njih 5x jeftinije imati auto, a da ne pricam o porezu na upotrebu i puteve. Poljak mi je pricao da sme da vozi 6meseci svoj auto, a posle mora da ga preregistruje ili vrati nazad ili ce da plati neku veliku kaznu. Samo je terminologija zeznuta posto je Holandjanima carina i porez jedno te isto i ista firma naplacuje - Poresko - Belastingdinst

PS: Citao sam mnogo horor prica gde Holandjani kupuju u Nemackoj auto i uvoze ga u Holandiju, u vecini slucajeva to je skoro nemoguce odraditi osim preko specijalnih sluzbi ili procedura... Mnogo je jednostavnije to uradjeno u Srbiji ne unutar EUa
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

U cemu je razlicitost toga sto si (pomalo konfuzno rekao bih) napisao u odnosu na ranije pisano?
Kao u primeru nemackog gradjanina koji moze nemacki auto da vozi bez problema kroz EU bez carinjenja vozila na proputovanju tako isto i poljski gradjanin moze da vozi poljski auto bez carinjenja vozila na proputovanju kroz Holandiju ili bilo gde u EU.
Auto se uvek registruje prema prebivalistu, to se podrazumeva.

6 meseci je u svetu uobicajeno vreme da strani gradjanin koristi svoje strano vozilo dok privremeno boravi ili je na proputovanu. Tako je i u Srbiji regulisano.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

blaugrana napisao:Jel treba da se zabrinem? :)
Bravo za Blau jr. :cool!:

Sent from mTalk
Širim haos!
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:

Post od sebekkg »

Jedno pitanje, ako se uzima auto u Nemackoj, od autoplaca, da li se placa neto ili bruto cena, ja sam gledao da bude to vat reclaimable na mobile.de .
Ili se placa bruto pa se posle dobije povrat? Da li vazi isti postupak ako uzima neko iz Nemacke auto pa uvozi u Sloveniju? I posto je auto oko 20000e da li se uzima eur1?
Slika
Odgovori