Kako se vozi u Srbiji?
Re: Kako se vozi u Srbiji?
Znam tacno gde je doslo do nezgode, i ako je vozac iole normalan, nemoguce je zgaziti pesaka
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Hvala Bogu, nije mrtva. Bilo je dosta krvi, klinci se istraumirali pa sam im rekao da je prezivela - iako sam samo video kako je unose u vozilo.
Svako malo tu naidjem na opasnu situaciju, najčešće pešak ide s desne na levu stranu (prelazi od stanice na drugu stranu) i auto u desnoj mu stane. Ovaj u levoj traci se zaleteo kroz kružni, dolazi do pešačkog i gleda pešake koji mu dolaze s leva, ovog sa desne i ne provali.
Poslato telepatski
Svako malo tu naidjem na opasnu situaciju, najčešće pešak ide s desne na levu stranu (prelazi od stanice na drugu stranu) i auto u desnoj mu stane. Ovaj u levoj traci se zaleteo kroz kružni, dolazi do pešačkog i gleda pešake koji mu dolaze s leva, ovog sa desne i ne provali.
Poslato telepatski
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
those who understand binary and others who don't.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Vozio sam večeras do Vrbasa i nazad i pored kružnog toka na Rumenačkom putu (izlazak iz NS-a) stoji smrskan Yugo Koral In, ceo prednji kraj mu zgužvan. Verovatno se saobraćajka desila par sati ranije. Na izlasku iz Stepanovićeva na prelazu preko pruge - ponovo pokvarena rampa. Pale se i gase crvena svetla, polu-rampa na moj strani podignuta, na suprotnoj spuštena. Nigde žive duše. Polako i pažljivo se provučem i zbrišem dalje. U povratku vidim na tom mestu pandursku rotaciju, obezbeđivali prelaz dok su radnici popravljali rampu. U tom je lagano prošao i teretni voz a mi stajali u koloni dok nisu završili. To je već drugi put u poslednja 2-3 meseca da je u kvaru. Prošli put sam se isto provlačio, a jedan deda-stoper kojeg sam pokupio tu u Stepanovićevu je pozvao telefonom železničku stanicu i javio im da je rampa u kvaru. Inače, izuzetno opasno mesto na kom se stalno dešavaju nesreće (moguće baš zbog tih kvarova rampe), u poslednjoj su poginula tri profesora iz Novog Sada/Vrbasa kada je voz naleteo na njih...
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Samo što je sad popravljen asfalt oko šina pa može da se pobegne što ranije nije bio slučaj, preko 15Km/h otpadne cela osovina.
Inače, taj prelaz je crna tačka u prerhodnih 20 godina baš zbog ze rampe koja više ne radi nego što radi
Inače, taj prelaz je crna tačka u prerhodnih 20 godina baš zbog ze rampe koja više ne radi nego što radi
Stoji taj Yugo od jutros na kruznom
Ne prodje par nedelja, a da ne bude neko krljanje na tom kruznom

Ne prodje par nedelja, a da ne bude neko krljanje na tom kruznom
- samo polako
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15
Jel postoji neko objašnjenje zašto se na auto-putu kroz Beograd najbrže vozi desnom trakom?
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Da li se auto put kroz BG ponaša i dalje kao autoput, ograničenje, zaustavna, traka za preticanje, ... ili kao put kroz grad?
Psihologija. Ljudima do mozga ne dolazi čak ni svojim očima kad vide da kola idu sporo, nego se svi nabijaju levo da budu najbrži.
Slično je i ma NBGD kad je gužva. Imam tačno putanju gde idem desnom, gde levom da bih se pred semafor ubacio nekom sa lenjom nogom na gasu.
Uvek upali. Umesto 20 minuta da se vozim J Gagarina, bude 5-6.
Jednostavno masa uvek isto vozi, veoma retko odstupaju od šablona. Apsolutno ne reaguju na spoljnji input.
Tapatalk
Slično je i ma NBGD kad je gužva. Imam tačno putanju gde idem desnom, gde levom da bih se pred semafor ubacio nekom sa lenjom nogom na gasu.
Uvek upali. Umesto 20 minuta da se vozim J Gagarina, bude 5-6.
Jednostavno masa uvek isto vozi, veoma retko odstupaju od šablona. Apsolutno ne reaguju na spoljnji input.
Tapatalk
- Kornjaca Rade
- Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
- Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet
Verovatno zato sto se ovi iz leve kasno sete da se prestroje u desnu da bi se iskljucili sa AP pa onda usporavaju.
Isto je i u K Miloša. Kad se prođe Višegradska i ide ka Nemanjinoj desna je po pravilu brža.
Brža je i u V. Ilića kad nije zabrana, tačnije retko ko i ulazi u žutu. Što kaže nidža, nema spoljnih uticaja na masu.
Pa ja se vodim logikom, da ako ne skrećem levo, ne koristim levu, a ako ne skrećem desno, ne koristim desnu. Idem srednjom trakom.
Tako uvek držim slobodnu desnu traku, da se iz sporednih ulica uključuju u saobraćaj nova vozila, a ko hoće isključuje. Ista stvar i sa levom, s tim što često leva ne postoji celom dužinom, nego samo pred raskrsnicom, što je opet OK.
Ukoliko bih na isti način koristio desnu traku, stalno bih usporavao i nabijao se na vozila ispred, koja hoće da skrenu desno, a propuštaju recimo pešake, pa se onda u desnoj traci naslaže gomila auta. Ili onaj ko pokušava da uđe na glavni put, čeka letnji dan do podne, ako nema semafora. Ovako uvek ima slobodnu traku i u njoj će se pred njim naći samo onaj ko će skrenuti u tu ulicu iz koje on izlazi, u idealnom slučaju.
Tipičan primer je put kroz Veternik na magistrali NS-BP. Ograničenje je 50, tako da ti je svejedno ko je ispred tebe, jer sva vozila sem traktora (kojih tu i nema) mogu da postignu tu brzinu - mislim pre svega na kamione i autobuse, pošto neki imaju bolesnu želju da uvek pošto poto obiđu autobus-kamion, iako posle toga ima čista magistrala, gde mogu da ih obiđu gde hoće. Drago mi je što često tu ima milicije, pa uvek kada prođeš pored njih zatekneš par pacijenata, iako je opšte poznato da tu milicija stoji skoro non stop godinama.
Tako uvek držim slobodnu desnu traku, da se iz sporednih ulica uključuju u saobraćaj nova vozila, a ko hoće isključuje. Ista stvar i sa levom, s tim što često leva ne postoji celom dužinom, nego samo pred raskrsnicom, što je opet OK.
Ukoliko bih na isti način koristio desnu traku, stalno bih usporavao i nabijao se na vozila ispred, koja hoće da skrenu desno, a propuštaju recimo pešake, pa se onda u desnoj traci naslaže gomila auta. Ili onaj ko pokušava da uđe na glavni put, čeka letnji dan do podne, ako nema semafora. Ovako uvek ima slobodnu traku i u njoj će se pred njim naći samo onaj ko će skrenuti u tu ulicu iz koje on izlazi, u idealnom slučaju.
Tipičan primer je put kroz Veternik na magistrali NS-BP. Ograničenje je 50, tako da ti je svejedno ko je ispred tebe, jer sva vozila sem traktora (kojih tu i nema) mogu da postignu tu brzinu - mislim pre svega na kamione i autobuse, pošto neki imaju bolesnu želju da uvek pošto poto obiđu autobus-kamion, iako posle toga ima čista magistrala, gde mogu da ih obiđu gde hoće. Drago mi je što često tu ima milicije, pa uvek kada prođeš pored njih zatekneš par pacijenata, iako je opšte poznato da tu milicija stoji skoro non stop godinama.
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Iz desne dosta njih i skrene u ulice desno, a iz leve samo voze pravo.
Sent using Tapatalk
Sent using Tapatalk
Širim haos!
To je dobar primer koliko ljudi ne gledaju znake. Vide da se žuti i ne ulaze u desnu. Retko ko registruje da je žuta isprekidana i da postoji brdo tabli koje informišu u kojim vremenskim intervalima je zabranjena za upotrebu.Heinz napisao:Brža je i u V. Ilića kad nije zabrana, tačnije retko ko i ulazi u žutu. Što kaže nidža, nema spoljnih uticaja na masu.
- schonenk
- Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
- Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3
Bolje za nas koji citamo znakove
Samo prozujim.